Snuggs review van het menstruatie ondergoed van tencel en biokatoen

Snuggs review – menstruatieondergoed getest

In deze Snuggs review vertel ik je alles over dit mensturatieondergoed en mijn ervaring ermee.

Mijn ervaring met Snuggs

Naar aanleiding van een artikel over menstruatieondergoed kregen we een mailtje van Snuggs. Ze vroegen of ik hun merk al kende en of ik het ook eens wilden uitproberen. Uiteraard wilde ik dat graag doen.

Ik ging op hun website kijken en zocht me twee modellen uit om te testen. Ten eerste wilde ik het verschil tussen medium en heavy uitproberen. 

Snuggs mijn ervaring

Daarnaast koos ik twee verschillende (de twee meest duurzame) materialen waarvan de slip zelf gemaakt is: biokatoen en tencel. Naar die laatste was ik heel benieuwd omdat ik zelf een slipje heb dat van tencel gemaakt is en dat vind ik heerlijk zitten.

Eerste indruk Snuggs

De twee menstruatieslips zaten samen netjes in een doosje verpakt. Dat was gemaakt van 100% gerecycled karton en de opdrukt was met olievrije inkt.

Gerecycled doosje van Snuggs

Aan de verpakking van de slips zelf zag ik niet meteen het verschil. Daar kwam echter verandering in toen ik het menstruatieondergoed van Snuggs uit het doosje haalde.

Het was meteen duidelijk welke deze van tencel was. Die was extreem zacht. De slip van biokatoen voelde wat dikker aan in vergelijking met deze van tencel.

snuggs heavy S tencel

Op beide Snuggs slips zat aan de binnenkant een sticker over het kruis om dit te beschermen. Er stond ook op dat je de slip eerst moest wassen om de absorptie te verbeteren.

Ook al zijn er een paar verschillende modellen toch koos ik voor beide het classic model. Dit omdat dit het meeste leek op een hipster wat ik persoonlijk het liefst draag. Zo meteen ga ik wat dieper in op welke modellen (en kleuren) ze nog zoal ter beschikking hebben.

Snuggs – de test

Ik trok eerst even een exemplaar aan om te kijken hoe het paste. Qua slip heb ik normaal gezien een small. Deze Snuggs was ook een small en paste perfect.

Na het filmen van de intro stopte ik beide exemplaren in een kom met koud water en een beetje wasmiddel. Ik waste ze uit en liet het enkele uren staan voor ik ze uitspoelde.

Snuggs biokatoen medium

De timing van de levering van de Snuggs was perfect, want nadat ze gedroogd waren kon ik ze meteen gaan uitproberen. Ik begon met deze van biokatoen omdat deze geschikt was voor medium bloedingen.

Het zat aangenaam, ik had geen last van vochtigheid, ook niet als ik even depte met een stukje toiletpapier om te testen. Na ca 15 uur voelde ik dat het tijd was voor een nieuw exemplaar. Ik kwam er dus langer mee toe dan de 8-12 uur die op de website vermeld stond. 

Slips in biokatoen en tencel

Snuggs tencel heavy

De Snuggs van tencel die ik probeerde is voor de zware dagen (maar ook in medium verkrijgbaar). Ik wachtte dus nog twee dagen (na de vorige test) zodat ik het goed kon testen.

Bovendien gingen we die dag een dag trekken in de Ardennen, ideaal voor een goede test. Uiteraard maakte ik me een beetje zorgen dus ik nog een extra menstruatieslip en een washandje mee. Je weet maar nooit, hé.

De Snuggs van tencel voelde superzacht als ik het aan had. Het is ook dun waardoor je helemaal niet bewust bent dat je iets aan hebt, laat staan menstruatieondergoed.

We hadden een mooie wandeling om te volgen en ik kon er echt van genieten. Geen last van een onaangenaam gevoel. Ook geen last van schuiven of schuren wat je wel eens bij (wasbaar) maandverband hebt. 

Bovendien bleef ik de hele tijd “droog”. Thuis is dat al fijn, maar op een lange wandeling is dat toch extra belangrijk aangezien je natuurlijk je leuke uitstap niet wil vergallen. Dik pluspunt dus voor deze Snuggs!

Na de wandeling toen we terug thuis waren heb ik me verfrist (het was een warme dag). Ik heb de slip toen 9 uur gedragen en op zich was het niet eens nodig om toen al te vervangen.

Bestel er ook eentje en test het zelf uit >>

Info over Snuggs

Het Tsjechische merk Snuggs maakt menstruatieondergoed dat ethisch geproduceerd in binnen Europa. Deze menstruatieslips vervangen de tampons en wegwerpmaandverband van al meer dan 150.000 klanten.

Ze willen ieders lichaam een vrij, zelfverzekerd en comfortabel gevoel geven. Daarnaast willen ze zowel het milieu als de productiearbeiders goed behandelen. De mensturatieslips van Snuggs worden dus ook geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Ze bezoeken de fabrieken zelf regelmatig.

Etisch geproduceerd menstruatie ondergoed van Snuggs

Menstruatieslips zijn sowieso al duurzamer dan wegwerp menstruatieproducten. Hier bovenop gaat Snuggs nog een stapje verder door lokaal te produceren, duurzame materialen (zoals biokatoen en tencel) te gebruiken, gerecycled verpakkingsmateriaal voorzien en ondergoed te maken dat van goede kwaliteit is en daardoor ook lang mee gaat.

Snuggs heeft drie soorten producten: behalve het menstruatieondergoed ook gewone slips en intieme reiniging.

Soorten menstruatieondergoed van Snuggs

Ik was zelf dus heel tevreden van het Snuggs menstruatieondergoed dus ik zal je wat meer vertellen over welke keuzes je bij hen zoal hebt.

Modellen menstruatieslips van Snuggs

Snuggs heeft 9 verschillende modellen slips. Zelf heb ik het classic model getest en hier was ik zeer tevreden over. Het voelt en ziet er ongeveer uit als een hipster. Draag jij liever een andere soort pasvorm dan vind je waarschijnljk ook je keuze bij Snuggs. Dit zijn alle modellen waaruit je kan kiezen:

 • Classic
 • Bikini
 • Hightwaist
 • Hugger
 • Cheeky
 • Brazilian
 • Highrise
 • Nightmodel
 • Teen

Kleuren en maten

Het tienermodel is verkrijgbaar in lichtblauw met een roze biesje bovenaan ofwel in lichtblauw-roze gestreept. Het komt in 4 formaten: 9-10 jaar / 134-140 cm, 11-12 jaar / 146-152 cm, 13-14 jaar / 158-164 cm, 14+ jaar / 170+ cm.

De Snuggs voor volwassenen zijn verkrijgbaar vanaf maat XXS tot en met maat 4XL.

Voor volwassenen is de meest voorkomende kleur zwart. Elk model kan je in het zwart krijgen. Cheeky is er in het grijs. Het classic model is nog in een paar extra kleuren beschikbaar:

 • Zwart
 • Beige
 • Rood
 • Groen
Test van het tencel en biokatoen ondergoed van Snuggs

Materiaal

Het kruis bestaan bij alle slips uit drie lagen:

 • Polyester (functionele laag)
 • Katoen (absorberende laag)
 • 95% katoen, 5% PUL (ondoordringbaar membraan)

De slip zelf is beschikbaar in 3 verschillende materialen. Zelf heb ik twee verschillende materialen getest: biokatoen en tencel.

 • 86% nylon, 14% elastaan
 • 93% biologisch katoen, 7% elastaan: classic model, bikini en deze voor tieners
 • 93% tencel, 7% elastaan: classic (medium en heavy), high-rise (medium), cheeky (light) en high waise (heavy)

Absorptieniveaus

Om zowel zelf droog te blijven als om lekkage te voorkomen bestaat het kruis uit drie lagen. De absorberende laag absorbeert het vocht. Het materiaal is sneldrogend en bevat antibacteriële zilverdeeltjes. 

De volgende laag absorbeert geurtjes. Deze zorgt er ook voor dat het vocht ter vergelijking van drie maandverbanden opgevangen wordt. De onderste laag voorkomt lekkage ook na vele wasbeurten. Doordat deze laag wel ademend is, voorkomt het ook geurtjes.

Snuggs is verkrijgbaar in 4 absorptieniveaus:

 • Light: vervangt 1 tampon of maandverband
 • Medium: vervangt 2 tampons of maandverbanden
 • Heavy: vervangt 3 tampons of maandverbanden
 • Extra heavy: vervangt 4 tampons of maandverbanden
Snuggs kruis

Het absorptieniveau hangt ook samen met het model van de slips. Zo is de light verkrijgbaar voor het model cheeky, bikini en Brazilian. De kleinere slips dus. Wil je extra heavy dan kies je voor het model hugger. Van sommige modellen heb je de keuze tussen twee absorptieniveaus.

Zo kan het handig zijn om een paar verschillende absorptieniveaus aan te schaffen. Zo heb je er eentje voor de eerste en laatste dagen waarbij je nog weinig bloedverlies hebt. Op de hele zware dagen of ’s nachts kan je dan gaan voor heavy of extra heavy.

Je voelt de laag amper tot niet zitten. Deze van light en medium zijn dan ook maar 1,5 mm dik. De heavy is net iets dikker met 1,9 mm. Zelfs de extra heavy is slechts 2,2 mm dik. Ideaal dus voor een comfortabel gevoel.

Conclusie Snuggs review

Ik ben zeer tevreden over het menstruatie ondergoed van Snuggs dat ik getest heb. De pasvorm zit goed en ik bleef lang droog, ondanks een actieve dag.

Verder vind ik het een groot pluspunt dat je voor duurzame materialen kan gaan zoals het biokatoen en tencel. Dat laatste voelt extreem zacht aan waardoor je je helemaal niet bewust bent dat je speciaal ondergoed draagt.

Ken jij het Snuggs menstruatieondergoed al? Wat is jouw ervaring ermee of heb je ervaring met een ander merk? Wil je het ook eens uitproberen? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven