De vragen hoe, wat, waar, wie en waarom dringen zich ongetwijfeld bij je op. Vandaar we deze onderaan even voor je hebben opgelijst. Heb je nog een vraag die onbeantwoord bleef? Bel of mail ons gerust.

Visita? Wie doet dat?

De initiatiefnemers van Visita zijn genaamd Stijn De Kock en Elke Aerts. Zijnde man en vrouw, zijnde zeer sympathiek (ahum) en zijnde behept met een eco-ijverige geest. We zijn graag creatief en brengen graag dingen ‘op de markt’ die naast leuk, oogverblindend en praktisch ook nog ecologisch verantwoord zijn.

elke_aertsElke Aerts

In de herfst van 2011 ben ik op het idee van Visita gekomen. Ik wilde graag mijn 2 passies combineren: creativiteit (ontwerp en fotografie) en ecologisch leven. In april 2012 heb ik dan ook, samen met mijn man, het magazine gelanceerd.

Ik ben zelf veganist en vind het niet alleen belangrijk om te kunnen eten (anders ga ik namelijk dood ;-)) Maar ook om daarvan te kunnen genieten. Ik ben dan ook mijn man dankbaar voor de mooi versierde en overheerlijk borden die hij steeds klaar gemaakt. Water komt steevast uit de kraan en de meeste groenten uit de tuin van bompa.

Ik ben een grote voorstander van de industriële hennep. De meerderheid van mijn kleding is dus ook hennep gecombineerd met biokatoen. Daarom sta ik ook volledig achter de “Kan het ’s met Cannabis”-campagne van Wervel.

Nog al te vaak denken mensen dat ecologisch(er) leven een hele opoffering is en staan er ook negatief tegenover. Ik wil laten zien dat het ook op een positieve manier kan. Met mooie kleding, met een mooie woning, leuke uitstappen,… Daarom wil ik samen met alle Visita-schrijvers jullie tips geven, mooie producten tonen, lekkere recepten voorschotelen en nog veel meer.

stijn-dekockStijn De Kock

Echtgenoot van Elke Aerts, co-oprichter en copywriter. Voorstander van het principe dat een beter milieu begint bij jezelf. Is licht allergisch voor onzin, onrecht en onwetendheid in de wereld, maar blijft desondanks optimistisch. Houdt zich verder bezig met zijn vrouw en hond, het maken van loeiharde metal en kokkerellen. Hoewel zelf flexitariër, kookt hij thuis louter vegetarisch en/of veganistisch. Weet bij god niet hoe je vlees zou moeten bereiden.

www.veganistischkoken.be

frank-anrijsFrank Anrijs

getrouwd en papa van 3 kinderen, kreeg tuinieren met de paplepel ingegeven. Zijn ouders startten destijds het project Ygdrassil, waar Frank nu ook een grote rol in speelt. Mede omdat zijn kinderen kampten met allergieën ging hij op zoek naar de basis van gezonde voeding. Frank kwam daarbij al snel tot de oorsprong; biologisch, ecologisch en natuurlijk tuinieren. Inmiddels geeft hij workshops en cursussen, en is hij graag bereid zijn kennis over tuin- en moestuinen met de Visita lezers te delen. Een rubriek tjokvol tuinplezier!

www.natuurlijkemoestuin.be

marijke-hakkennesMarijke Hakkenes

is naar eigen zeggen een echt meisje-meisje. Gek op beauty en fashion, maar eveneens gefascineerd door de mogelijkheden die een natuurlijke lifestyle te bieden heeft. Haar passies en interesses verenigt ze al uitstekend op haar eigen website www.projectnaturalbeauty.nl en ook in Visita deelt ze graag haar ervaring en know-how in onze beautyrubriek. Marijke woont samen met haar vriend Hans en kat Ketjap in Noord-Brabant.

www.projectnaturalbeauty.nl

Jimmy-CoopmanJimmy Coopman

Jimmy is personal trainer, Biosignature Modulation Practitioner encoach uit Zulte. Zijn multidisciplinaire aanpak staat garant voor succesvolle resultaten bij zowel sporters, ondernemers als huismoeders. Hij is nationaal en internationaal erkend en haalt zijn kennis steeds bij ’s werelds besten. In zijn vaste rubriek in het magazine deelt Jimmy zijn knowhow en praktische tips met onze lezers.

