Duurzaam cadeau - ideetjes

Duurzaam cadeau ideetjes

Je zoekt een cadeautje voor iemand met de feestdagen, voor een verjaardag, een kraamcadeau, een collega die vertrekt, … Je wilt toch graag een cadeau geven wat ook duurzaam is. Cadeaus die de volgende dag al op marktplaats belanden dat is voor niemand goed. Niet voor de ontvanger, niet voor jou en niet voor het milieu.

Niets geven is het meest duurzame, maar niet per se het meest leuke. Je wilt iemand tonen dat je die graag ziet, apprecieert, wilt gezellig samen zijn en het ritueel van cadeautjes geven, openen en krijgen is ook wel een leuk moment. Daarom ging ik op zoek naar leuke duurzame ideetjes om als cadeau te geven.

Duurzame cadeau ideetjes

Beleving

Je kan eens kijken wat deze persoon echt eens graag wil gaan doen of sowieso regelmatig graag doet. Een beleving geeft een blijvende leuke herinnering aan deze persoon. 

Je kan hierbij denken aan een bon voor een restaurantbezoek, saunabezoek, escape room, …

Denk daarbij zeker eens na wat je die persoon al hebt zien doen, of wat deze al eens heeft laten vallen dat misschien op zijn wishlist staat.

Goede doelen

Het kan zijn dat de persoon waarvoor je het cadeau zoekt liever hebt dat je een goed doel steunt dan voor hem een cadeau te kopen. Misschien heeft deze persoon wel een goed doel waar hij zich regelmatig voor inzet. 

Behalve een gift voor een goed doel kan je vaak ook spullen kopen, zoals een t-shirt, tas, kalender, … Zo steun je het goede doel en kan je bovendien toch iets afgeven om uit te pakken.

Boeken rond duurzaamheid

Vegan kookboeken

Een bloemetje

Een bloemetje is altijd leuk om te krijgen. Helaas gebeurt de kweek daarvan niet altijd heel duurzaam. Bij e-bloom zijn ze wel met duurzaamheid bezig. Ze werken zoveel mogelijk met biologische en ecologische producten. Hun pand is duurzaam, voorzien van zonnepanelen en sedum daken, elektrisch rijden wordt gestimuleerd.

Duurzame bloemen als cadeau

Giftbox Marcel’s green soap

Marcel’s green soap heeft 3 giftboxen:

  • Tonka & Muguet: in deze giftbox zit een bus handzeep, douchegel en haarshampoo.
  • Argan & Oudt: in deze giftbox zit een bus handzeep, douchegel en haarshampoo.
  • Handzeep: hierin zitten 3 geuren handzeep, Sinaasappel & Jasmijn  – Lavendel & Rozemarijn – Sandelhout & Kardemom

Toiletpapier

Tja, sommige mensen hebben misschien nog toiletpapier in huis voor een paar jaar. Maar diegene die niet als een gek beginnen hamsteren is en met duurzaamheid bezig is, vind deze rollen zonder plastic vast en zeker leuk.

Duurzaam toiletpapier als cadeau

Ben & Anna cadeauset

Deze cadeauset van Ben & Anna is geschikt voor wie zero-wast wilt gaan.

Deze bevat:

  • douchetabletten
  • tandpastatabletten
  • deo in kartonnen koker
  • deo in blik
  • tandenborstel
  • houtskool tandpasta in glazen potje

Kaarsen

Deze kaarsen zijn gemaakt van sojawas en bevatten geen chemicaliën. De kaars is verkrijgbaar in 3 varianten: sweet senses, cool coco, darjeeling

Duurzame badkamer set

In deze set zitten 10 herbruikbare wattenschijfjes, twee herbruikbare wattenstaafje, een waszakje en een bamboe tandenborstel.

duurzaam cadeau - badkamerset

Wat zou jij graag geven of krijgen als cadeautje?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?