Natuurlijke Anti-aging

Ouder worden we allemaal en onze huid doet vrolijk mee. Huidveroudering is onvermijdelijk en wordt voor een deel veroorzaakt door je genen en hormoonveranderingen. Hier kunnen we helaas niets aan doen.

Maar wist je dat het overgrote deel van (vroegtijdige) huidveroudering wordt veroorzaakt door factoren waar we wel invloed op hebben? Met een gezonde levensstijl, gezond verstand en de juiste verzorgingsproducten kom je al een heel eind.

Zonlicht

Zonlicht is met stip op nummer 1 de grootste boosdoener voor vroegtijdige huidveroudering. Uit onderzoeken blijkt dat maar liefst 90% van zichtbare tekenen van huidveroudering veroorzaakt worden door de zon. De zon kan onze huid flink uitdrogen en beschadigen.

Hierdoor kunnen rimpels, ouderdomsvlekken en spinadertjes ontstaan. Bovendien kan de huid droog en ruw worden.

En er is maar één oplossing tegen de zon: smeren, smeren en smeren! Smeer niet alleen zonnebrandcr.me als de zon fel schijnt. Met name je handen en je gezicht worden het hele jaar door blootgesteld aan zonlicht.

Deze kunnen dus het beste het hele jaar door getrakteerd worden op een beschermingsfactor. Kies een product met een natuurlijke zonnefilter en een hoge factor. Lovea Haute Protection met factor 50 is een fijne natuurlijke zonnebrandcrème die speciaal is ontwikkeld voor het gezicht. Deze zonnebrandcrème kan je iedere ochtend aanbrengen op je gezicht en is een goede basis voor make-up, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor make-up producten met een beschermingsfactor. Minerale make-up heeft dit vaak van nature.

Of je kiest voor een getinte dagcrème of foundation met een beschermingsfactor, zoals de Healthy Skin Foundation van 100% Pure , die factor 20 heeft.

Gezond leven

Niet roken, gezond eten en voldoende bewegen. We weten allemaal dat dit gezond voor ons is. En als we gezond zijn van binnen, dan is dit ook terug te zien aan onze buitenkant. Ofwel: leef gezond en je huid zal minder snel verouderen.

De vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten die in groente en fruit zitten zorgen ervoor dat we de bouwsteentjes krijgen om de huid van binnenuit optimaal te verzorgen. Bovendien gaan antioxidanten de strijd aan met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen die ons lichaam binnendringen, schade kunnen aanrichten in onze cellen en hierdoor (onder andere) huidveroudering veroorzaken.

Voldoende bewegen is ook echt onmisbaar voor een mooie huid. Door iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen en onszelf zo nu en dan eens flink in het zweet te werken, zorgen we ervoor dat we onze bloedsomloop versnellen en er meer zuurstof in onze bloedbaan terecht komt.

Dit zorgt voor een frisse stralende huid en rozige wangen. Bovendien heeft flink zweten ook een voordeel: het helpt onze huid te reinigen doordat we afvalstoffen ook gelijk mee uitzweten.

Huidverzorging

Airco, verwarming, luchtvervuiling, make-up enz. We stellen onze huid er iedere dag aan bloot en moeten ze hier dan ook goed tegen beschermen. Een goede gezichtsverzorging is cruciaal om het verouderingsproces zoveel mogelijk uit te stellen.

Om je huid optimaal te kunnen verzorgen, is het belangrijk dat deze goed schoon is. Reinig je gezicht dus iedere ochtend en avond goed met een milde reiniger. Vooral als je make-up draagt!

Een goede natuurlijke gezichtsreiniger die je zowel in de ochtend als in de avond kan gebruiken is de Perle D’Eau Cleansing Micellar Solution van Cattier Paris. Breng de reiniger aan met een wattenschijfje en reinig je gezicht net zolang tot het wattenschijfje helemaal schoon is. Voor je oogmake-up kan je gebruik maken van een wattenstaafje.

Als je er zeker van bent dat je gezicht helemaal schoon is, kun je je huid verder verzorgen. Als eerste stap kan je ervoor kiezen om een serum aan te brengen. Een serum dringt diep in je huid door en kan onderliggende huidlagen verzorgen.

Vervolgens kan je een crème aanbrengen. Gebruik overdag een lichte crème die je huid beschermd tegen alle schadelijke factoren van buitenaf. Voor ’s nachts kan je kiezen voor een voedende crème die jouw huid helpt om optimaal te herstellen als je slaapt.

Vergeet vooral niet om ook oogcrème aan te brengen. De tere huid rond onze ogen heeft extra aandacht nodig als je kraaienpootjes wilt voorkomen of verminderen. Bovendien kan een oogcrème helpen om verkleuringen en wallen onder de ogen te verzachten.

Natuurlijke rimpelbestrijders

  • Vitamine C verricht wonderen voor onze huid. Zo helpt het de elasticiteit van de huid te verbeteren en verminderd het diepe rimpels, veroorzaakt door zonlicht.
  • Fruitzuren zoals Glycolzuur (Glycolic Acid) en melkzuur (Lactic Acid) helpen de huid te exfoliëren. Je vindt deze vooral in scrubs en peelings. Door je huid 1 à 2 keer per week te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen. Hierdoor versnel je de vernieuwing van huidcellen en zal je huid er stralend uit zien.
  • Niacinamide (vitamine B3) zorgt ervoor dat de huid beter vocht vast kan houden. Hierdoor helpt het fijne lijntjes, hyperpigmentatie en een vale tint te verminderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven