Fix het zelf! boek van Nick Harper - review

Fix het zelf! Boek van Nick Harper (review) – bespaar kosten en repareer zelf

Een paar weken geleden verscheen een nieuw boek: Fix het zelf! Van Nick Harper. Ideaal om eens te bekijken voor een review.

Fix het Zelf! (review)

We leven in een wegwerp maatschappij. Schrammetje op je mobiel, dan maar meteen het nieuwste exemplaar. Vind je dat ook allemaal absurd, dan kan je eens gaan kijken hoe je zelf je spulletjes kan herstellen. Het boek Fix het zelf! neemt je mee op weg.

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar een repair café waar ik een oude keukenmachine mee naartoe nam. Daar was het ook de bedoeling dat als je je toestel liet maken dat je meekeek zodat je het in de toekomst zelf kan.

Zelf ben ik niet heel handig, maar ik houd er toch van om dingen te fixen i.p.v. meteen weg te gooien. Ons wasrek is al tientallen keer vastgebonden met touw, colsonbandjes en andere draad. Nu wordt het echt wel tijd om eens weg te doen

Wil je nog meer dingen zelf fixen, dan vind je vast de oplossing in het boek Fix het zelf!

De ondertitel van het boek is: Geef je kapotte spullen een nieuw leven (en bespaar veel geld)

Fix het zelf! – de inhoud

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken. Dat zijn de categorieën waarvan er dingen herstelt kunnen worden. Elke categorie bevat vervolgens meerdere producten waarvan de uitleg er bij staat om te kunnen herstellen. 

  • Alles voor een verpletterende indruk: hier vind je tips over o.a. het vervangen van een kapotte zool, hoe je vlekken verwijdert, een ladder in een panty herstelt, fixen van dof geworden sieraden en het fixen van een scheef zittende rits.
  • Alledaagse elektrische apparaten: wil je dingen herstellen zoals een kapotte afstandsbediening, je toetsenbord , stofzuiger of het radiosignaal. Dan kan je de oplossing in dit hoofdstuk vinden.
  • Witgoed (groot en klein): is je waterkoker of magnetron stuk? Heb je een wasmachine die veel lawaai maakt of niet meer open gaat of misschien is je vriezer wel stuk? Check dan zeker dit hoofdstuk.
  • Keukenraadsels: hier vind je oplossingen voor o.a een kapot oortje, slijpen van een schaar, een verbrande pan.
  • Inrichting en meubilair: Piept je bed, kraakt je trap? Heel vervelend maar vanaf nu kan je het zelf oplossen. Ook voor het ontluchten van je radiator, een slot dat niet goed draait, afbladderende verf, vlekken op het tapijt kan je terecht in dit hoofdstuk.
  • Badkamer issues: voor een verstopte wc, een druppende kraan, een lekkende douche,… hoef jij vanaf nu geen klusjesdienst meer te bellen.
  • Tuingids: Fix zelf een verzakte poort van een tuinhek, een verstopte dokgoed, een gebarsten plantenpot of je tuinslang. Ook hoe je je tuingereedschap slijpt en verroest gereedschap red kan je hier ontdekken.
  • Sport- en hobbygids: Hoe fix je o.a. boeken, de grip van een tennisracket, versleten remblokjes, een kapotte ruitenwisser of lekke band.
Fix het zelf boek - stappen

Het boek bevat duidelijke stappen hoe je iets kan fixen. Is het wat uitgebreider en kunnen er meerdere soorten problemen zijn dan wordt dat gedeelte onderverdeelt. Bijvoorbeeld bij hoe fix je een magnetron, kan het zijn dat de magnetron het niet meer doet, dat je vonken ziet, dat het plateau niet meer draait, dat de magnetron niet goed warm wordt of dat de bedieningsknoppen en niet meer goed doen. Voor elk van deze problemen vind je dan tips om het op te lossen.

Kortom, Fix het zelf! is een uitstekend referentiewerk voor iedereen die zijn spullen niet meteen weg wil gooien om zo bij te dragen aan een duurzamer leven. Het is informatief, toegankelijk en goed georganiseerd, waardoor het een vertrouwde gids is voor allerlei reparatieklussen. Met dit boek in handen zul je merken dat je met zelfvertrouwen aan de slag kunt gaan en kosten kunt besparen door zelf reparaties uit te voeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven