Beste manier om te stoppen met roken

De beste manier om te stoppen met roken

Je hebt al allerlei dingen geprobeerd om te stoppen met roken, maar na een tijdje verlang je zo sterk naar een sigaret dat je (stiekem) toch weer begint. Of je familie wordt helemaal gek van je omdat je op alles zo kort af reageert. Terwijl je eigenlijk juist een leuk persoon bent en je familie graag ziet.

Je weet het, stoppen heeft zoveel voordelen. Niet meer afhankelijk zijn, je lichaam verlangt naar een leven zonder sigaretten want je begint al wat klachten te krijgen. Of je bent bang voor ziektes die op je pad kunnen komen. Dat kan zonder roken natuurlijk ook, maar de kans als je rookt is vele malen hoger.

Dus nu wil je er echt vanaf. Definitief. 

Wat is dan de beste manier om definitief te stoppen met roken?

De beste manier om te kunnen stoppen met roken is een manier die relatief snel is, zonder al te veel bijwerkingen, waarmee je definitief gestopt geraakt en die voor de meeste mensen werkt.

Wat er echter meestal gebeurd als je op jezelf stopt: na een paar uur of dagen krijg je het zo ontzettend moeilijk. Je voelt jezelf mentaal heel erg slecht en alles is te veel. Je zal misschien al eens wat harde woorden gebruiken of gaan eten ter compensatie. Het is een langdurend en vermoeiend proces. En zelfs na maanden verlang je nog steeds naar een sigaret.

Je kan ook stoppen met roken via medicatie. Chemische medicatie kan echter voor heel wat bijwerkingen zorgen.

De kans op deze bijwerkingen is zelfs nog groter als je lever- of nierproblemen hebt, als je ouder bent dan 65, als je psychische problemen hebt gehad, als je depressief bent, als je nog andere geneesmiddelen gebruikt.

Maar er is een andere, veel beter manier, die al deze nadelen tackelt: hypnotherapie.

Weet waarom je het doet (voorbereiding)

Bij mijn eigen cursus die ik geef (heel ander onderwerp) is dit ook de eerste stap. Het is iets wat ik zelf altijd doe als ik een verandering teweeg wil brengen, en ik zie het ook heel wat mensen in mijn omgeving doen. Hoe groter jouw waarom is, des te makkelijker het zal gaan.

Vraag jezelf af waarom je wilt stoppen met roken. Neem er misschien een schrijfboek bij. Op het antwoord dat je dan geeft stel jezelf nog eens de vraag, waarom wil je dat, waarom is dat belangrijk voor mij?

Een voorbeeld:

Waarom wil ik stoppen met roken?

Ik wil van die kuch af.

Waarom wil ik van die kuch af?

Ik ben bang dat ik het op mijn longen ga krijgen.

Waarom ben je bang dat je het op je longen gaat krijgen?

Ik wil niet jong sterven want wil mijn kleinkinderen zien opgroeien.
Of ik wil niet aan de beademing komen want dan kan ik mijn sportdoel niet realiseren.
Of … 

Vul hier zelf maar jouw dieper liggende “waarom” in.

Beste manier om te stoppen met roken

Stoppen met hypnotherapie

De meeste niet-rokers zeggen tegen een roker dat ze moeten stoppen puur op karakter. In de praktijk werkt dit echter niet. Als je de hele tijd aan sigaretten blijft denken, dan heb je maar een slechte dag, een vervelende collega, een discussie met je partner, verliezen van een voetbalmatch, een slechte nacht,… nodig om even het karakter niet te kunnen opbrengen. Het zijn slechts enkele mensen die het lukt om blijvend op karakter te stoppen.

De beste manier is om in één keer de knop om te zetten. Helaas heb je daar meestal een heel extreme situatie voor nodig. Bijna dood zijn, iemand verloren hebben, jezelf niet meer herkennen. 

Zo ken ik iemand die verslaafd aan wiet was. Hij vertelde zijn verhaal tegen mij. Al jaren was hij verslaafd, maar had dat niet door. Tot de wietpas in Nederland Ingevoerd werd en hij vanuit België ging. Hij negeerde dit en ontkende dat hij niet binnen zou mogen. Toen hij uiteindelijk voor het eerst geweigerd werd, werd die persoon compleet gek, een razernij. Dit gedurende honderd meter terug richting zijn auto. Toen was het klaar. Verslaving weg op 1 seconde. Hij herkende zichzelf niet meer want was altijd een zachte persoon die nooit tegen iemand zou roepen. In één keer was het klaar, zonder ontwenningsverschijnselen.

Hetzelfde gebeurd met hypnotherapie zonder dat je enge ervaringen nodig hebt. Er gebeurt in je onderbewuste een verandering. Hierdoor zal je niet meer aan sigaretten denken en dus ook niet meer de behoefte hebben om te gaan roken. Hierdoor ervaar je ook niet de stress die vaak met stoppen voorkomt. Zo heb je ook geen traumatische ervaringen nodig zoals op sterven liggen of jezelf helemaal niet meer herkennen.

Hypnotherapie wordt steeds meer met wetenschap onderbouwd. Het is dus geen hocus pocus maar een gerichte manier om problemen op te lossen die vele malen sneller werkt dan bijvoorbeeld gedragstherapie. 

Je kan ervoor een hypnotherapeut in je buurt zoeken, maar dat kan misschien een drempel zijn. Deze hypnotherapeut doet bovendien vaak alles. Dan is het beter je te laten begeleiden door eentje die gespecialiseerd is in stoppen met roken. 

Marcel is zo’n gespecialiseerd hypnotherapeut en hij heeft een online programma ontwikkelt om je definitief te laten stoppen. Zonder al te veel moeite, zonder kilo’s bij te komen. 86% van zijn klanten zijn onmiddellijk na het programma gestopt. Voor de anderen is er een nazorgprogramma waarmee je extra begeleiding en coaching krijgt zodat je alsnog stopt.

Stoppen met roken online programma

Je krijgt zelfs 100% garantie bij het programma.

Na het volgen van deze stappen ben je dus een niet-roker. Hoe fantastisch is dat. Hoe goed voor je gezondheid, voor je financiën, voor je omgeving.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven