Hoe wij producten reviewen?

Hier op ecologischgenieten.nl reviewen wij regelmatig producten en stellen we uitgebreide koopgidsen samen. Hiervoor hanteren wij de hoogste normen en hechten wij erg veel belang aan de kwaliteit van de producten die wij aanbevelen. 

We dachten dat u wel graag zou weten hoe wij de producten, die we reviewen en opnemen in onze koopgidsen, selecteren.

Wat wij doen:

Hieronder vind je alles aspecten en factoren waar wij rekening mee houden voor we een product reviewen of opnemen in één van onze koopgidsen.

Sommige producten dienen te voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Denk hier bij aan elektrische toestellen of  bouwmaterialen. Producten die niet aan de juiste voorschriften voldoen nemen we niet op in de koopgidsen, testen en reviewen we niet. Wij reviewen en bevelen enkel producten aan met de juiste certificeringen en voorschriften.

Omdat wij uiteraard niet alles zelf kunnen testen rekenen wij op de expertise en beoordelingen van andere gebruikers op vlak van de productkwaliteit. In dat opzicht bekijken wij zowel positieve als negatieve recensies over alle producten die we online aanbevelen.

Indien wij producten toegestuurd krijgen om te testen en deze aan onze kwaliteitseisen en normen voldoen zullen we deze reviewen. In deze reviews vertellen we wat we écht en zelf van het product vinden rechtstreeks uit onze eigen ervaring en beleving.

We bekijken alle aspecten van de producten om een goed beeld te krijgen van de functies, kwaliteit en duurzame karakter. Daarnaast bestuderen we de geschiedenis van het merk en zijn producten. Op die manier proberen wij een goed beeld te krijgen van de kwaliteit marktpositie van het merk, zijn producten en het duurzame karakter of de manieren waarop zij bijdragen aan het milieu.

In al onze koopgidsen vind je producten in alle prijscategorieën. Zo vind je er minstens een budgetoptie, een voordelige optie en een premiumoptie, die uiteraard allemaal voldoen aan onze hoge normen en kwaliteitsstandaarden. Daarnaast bekijken en analyseren we eventuele claims die de merken maken, wegen deze af en controleren deze zo nauwkeurig mogelijk.

Het perfecte product vinden en het niet in handen kunnen krijgen heeft natuurlijk geen zin. Daarom houden we ook rekening met de beschikbaarheid, levertijd en -kosten per land. Daarnaast bekijken we ook het retourbeleid moest u toch niet tevreden zijn met uw aankoop. Bedrijven en merken met  betere voorwaarden rangschikken we hoger op onze pagina’s.

Wat wij NIET doen:

Uiteraard zijn er ook zaken die we NOOIT doen op Ecologischgenieten.nl

Wij staan open om producten te testen. Wij zullen echter nooit woorden in onze mond laten leggen en ons een mening laten opdringen of dicteren.

Al onze artikelen, review en koopgidsen zijn vooraf gegaan aan een grondig onderzoek of test. Wij doen niet zomaar aanbevelingen van om het even welk product. Alle eerder genoemde stappen en punten zijn doorlopen waardoor je steeds en bij alle producten op ons advies kan vertrouwen.

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven