Herbruikbaar maandverband

Wasbaar maandverband: beter voor het milieu én je huid

wasbaar maandverband is iets waar ik nog niet op overgeschakeld was. Toen ik zag dat er ook biologische alternatieven waren voor de bekende merken, heb ik die meteen ingeladen. Maar de stap naar herbruikbaar was me nog een beetje te groot. Tot de “Schrap je Afval” uitdaging voor de deur staat! Dan moest ik de stap toch maar eens zetten. Ik had me 2 inlegkruisjes en 1 maandverband besteld. Ik dacht, niet te veel ineens voor als het tegenvalt 😉 Ze zijn gemaakt van bamboe en katoen en verkrijgbaar in verschillende kleuren en motiefjes.

Wasbaar maandverband

Dit is gewoon super! Je voelt niet eens dat je het aan hebt, wat wel eens anders is bij ander maandverband. Je kan het via de drukknoopjes rond je slip doen waardoor het perfect blijft zitten. Misschien een intiem detail 😉 maar bij een gewoon maandverband lag de plooi van mijn been altijd een beetje open omdat het papier steeds tegen de plooiing schuurde. Aangezien dit veel zachter is, had ik dat niet voor.

Dit is mijn eerste ervaring, maar zoals het er nu naar uit ziet, gebruik ik de wegwerp eerst verder op en schakel ik dan volledig over op deze herbruikbare, ecologische.

Gebruik jij wasbaar maandverband?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?