The Good Roll review - eco wc-papier

The Good Roll – Review van dit vrolijke wc-papier

In deze The Good Roll review vertel ik je alles over dit vrolijke wc-papier met een goed doel.

Review – onze ervaring

Eco boodschap doorgeven

Wij kregen als duurzaam cadeautje een doos met allerlei leuke vegan en ecospulletjes. En een paar van deze producten waren van The Good Roll. Ik kende het merk al maar had het nog niet van dichtbij gezien of gebruikt.

De vrolijke verpakking hiervan valt meteen op. Zet er zo een paar op je toilet, ontvang bezoek en gegarandeerd dat je hier vragen over krijgt. Zo kan je op een leuke manier de eco-boodschap doorgeven. De papiertjes kan je gebruiken om kleine cadeautjes in te pakken.

Het toiletpapier zelf is niet gebleekt waardoor je duidelijk ziet dat het gerecycled is.

Twee of drie lagen

De rollen die wij gehad hebben was met twee lagen. Je kan er ook met drie lagen bestellen, maar persoonlijk heeft mijn voorkeur toch twee lagen. Dat is tegenwoordig niet zo eenvoudig meer te vinden in de supermarkt. Het lijkt wel of alle merken tegen elkaar op concurreren voor de meeste lagen. Dus ik ben blij dat bij The Good Roll nog tweelaging toiletpapier te verkrijgen is.

Gebruik

Ik vond het gebruik van het toiletpapier niet anders dan het papier dat ik anders heb. Het voelt even zacht aan en helemaal niet zoals schuurpapier wat je soms wel eens hebt bij ander gerecycled toiletpapier. Wel houdt ik sowieso niet van dat extra dik papier, dus als jij dat wel doet, dan is het papier met drie lagen misschien beter voor je.

Producten

The Good Roll is het meest bekend van het wc-papier, maar van dit merk is ook keukenrol, tissues en een home spray verkrijgbaar.

WC-papier (gerecycled papier)

Het bekendste product van The Good Roll is het toiletpapier. Koop je ander toiletpapier dan zit dit steeds verpakt in plastic. Niet bij The Good Roll. Zij hebben gekozen voor kleurrijke wikkels met leuke, motiefjes of grappige of leuke teksten zoals:

  • Abs are great? But(t) have you tried burgers
  • Be like a peacock and dance with all of your beauty
  • Exhale the bullshit and recharche yourself

De wikkel is gemaakt van gerecycled papier. Deze zijn trouwens bedrukt met inkt van natuurlijke ingrediënten.

The Good Roll - vrolijke wikkels

Het toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier uit Europa. Hiervoor hoeven dus geen extra bomen gekapt te worden aangezien oud papier-afval gebruikt wordt. Bovendien heeft gerecycled papier 30% minder water nodig bij de productie dan gebruikelijk papier.

Voor het wc-papier wordt ook geen gebruik gemaakt van chloor, kleur- of geurstoffen.  Zo is het niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder voor je billen.

Je hebt de keuze tussen twee- of driedaags toiletpapier. Het draagt de labels Der blauwe engel en EU Ecolabel.

Vind je het zonde dat elke rol apart verpakt is, dan kan je gaan voor The Wrapless Choice. Dit is een doos met losse niet-verpakte rollen.

WC-papier bestellen >>

WC-papier (bamboe)

Naast het gerecyclede WC-papier heeft The Good Roll ook nog The Panda Edition. Dit toiletpapier is niet alleen voorzien van een leuke pandwikkel, maar maakt gebruikt van bamboe i.p.v. gerecycled papier.

Bamboe groeit veel sneller dan een boom. Als ze het kappen om te gebruiken voor het toiletpapier dan groeit het nadien terug. En het leuke is dat bamboe ook nog eens heel zacht en supersterk is.

Bestel het bamboe wc-papier >>

Tissues

Gebruik je vaak tissues dan kan je deze in de eveneens leuke motiefjes vinden. Ook deze zijn boomvriendelijk en zonder chemicaliën. Een doosje bevat 60 tissues en draagt het EU Ecolabel. Ze zijn heel sterk maar wel lekker zacht.

Tissues bestellen >>

the good roll tissues

Keukenrol

Keukenpapier dat niet chemisch gebleekt is en niet verpakt wordt in plastic? Ook hiervoor kan je bij The Good Roll terecht. Zo’n rol bevat 3x meer vellen dan “normale” keukenrol en voor deze hoeven er geen bomen gekapt te worden.

Keukenrol bestellen >>

Room spray

De eau de toilet room spray is een limited edition in Pink of Flower. Deze spray komt in een glazen fles die je kan hergebruiken. Je hebt de keuze tussen twee etiketten zodat je kan nemen wat het mooist op je toilet staat. De geur in beide verpakkingen is hetzelfde.

The good roll - eau de toilet spray - room spray

Wij hebben de room spray getest. Mijn vriend vond hem meteen heerlijk en gebruikt het steeds als hij naar het toilet is geweest. Voor mij persoonlijk is deze geur iets te sterk, maar dat heb ik wel snel bij geuren.

Toen we bezoek kregen, kregen we meteen de vraag wat dat was want deze persoon wilde het meteen ook bestellen. Zo aangenaam vond ie de geur 🙂

Roomspray bestellen >>

Combi boxen

Wil je meerdere producten uitproberen, dan kan je gaan voor één van de combi boxen. 

  • The Good Green Kitchen Kit (met niet alleen The Good Roll, maar ook producten van Marcel’s green soap)
  • The Home kit (tissues, wc-papier en keukenrol)
  • De deal van je leven (tissues en wc-papier)

Combi box bestellen >>

Het goede doel van The Good Roll

Iedereen toegang tot een toilet

Wat mij eerst tegen hield om hele lange wandelingen te doen was dat ik onderweg zou moeten gaan plassen. Met mijn plastuit heb ik dat ondertussen kunnen oplossen.

Helaas is dit voor 1/3 van de wereld altijd het geval en niet alleen als ze moeten plassen. Deze mensen moeten steeds een plekje zoeken ergens uit het zicht. Volgens The Good Roll is dit niet alleen ongemakkelijk, het kan ook voor gezondheidsrisico’s zorgen (er sterven dagelijks mensen aan diarree door slechte hygiëne) en meisjes en vrouwen worden zo ook aangevallen.

Het is dan ook de missie van The Good Roll om toiletten in ontwikkelingslanden te bouwen zodat iedereen toegang heeft tot een veilig en schoon toilet. Hiervoor gebruiken ze maar liefst 50% van de winst.

The Good Roll is als stichting opgebouwd om geen winst te maken maar puur voor de bouw van sanitair. Ondertussen hebben ze al 342 wc’s gebouwd.

Maar ze leren de mensen ook zelfredzaam zijn door voorlichting te geven en door dorpsbewoners op te leiden tot onderhoudsmonteur.

Sociale werkplaats

Voor het verpakken van de rollen werkt The Good Roll met een sociale onderneming en bieden zo werk aan 75 mensen. Dat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

The good roll wc-papier

Waar kan je het kopen kopen

The Good Roll kan je kopen op de website van The Good Roll. Je kan dan kiezen voor hoeveel rollen je wilt hebben en of het twee- of driedaags wc-papier is. 

Bij sommige pakketten heb je ook de keuze tussen een eenmalige bestelling of een abonnement waarbij je korting krijgt. Naar het toilet gaan, is iets dat we constant moeten, dus dan is zo’n abonnement wel handig.

De levering gebeurt met Budbee. Zij hebben een speciale technologie waardoor je steeds op de hoogte bent van waar je pakket zich bevind. Door het systeem berekenen ze ook de meest optimale route om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. In 30 steden in Nederlands worden de pakketten fossielvrij geleverd. In andere gebieden wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd via JustDiggit waardoor het CO2-neutraal gebracht wordt.

Verder is The Good Roll ook nog te koop bij:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven