Beste waterfilter voor thuis voor drinkwater

Beste waterfilter voor thuis (2023); dit zijn de beste merken en soorten!

Drinkwater, schoon drinkwater is 1 van onze primaire levensbehoeften. Als mensen kunnen we zonder heel veel dingen. We kunnen weken blijven leven zonder ook maar 1 hap te eten, maar wanneer we 48 uur geen water gedronken hebben, dan hebben we een heel groot probleem. Daarom is het van vitaal belang dat je minimaal 2 liter, schoon water per dag drinkt. Dit doe je samen met de beste waterfilter voor thuis.

Wij gebruiken zelf de Aqualine waterfilter. Bestel hem hier >>

Ons Nederlandse waterleidingnetwerk staat bekend als 1 van de allerbesten ter wereld. Onze waterkwaliteit is vergeleken met veel landen uitmuntend. Wel is het zo dat ook het Nederlandse drinkwater niet helemaal schoon is. Het wordt gezuiverd, maar er zit altijd nog rotzooi in. Dit verschilt ook per regio van het land.

In een landelijk gebied is drinkwater vaak aanzienlijk schoner dan in een stedelijk gebied. De vervuiling van de mensen kan bijdragen aan het verslechteren van de drinkwaterkwaliteit.

Tevens kunnen ophopingen van bepaalde stoffen in de grond ook de kwaliteit van het drinkwater beïnvloeden. Ook de opbouw van verschillende grondlagen dragen bij aan de waterkwaliteit.

Als je zeker wilt zijn dat je de beste drinkwaterkwaliteit wilt hebben, dan kun je ook gebruik gaan maken van een filter. De beste oplossing is dan een waterfilter voor thuis. Ik ga je vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal wel, en niet uit het water gefilterd kan worden. Laten we beginnen.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Mineraliseert en vitaliseert
Aqualine
aqualine-waterfilter-glas
 • Verwijdert meer dan 99% van o.a. microplastics, GenX, PFAS, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor en hormoonresten
 • Kan van regen- of slootwater drinkwater maken
 • Verkrijgbaar in 4 formaten
 • Glas of ABS
 • Ofwel PH-neutraal ofwel alkalisch door speciale PH-ring
 • Extra mineralen door mineraalstenen
 • Speciale kraan om het water te vitaliseren
 • Werkt op zwaartekracht (geen elektriciteit nodig)
Levensduur filter: +10 jaar
Berkey
big-berkey-waterfilter
 • Filtert zowel kraanwater als buiten water (rivieren, beekjes, stilstaande vijver)
 • verwijdert volledig alle virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten en onttrekt schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen
 • reduceert nitrieten en zware metalen 
 • RVS
 • PH-waarde stijgt met ca. 20%
 • Mogelijkheid om doorlooptijd te versnellen door gebruik extra filters.
 • Levensduur filters: +10 jaar
 • Verkrijgbaar in 0,95 / 5,7 / 8,5 /10,4 / 12,3 / 17 / 22,5 liter
 • Werkt op zwaartekracht (geen elektriciteit nodig)
Met gratis TDS-meter
Zerowater filterkan
zerowater-waterfilterkan
 • Verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen
 • Verwijdert o.a. kalk, lood, glyfosaat, microplastics en PFAS;
 • 5-trapsfilter
 • Verkrijgbaar in 1,4 l / 1,7 / 1,9 / 2,4 / 2,6 / 2,8 liter (ook grotere systemen verkrijgbaar)
Snel
Aquatrue
aquatru-waterfilter
 • Verwijdert 99% van alle schadelijke stoffen
 • Filter 3 liter water in 15 minuten
 • 4 fasen filtratie systeem (incl. omgekeerde osmose)
 • Werkt elektrisch

Waarom een waterfilter voor thuis kiezen?

Voordat ik je ga vertellen wat de beste waterfilter voor thuis is, dan is het wel handig om te weten waarom je nu een waterfilter voor thuis moet gebruiken? Er zijn namelijk meerdere redenen die je kunt bedenken om hiervoor te kiezen:

Afzetting van kalk verminderen

Overal in Nederland zit kalk in het water. In de ene regio wat meer dan in de andere, maar het is overal. Als je een waterfilter gebruikt dan heb je de mogelijkheid om een groot deel van dit kalk eruit te filteren. Dit zorg ervoor dat kalk zich veel minder snel ophoopt in kranen, koffiezetapparaat of waterkoker. Hierdoor is de kwaliteit van het water al stukken beter.

Zuiverder en lekkerder water

Ondanks dat ons leidingwater goed gefilterd wordt blijven er altijd schadelijke stoffen achter. Minuscule hoeveelheden van zware metalen als lood en nikkel blijven achter. Door een waterfilter toe te passen filter je deze schadelijke stoffen eruit en heb je gewoon puurder en lekkerder drinkwater.

Verleng de levensduur van jouw apparaten

Heel veel huishoudelijke apparaten die we gebruiken hebben water nodig. Denk aan de vaatwasser, de wasmachine, maar ook de thermostaatkraan van de douche. Wanneer het kalkgehalte veel lager is zal er dus op deze apparaten veel minder kalkafzet zijn. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van deze apparaten serieus verlengd wordt. Dit scheelt behoorlijk in de kosten.

Optimaal rendement van jouw CV installatie

Of je nu nog op gas stookt, of je hebt bijvoorbeeld een warmtepomp. Deze CV installaties werken allemaal op basis van water. Het warme water gaat naar het afgiftesysteem en warmt de ruimte op. Hiervoor gebruik we ook gewoon kraanwater.

Als het water een hoog kalkgehalte heeft zal zich dat aan de binnenkant van de leiding gaan afzetten. Dit zorgt ervoor dat er minder water door de leiding kan stromen en dus het rendement achteruit gaat. Gebruik je heel schoon water, dan zal je dit ook op je energierekening merken.

Welke filtermogelijkheden zijn er?

Nu je weet waarom een waterfilter voor thuis een goed idee is gaan we kijken naar welke mogelijkheden er zijn. Globaal gezien zijn er 5 verschillende apparaten die je kunt gebruiken om jouw leidingwater te filteren.

Filterkan

De meest eenvoudige en goedkope manier van leidingwater filteren is een filterkan. Een filterkan is een kan waar je leidingwater van de bovenkant in laat lopen. Het water dat uit de kraan de kan in stroomt wordt door een filter geleid.

De filter zorgt er voor dat de hoeveelheid kalk in het water drastisch afneemt. Deze filters zorgen er ook voor dat smaak- en geurverstorende stoffen uit het water gefilterd worden.

Als je deze kan vol hebt laten lopen met water kun je hem eenvoudig in de koelkast zetten. Zo heb je tijdens de hete zomerdagen ook lekker koud water.

Voor- en nadelen van een waterfilterkan

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een filterkan:

Voordelen:

 • Zeer snel: Het water stroom snel door het filter en wordt dus snel gefilterd. Hierdoor heb je vrijwel meteen schoon en gefilterd water.
 • Betaalbaar: Voor veel mensen ook belangrijk. Een filterkan is qua aanschaf helemaal niet duur. Hierdoor is deze optie voor veel mensen bereikbaar.

Nadelen:

 • Filtert op lokaal niveau: Hiermee wordt bedoeld dat de filterkan enkel en alleen het water filtert dat jij uit de kraan laat komen. Het filtert dus niet al het water dat jouw woning binnenkomt.
 • Geen grondige waterfilter: Een filterkan filtert minder grondig dan bijvoorbeeld een waterontharder. Hierdoor zal je nooit al het kalk en onzuiverheden uit het water kunnen krijgen.
 • Filter regelmatig vervangen: Bij een filterkan is het van vitaal belang dat je de filters tijdig vervangt. Wanneer een filter verzadigd is met vuil dan verslechterd de kwaliteit van het water juist. Daarom is het belangrijk dat je de filters regelmatig vervangt zoals de fabrikant dat voorschrijft.

Anti-kalk waterfilter voor thuis

De tweede optie die je hebt als het gaat om de beste waterfilter voor thuis is een anti-kalk filter. Een anti-kalk filter gebruik je op lokaal niveau. Wil jij bijvoorbeeld de levensduur van jouw wasmachine of vaatwasser verlengen? Dan plaats je de anti-kalk filter in de wateraanvoerleiding van deze machines.

De anti-kalk filter filtert vervuiling uit het water en verlengt de levensduur. Een anti-kalk filter verwijdert onder andere chloor, kalk en andere vervuilingen uit het water.

Een anti-kalk filter kun je ook gewoon toepassen bij keuken- en/of douchekranen.

Voor- en nadelen van een anti-kalk filter

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een anti-kalk filter:

Voordelen:

 • Water te verrijken: Naast dat je dit filter kunt gebruiken om onzuiverheden eruit te filteren kun je het water ook verrijken. Gebruik je het filter bijvoorbeeld voor de keukenkraan, dan heb je ook de mogelijkheid om vitaminen en mineralen toe te voegen.
 • Grondig filteren: Een anti-kalk filter kan door zijn samenstelling veel grondiger filteren dan een filterkan. Hierdoor worden veel meer vervuilingen uit het water gehaald. De filtering van het water gebeurt bij een anti-kalk filter op basis van een biologisch of chemisch proces.
 • Verwijdert een breed scala aan vervuilingen: Door de samenstelling van dit filter is het in staat om veel meer onzuiverheden uit het water te halen in tegenstelling tot een filterkan. Een anti-kalkfilter verwijdert ook stoffen als nitraten, nikkel, lood en chloor. Allemaal stoffen die je niet binnen wilt krijgen.

Nadelen: 

 • Filter moet regelmatig vervangen worden: Ook bij een anti-kalk filter ontkom je er niet aan dat je het filter moet vervangen. Deze raakt op den duur verzadigt met onzuiverheden en werkt dan niet goed meer. De meeste fabrikanten raden aan om ongeveer 1 keer per jaar het filter te vervangen. 
 • Alleen voor lokale filtering: Ook een anti-kalk filter is enkel geschikt voor lokaal gebruik. Je kunt dus niet al het water dat jouw woning binnen komt filteren. Heb je meerdere apparaten waar van je het inkomende water wilt filteren? Dan heb je ook meerdere filters nodig. 

Kraanwaterfilter voor thuis

Een kraanwaterfilter is zeer goed geschikt als je het tapwater uit bijvoorbeeld de keukenkraan goed wilt filteren. Dit water gebruiken we immers regelmatig om zelf op te drinken. Een kraanwaterfilter wordt rechtstreeks op de kraan van de keuken gemonteerd.

In deze filter zitten stoffen als koolstof en calciumsulfaat. Deze stoffen zorgen er voor dat onder andere bacteriën en andere onzuiverheden uit het water gefilterd worden.

Voor- en nadelen van een kraanwaterfilter

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een kraanwaterfilter:

Voordelen:

 • Goedkope uitkomst: Net als de filterkan is een kraanwaterfilter één van de goedkoopste oplossingen die je kunt krijgen. Je hoeft namelijk alleen maar het filter te kopen en deze monteer je zo op de gewenste kraan.
 • Razendsnel gefilterd water: Het water wordt door het filter razendsnel gefilterd. Het water stroomt via de kraan door het filter. Onder aan het kraanwaterfilter kun je jouw glas meteen vullen met schoon water.

Nadelen:

 • Filter vervangen: Ook bij een kraanwaterfilter moet je het filter regelmatig vervangen. Wanneer het filter verzadigd raakt met onzuiverheden gaat de kwaliteit van het water juist achteruit.
 • Alleen voor lokale filtering: Een kraanwaterfilter filtert enkel het water op de plek van de kraan. De rest van het water dat jouw woning binnenkomt zal dus niet gefilterd worden. 
 • Optisch niet de mooiste oplossing: Een kraanwaterfilter monteer je rechtstreeks op de keukenkraan. Het ding is vrij groot en dus prominent aanwezig.

Beste waterfilter voor thuis: Waterontharder

De laatste optie die je hebt dat is een waterontharder. Dit is de meest effectieve manier van filteren van jouw water. Deze installatie wordt namelijk geplaatst bij de hoofdleiding. Daar waar de waterleiding jouw woning binnenkomt wordt deze ontharder geplaatst.

Dit zorgt ervoor dat al het water dat jouw woning inkomt gefilterd wordt. Als we het hebben over een waterontharder dan hebben we twee opties. Een waterontharder met afvoer en zonder afvoer. Hieronder vind je wat dit inhoudt:

Waterontharder zonder afvoer

Bij een waterontharder zonder afvoer is het belangrijk om meteen te melden dat de werking van deze apparaten tot op heden onvoldoende bewezen is. Toch wil ik hem behandelen omdat het toch een techniek is waar zeker potentie inzit. Ik ga er geen heel technisch verhaal van maken dus daarom een simplistische omschrijving.

Bij een water ontharder wordt vaak een stof geïnjecteerd in het water dat binnenkomt. Dit kan bijvoorbeeld CO2 zijn. Door het injecteren van een stof gaan deze een chemische reactie aan met bijvoorbeeld kalk. Hierdoor lost het kalk op en komt dit de levensduur van jouw huishoudelijke apparatuur ten goede.

Ook kan zo’n waterontharder een magnetische werking hebben. Een klein apparaat wekt een magnetisch veld op rond de waterleiding. Het kalk kristalliseert in het water. Hierdoor zal het zich niet meer af kunnen zetten op leidingen en apparaten.

Hierbij geldt wel dat het kalk zich niet meer af zet op leidingen, maar wel in het water blijft zitten.

Voor- en nadelen waterontharder zonder afvoer

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een waterontharder zonder afvoer:

Voordelen: 

 • Goed voor de CV-installatie: Doordat het kalk zich niet meer af kan zetten op de waterleiding zal het rendement en de levensduur van jouw CV-installatie beter worden. Hierdoor gaat hij langer mee en heb je een lagere energierekening.
 • Filtert grondiger: Bij een waterontharder heb je de mogelijkheid om een extra filter toe te passen. Hierdoor filter je niet alleen vaste onzuiverheden uit het water, maar heb je ook de mogelijkheid om ongewenste gassen uit het water te filteren
 • Minder verbruik van zeep: Doordat het water een stuk minder hard is heb je ook minder zeep nodig. Bij zacht water hoeft je minder wasmiddel toe te voegen om bijvoorbeeld kleding schoon te krijgen in de wasmachine.
 • Langere levensduur huishoudelijke apparaten: Net als bij de CV installatie heeft dit filter ook een positieve uitwerking op de levensduur van apparaten. Ook hier geldt, doordat kalk zich niet meer af kan zetten zullen apparaten langer goed kunnen blijven werken.

Nadelen:

 • Tot op heden niet bewezen: De techniek van een waterontharder zonder afvoer is tot op heden onvoldoende bewezen. Onderzoeken hebben nog niet kunnen aantonen dat deze techniek ook echt precies doet wat er gezegd wordt.
 • Prijzige installaties: Een waterontharder is een stuk prijziger als je dit vergelijkt met een waterkan of een anti-kalk filter.
 • Minder effectief dan ontharder met afvoer: De ontharder met afvoer ga ik nog behandelen, maar een waterontharder zonder afvoer is minder effectief dan een waterontharder met afvoer.

Waterontharder met afvoer

De meest effectieve manier van water filteren dat is een waterontharder met afvoer. Dit is een bewezen techniek die op kleine en grote schaal gebruikt wordt. Je ziet deze apparaten namelijk ook op industriële schaal.

Bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen staan altijd grote installaties met grote waterontharders. Ook op kleine schaal voor 1 woning heb je de mogelijkheid om een waterontharder met afvoer te gebruiken.

Dat dit de beste waterfilter voor thuis is, dat blijkt wel uit de goede werking van deze apparaten. Een waterontharder met afvoer filtert het water door middel van harskorrels waar het water door heen stroomt. Deze korrels zorgen ervoor dat bijna alle vervuilingen uit het water gefilterd wordt.

De filtering vindt plaatst door ionenuitwisseling. In de harskorrels zitten calcium- en magnesiumionen  die wisselen met natriumionen. Het natrium (zout) neemt de vervuilingen op. Het spoelwater met de vervuilingen stroomt via de afvoer het riool in.

De waterontharder met afvoer is een bewezen techniek en is momenteel de beste manier van water filteren.

Voor- en nadelen waterontharder met afvoer

Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een waterontharder met afvoer:

Voordelen:

 • Meest grondig, bewezen techniek: Een waterontharder met afvoer gebruikt een bewezen techniek. Het zet hard water echt om in zachter water. Tevens is het gebruik maken van ionenwisseling de meest efficiënte manier van waterfiltering die op dit moment op de markt is.
 • Beschermt jouw CV-installatie: Door de ionenwisseling heeft kalk geen schijn van kans meer. Het zal zich dus ook niet meer afzetten aan de binnenkant van de leiding van jouw CV-installatie. Hierdoor gaat de installatie langer mee en zal het rendement veel langer hoog blijven.
 • Filtert vaste en gasvormige vervuilingen: Door het toepassen van de juiste ontharder worden niet alleen vaste vervuilingen gefilterd, ook ongewenste gassen zullen door de ionenwisseling uit het water gehaald worden.
 • Apparaten gaan langer mee: De ionenwisseling zorgt er ook voor dat net als jouw CV-installatie, ook huishoudelijke apparaten die water nodig hebben veel langer mee gaan.
 • Minder zeepverbruik: Doordat hard water echt zacht water wordt heb je minder zeep nodig. Dit zorgt ervoor dat het zeepverbruik tot wel 30% verminderd kan worden. Dit scheelt ook weer in de portemonnee. 

Nadelen:

 • Prijzige oplossing: Een waterontharder is de meest prijzige oplossing als het gaat om filtering van water. Toch loont zo’n machine wel. Het filtert al het water dat de woning binnen komt met alle hierboven beschreven voordelen als resultaat.
 • Plaatsing: Plaatsing van een waterontharder met afvoer moet je door een installateur laten doen. Het beste kun je hier niet zelf aan beginnen. Hij moet namelijk deugdelijk gemonteerd worden en moet goed ingesteld worden.

Beste waterfilter voor thuis (drinkwater): Dé merken van nu!

Nu je weet waarom je het beste waterfilter voor thuis moet gebruiken, en wat de mogelijkheden zijn, dan gaan we nu kijken naar de beste merken van dit moment. Er zijn namelijk een aantal merken die allemaal hun eigen unieke oplossingen op de markt hebben gebracht.

Aqualine

Als je opzoek bent naar het beste waterfilter voor thuis dan mag het merk Aqualine zeker niet ontbreken. Dit bedrijf heeft hun eigen lijn van waterfilters ontwikkeld en hebben heel goed gekeken naar Moeder Natuur, zij filtert immers al miljarden jaren water. Check zeker ook de uitgebreide Aqualine waterfilter review.

Aqualine waterfilter

De meerstappen filters van dit merk halen 99% van alle onzuiverheden uit het water. Naast natuurlijke vervuilingen worden ook medicijnresten, hormonen en chemicaliën uit het water gefilterd.

De waterfilters van dit merk werken volgens een Oosters principe, dus het totaalplaatje bekeken en niet gewoon maar alles er uit filteren. Door de stenen onderin wordt het water gemineraliseerd. Er komen dus extra goede mineralen in het water wat het nog gezonder te maakt.

Het water komt op met de laatste stap van de filter op pH waarde van 7,3. Dit is heel zacht water en voor ons als mens goed om te drinken. Heb je graag basisch / alkalisch water, dan kan je kiezen voor een extra ring waardoor de pH waarde van het water met 1 à 1,5 verhoogd wordt.

Berkey

Berkey is een grote speler op de markt als het gaat om het maken van waterfilters. Het mooie van het merk Berkey is dat ze voor allerlei verschillende situaties wel een Berkey waterfilter beschikbaar hebben. Of je nu met jouw camper onderweg bent, of je hebt een gezin van 5 personen. Er is altijd wel een optie die je bij dit merk kunt vinden.

Berkey waterfilters

Het grote voordeel van de waterfilters van Berkey is dat deze heel eenvoudig te plaatsen zijn. Je hebt geen installateur nodig die het voor jou moet doen.

Deze waterfilters werken volgens het zwaartekracht principe. Het water komt boven in de filter binnen en zakt, door middel van de zwaartekracht langzaam naar beneden. Deze techniek wordt ook gebruikt bij de grote, landelijke waterzuiveringen. Het water zakt langzaam door het filter heen, waardoor er genoeg tijd is om alle onzuiverheden uit het water te filteren.

Wel wordt door dit merk aangeraden om de filters regelmatig schoon te maken. Bij deze filters zal calciumcarbonaat zich gaan ophopen naarmate de filter steeds voller komt te zitten. Je kunt de filters heel eenvoudig verwijderen en schoonmaken.

ZeroWater

Het bedrijf ZeroWater maakt verschillende kleine waterfilters. Je ziet ze in de vorm van een waterkan of de iets grotere glazen systemen. Variërend van 1,7 tot en met 9 liter kun je deze waterfilters krijgen. Ze zijn bedoeld om op kleine schaal water te filteren. Je kunt ze dus niet gebruiken om al het water dat jouw woning binnenkomt te filteren. Ze zijn uitermate goed geschikt voor je drinkwater of als je onderweg bent en de beste waterkwaliteit wilt.

Zerowater waterfilters

Wel staan deze filters van ZeroWater erom bekend dat ze het water heel goed filteren. De filters die gebruikt worden zijn namelijk een ionenwisselaar. Hetzelfde principe als dat toegepast wordt bij een waterontharder met afvoer. Het water wordt van boven in de filter gedaan en loopt langzaam door de 5 verschillende lagen van de filter.

Het filteren gaat van grof naar fijn. Eerst worden de grove vuildelen verwijderd om daarna de meest kleine deeltjes uit het water te kunnen halen. De ionenwisselaar zorgt er voor dat de watermoleculen deeltjes loslaten die er niet in horen. Aan het einde van de filter hou je dus alleen, pure watermoleculen over. Puur water dat geen vervuilingen bevat.

AquaTru

Dit Amerikaanse merk AquaTru maakt handzame waterfilters. Deze komen in de vorm van een compacte machine met daar boven op een watertank. De tank kun je helemaal vullen met water. Als je het apparaat aanzet zal het water door de filters stromen om zo gezuiverd te worden. Binnen 15 minuten heeft dit apparaat 3 liter ontdaan van bijna alle vervuilingen. 99% van alle vervuilingen in het water worden er door deze machine uit gefilterd. 

Aquatru waterfilter

De waterfilters van AquaTru werken op basis van 3 verschillende filters die in de machine gemonteerd zitten. Deze filters hebben ook weer een bepaalde volgorde. Bij AuqaTru haalt de machine eerste al het “grove” vuil uit het water.

In de eerste filter zit actieve koolstof die vervuilingen aantrekt en vasthoudt. Ook de tweede filter is op basis van actieve koolstof alleen worden in deze filter de meest minuscule vervuilingen opgevangen. Na deze filter zijn er vrijwel geen vervuilingen meer.

De derde filterlaag van AquaTru maakt gebruik van de zogeheten omgekeerde osmose. Omgekeerde osmose is 1 van de meest nauwkeurige manieren van filteren die je kunt toepassen. Het zorgt er namelijk voor dat zelfs virusdeeltjes en bacteriën uit het water gehaald worden. Iets dat met actieve koolstof onmogelijk is. Nadat de omgekeerde osmose gebruikt is houd je bijna 100% puur water over.

Krijg €20 korting met de code AquaElke >>

Brita waterfilter

Brita is misschien wel het meest bekende merk als het gaat om waterfilters. Dit merk maakt waterfilters voor heel veel toepassingen. Van een kraanwaterfilter tot aan grote waterfilters die bijvoorbeeld in restaurants geplaatst worden. Je kunt dus van een kleine filterkan tot aan een professioneel filter vinden bij dit merk.

De filters van Brita, zowel de grote als de kleine, doorlopen ook 3 stappen. Allereerst zorgt een filternet ervoor dat het grove vuil opgevangen wordt. Na deze filter is het overgrote deel van de vervuilingen al verdwenen. Daarna komt het ook bij Brita in een ionenwisselaar terecht. Dit onthard het water en vermindert het gehalte van zware metalen als lood en koper.

Aan het einde van het filtermechanisme gaat het water nog door harskorrels gemaakt van kokosnootschaal. Die zorgt ervoor dat geurverstorende stoffen helemaal verdwijnen en er puur en fris water overblijft.

Brita is het meest bekende merk, maar de filters zijn niet de allerbeste die je kunt krijgen. Als je dus opzoek bent naar de beste waterfilter voor thuis, dan moet je ook echt even bij de andere merken kijken.

Tot slot

Jij weet nu waarom, wanneer en waar je de beste waterfilter voor thuis kunt toepassen. Als je een waterfilter voor thuis koopt dan verzeker jij jezelf altijd van de beste kwaliteit water om te drinken. Je kunt er zelfs voor kiezen om jouw hele watersysteem thuis te filteren met een ontharder.

Ook als je onderweg bent, of off-the-grid leeft zijn er mogelijkheden die je kunt toepassen om jouw water te filteren. Zelfs voor de backpackers onder ons zijn er handzame waterfilters waarmee je altijd en overal kristalhelder water kunt maken. Veel succes bij het kiezen van de, voor jou, beste waterfilter voor thuis of onderweg.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Mineraliseert en vitaliseert
Aqualine
aqualine-waterfilter-glas
 • Verwijdert meer dan 99% van o.a. microplastics, GenX, PFAS, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor en hormoonresten
 • Kan van regen- of slootwater drinkwater maken
 • Verkrijgbaar in 4 formaten
 • Glas of ABS
 • Ofwel PH-neutraal ofwel alkalisch door speciale PH-ring
 • Extra mineralen door mineraalstenen
 • Speciale kraan om het water te vitaliseren
 • Werkt op zwaartekracht (geen elektriciteit nodig)
Levensduur filter: +10 jaar
Berkey
big-berkey-waterfilter
 • Filtert zowel kraanwater als buiten water (rivieren, beekjes, stilstaande vijver)
 • verwijdert volledig alle virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten en onttrekt schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen
 • reduceert nitrieten en zware metalen 
 • RVS
 • PH-waarde stijgt met ca. 20%
 • Mogelijkheid om doorlooptijd te versnellen door gebruik extra filters.
 • Levensduur filters: +10 jaar
 • Verkrijgbaar in 0,95 / 5,7 / 8,5 /10,4 / 12,3 / 17 / 22,5 liter
 • Werkt op zwaartekracht (geen elektriciteit nodig)
Met gratis TDS-meter
Zerowater filterkan
zerowater-waterfilterkan
 • Verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen
 • Verwijdert o.a. kalk, lood, glyfosaat, microplastics en PFAS;
 • 5-trapsfilter
 • Verkrijgbaar in 1,4 l / 1,7 / 1,9 / 2,4 / 2,6 / 2,8 liter (ook grotere systemen verkrijgbaar)
Snel
Aquatrue
aquatru-waterfilter
 • Verwijdert 99% van alle schadelijke stoffen
 • Filter 3 liter water in 15 minuten
 • 4 fasen filtratie systeem (incl. omgekeerde osmose)
 • Werkt elektrisch
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Onze keuze

Filter en mineraliseer jouw kraanwater

Onze keuze

Filter en mineraliseer jouw kraanwater