www.jimmycoopman.com

kelly-eeckhautKelly Eeckhaut

Kelly is huiscopywriter en allround medewerkster van Style Me Green en eveneens behept met een voorliefde voor ecochique dingen. Kelly is verzot op creativiteit en handwerk, DIY-blogs, koken, vegan chocomousse, fietsen, schrijven en lezen in het zonnetje.

www.gedachtesprongetjes.blogspot.be

erika_meershoek_moesmobielErika Meershoek

Erika schrijft voor de Visita blog. Dankzij haar werkzaamheden bij GIDZ, een bedrijf in duurzame gebiedsontwikkeling, is ze zeer actief in verschillende (groen)projecten waarbij ecologie en burgerparticipatie evenredig belangrijk zijn. Volgens eigen zeggen ‘niet altijd even makkelijk, maar altijd bevredigend’. Ze doet haar werk met veel liefde en deelt haar bevindingen graag met anderen.

Lana-love-green-cityLana Bauwens

Sinds 3 jaar strijder voor meer groen, sinds 10 jaar yogi, sinds 20 jaar vegetariër en vanaf het eerste moment dierenvriend. 27 jaar op deze planeet en ik ben volledig verweven geraakt door deze thema’s. Nu ik in New York woon, vormen ze de inspiratie voor LoveGreen City. Hier ga ik op zoek naar verhalen die mij en anderen kunnen motiveren om op een positieve en leuke manier te bouwen aan een groene toekomst.

www.lovegreencity.be

snoopy_xsSnoopy

Redactieverantwoordelijke en Time Management. Zorgt voor continuïteit in de onderneming: wekt het personeel tijdig, blaft deze af in geval van luilakkerij en zorgt consequent voor de nodige lichaamsbeweging van de redactieleden. Houdt van koekjes, siesta’s, het achterna zitten van zijn eigen staart en zijn ‘baasjes’. Is streng maar rechtvaardig. Eet zelf ook vegetarisch.

Visita? Waarover gaat dat?

Het magazine Visita is er voor de goedmoedige Vlaamse en Nederlandse burger die best wat meer wil weten over het eco-thema maar voor de verandering graag eens wat goed nieuws, nuttige tips en goede, realistische antwoorden op zijn vragen wil. We willen laten zien dat eco-minded zijn niets dan voordelen biedt voor zowel jezelf, dier, milieu als je portemonnee en hoe je vrolijk en gezwind door het leven kan met de schoen die je zo goed past zonder een al te grote ecologische voetafdruk achter te laten. Van lekker en biologisch tafelen tot tuinonderhoud, woningbouw en interieur, kleding en uitstapjes. En uiteraard de nodige kooptips: producten en diensten die net het verschil maken. Altijd vrolijk, altijd informatief en zo groen en fris als gras.

Visita? Vanwaar die naam?

Visita is een samentrekking van Visie en Vita, m.a.w. een visie op het leven. Een mooi, aangenaam, ontspannend, leuk leven maar op een duurzame manier. Visita is ook Spaans voor bezoek. Bezoek zorgt voor sfeer, gezelligheid, warmte.

 

Waarom eco?

Ecologisch omdat we vinden dat de wereld dat verdient en we op z’n minst ons best moeten doen om deze zo aangenaam mogelijk te maken en te houden. Dat proberen we zelf dan ook. We zijn groen tussen de oren en maar ook, als zovelen, nog achter de oren. Ja, we gebruiken groene stroom, spoelen met regenwater en eten bio/vegetarisch. Evengoed gebruiken we de auto, kopen we ook al eens een niet zo eco-koosjer iets en draaien onze computers overuren. Soms is het een tweestrijd dus. Niemand geeft z’n levensstijl graag op of wil die drastisch veranderen. We zien de grootste vooruitgang net in de kleinste stap. Met een beetje bewuster leven, kopen, doen en denken maken we veel verschil. En daar willen we graag, op onze manier, een steentje aan bijdragen.

 

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven