Tips voor een ‘groene’ picknick

Genieten

Wat doe je als liefhebber van lekker eten, zon en gezelligheid op warme zomerdagen? Picknicken jawel! Met wat minimale inspanningen heb je in een oogwenk een dag om in te lijsten. Wij bezorgen je alvast wat picknicktips en recepten om mee te kunnen nemen. 

Tips voor een ‘groene’ picknick

  • Zorg voor een picknicklocatie die bereikbaar is per fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Een geslaagde picknick hoeft niet ver van huis te zijn. Integendeel. Je eigen achtertuin is ook prima.
  • Vermijd wegwerpartikelen zoals bijvoorbeeld plastic borden, bestek en bekers. Gebruik bij voorkeur je reguliere servies of ga voor de duurzame variant. Enkele ecovriendelijke producten vind je in Visita Magazine.
  • Gebruik uitwasbare servetten.
  • Weet wat je eet! Koop seizoensgebonden en bio. Een picknick hoeft ook niet moeilijk te zijn. Een flink belegde sandwich is al super. Wil je het wat uitgebreider dan heeft Visita een tongstrelend en makkelijk te bereiden picknickmenu voor je uitgedokterd.
  • Einde van de picknick? Niet getreurd, je kan die dag op regelmatige basis overdoen. Controleer of je geen afval of rommel achterlaat en recycleer wat er te recycleren valt. Verlaat de picknickplek met een volle maag en een brede glimlach.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven