Wet van het Logisch Gevolg - review - cursus van Edwin Selij

De Wet van het Logisch gevolg – review van de cursus van Edwin Selij

In deze review van De Wet van het Logisch gevolg van Edwin Selij, deel ik je mijn ervaring met deze cursus.

Edwin Selij heeft momenteel een nieuwe product in de aanbieding: Programmeer jouw 2023. Hiermee leer je technieken om sneller je doelen te halen.
Meer info over Programmeer jouw 2023 >>

Ik verzamel blijkbaar alle cursussen van Edwin Selij. Na Quantum hypnose, breek je vrij, zelfhypnose systeem, multidimensionele matrix methode en Flex the Fear besloot ik ook om De Wet van het Logisch gevolg aan te schaffen.

Ik ben dus al wat jaren gewoon aan de leerstijl van Edwin en deze bevalt me en heeft me ook al heel wat gebracht. Vandaar dat ik nu ook geen seconde twijfelde om deze te bestellen.

Halverwege de cursus kwam ik al achter enkele tegenstrijdige dingen die ik belangrijk vind. Daarom dat ik dus bepaalde dingen doe die ik liever niet zou doen en omgekeerd. Dat inzicht alleen al is heel verhelderend. 

Het mooie is dat je daarna ook aan de slag kan gaan om dit conflict op te lossen zodat je komaf kan maken met dat ding dat je onbewust tegen houdt om te bereiken of realiseren wat je graag zou willen.

De wet van het logisch gevolg: inhoud

De wet van het Logische gevolg bestaat uit 7 modules als je de welkomsmodule en bonussen niet meetelt. De meeste modules bevatten 2 lessen met elk een video, sommige ook 1 of 3 video’s.

Module 1: Welkom

Edwin Selij vertelt je in deze welkomsvideo waarover de cursus gaat en wat je er mee kan bereiken. Je krijgt ook mee hoe je de lessen het best volt.

Module 2: De kosmische wetten

De kosmische wetten bestaat uit 2 lessen.

Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Edwin ziet de wet van het logische gevolg als de 2.0 versie van de wet van de aantrekkingskracht. Van de wet van de aantrekkingskracht heb je misschien al eens gehoord als je met persoonlijk ontwikkeling bezig bent of via het boek The Secret. 

Edwin legt uit waarin die wet tekort schiet en wat dan het verschil is met de wet van het logische gevolg. De wet van de aantrekkingskracht is niet ideaal omdat er onbewuste zaken je kunnen tegen houden. Er is hier dus een conflict tussen je bewuste gedachtes en je onbewuste brein.

Welke andere wetten zijn er nog meer?

Behalve deze zijn er nog meer natuur- en kosmische wetten. Daarbij wil Edwin er nog eentje extra toevoeggen: Wet van het Logisch gevolg. Hij legt je uit hoe je hier mee kan werken.

Module 3: Wat is hypnose?

Wat is hypnose precies? 

In deze video legt Edwin uit dat er 4 hypnostische staten zijn en dat je met 2 daarvan kan gaan werken. Waarschijnlijk ben je vaker een kort moment in hypnose geweest dan je zelf denkt. Hij legt ook uit dat het helemaal niet gevaarlijk is en dat je altijd uit de hypnose kan komen.

Hoe kom je in hypnose?

In deze video toont Edwin de stappen die je kan volgen om jezelf in hypnose te brengen. Dit is iets wat je vaak kan oefenen zodat je het gewoon wordt. Zodra je in hypnose bent kan je dan zaken gaan oplossen die je verderop in de lessen tegen komt. Of je kan het ook gebruiken voor andere dingen die je jezelf wilt meegeven.

Module 4: Het onbewuste bewust maken

Welke vragen zijn goed om te stellen? Door middel van 7 vragen ga je zaken uit je onbewuste bewust maken. Bij deze vragen horen nog eens allemaal subvragen. Door jezelf deze vragen te gaan stellen kom je er bewust achter waar het onbewust ergens wringt.

Inhoud cursus Wet van het logisch gevolg

Module 5: Wat vind jij belangrijk? 

De positieve waarden ontdekken

Wat zijn je belangrijke waarden? Ook al weet je deze al, dan kan het nog goed zijn om deze oefening nog eens te doen, want het kan iets veranderen in de loop van de tijd.

Dit is een oefening waar je ruim de tijd voor kan nemen en gedurende enkele dagen bij kan stellen. Het is namelijk belangrijk om dit helder te krijgen.

De negatieve waarden ontdekken

Hier ga je op zoek naar dingen die je belangrijk gemaakt hebt die je eigenlijk niet wilt. Dit is een hele kwetsbare oefening, maar zeker het doen waard want dit gaat je zoveel verder brengen.

Je gaat hier op zoek naar wat er echt in jezelf speelt.

Hoe los je dat conflict op?

Hier krijg je duidelijke voorbeelden te zien van hoe er een conflict of meerdere conflicten kunnen zijn tussen je positieve en je negatieve waarden. Daarna kan je zelf aan de slag om uit te zoeken waar er een conflict is tussen jouw positieve en negatieve waarden.

Module 6: Het conflict voorgoed oplossen

Los het conflict tussen waarden op

In de vorige module heb je een conflict of meerdere gevonden tussen je positieve en negatieve waarden. Dit conflict zorgt er voor dat je niet krijgt wat je wilt, niet doet wat je wilt en niet bent hoe je wilt zijn.

In deze les ga je dit conflict oplossen. Edwin doet het voor aan de hand van een conflict dat hij zelf heeft. Hierdoor zie je heel goed hoe jij het zelf ook kan toepassen met je eigen conflicten. Elke keer dat je met zulke conflicten zit, kan je deze oefening er terug bij nemen.

Crush je overtuiging

Overtuigingen die je nu hebt die je in de weg zitten, kan je gaan omvormen naar een nieuwe overtuiging die veel beter voor je is. Zoals je zou willen zijn, maar wat je tot nu toe nog niet gelukt is omdat je overtuiging zo diep zit.

Edwin demonstreert hoe je dat kan uitvoeren en tijdens de demonstratie blijkt hij iets te ervaren wat hij niet verwacht had. 

Module 7: De tijd, hoe werkt dat?

Werken met tijdlijnen

Hoe zet je jouw doel neer in de toekomst

Module 8: Omgeving is de sleutel

Hoe kom je bij de groep terecht waar je bij wilt horen?

Bonussen

Bij de cursus De Wet van het Logisch gevolg horen ook bonussen 

Je krijgt 2 hypnose mp3 die je kan beluisteren om in hypnose te komen en iets aan te pakken. De ene mp3 gaat over moeiteloos afvallen, de andere over meer zelfvertrouwen krijgen

De derde bonus is enkel geldig tijdens de lanceringsperiode nu. Je kan namelijk gratis deelnemen aan het webinar 33 strategieën om de wet van het Logisch Gevolg te maximaliseren.

Review – wat vind ik van deze cursus

Ik had meteen al ‘oh dit is weer interessant’. Dan wil ik meteen alles volgen, maar ik vind het ook wel belangrijk om de oefeningen te doen omdat daar de echte resultaten zitten. Ik ga deze oefeningen zeker vaker doen als er zich weer onbewuste conflicten voordoen.

In hypnose

Het in hypnose gaan was iets wat ik zelf al vaker ervaren heb omdat ik ook de andere cursussen zelfypnose, multidimensionale matrix methode en Flex the Fear gevolgd heb.

Ik kom zelf meestal moeilijk tot rust en heb te veel spanning op mijn lichaam staan, maar als ik met de oefeningen aan de slag ga om in hypnose te komen, dan lukt het mij wel om de spanning los te laten. Ben ik een beetje te gestresst, dan neem ik die video’s er ook altijd terug even bij. Met deze cursus ga ik dus ook aan de slag met die spanning in mijn lichaam.

De oefeningen

Ik wist wel dat het belangrijk is om goede vragen te stellen zodat je dan ook goede antwoorden krijgt. Ik wist echter nooit goed welke vragen en hoe ik dat moest doen. En ik had er ook nooit echt de tijd voor genomen. 

Met mijn kernwaarden was ik voorheen al bezig geweest tijdens een 4 daags seminar van Tony Robbins. Dus ik was me er al redelijk van bewust wat voor mij belangrijk was. Toch heb ik dit achteraf nog verder kunnen verfijnen.

Nu ik er bewust mee aan de slag ging, blijkt inderdaad dat mijn nummer 1 van mijn negatieve waarden serieus tegenstrijdig is aan mijn top 5 van positieve waarden.  Heel fijn om hier achter te komen en zeker ook om het te gaan aanpakken.

Even laten bezinken

Toen ik ongeveer in de helft van de cursus zat en er achter gekomen wat enkele conflicten bij mij waren had ik nood aan wat zonlicht. Dus ik ging naar buiten om samen met de hond te gaan wandelen. Ondertussen konden de nieuwe inzichten die ik gekregen had wat landen en kon het nog wat duidelijker worden.

Ik zag het logische gevolg ook in de praktijk tijdens deze wandeling. Ik hoorde dat er fietsers achter ons liepen dus ik ging met de hondenkar aan de zijkant van het pad lopen zodat ze door konden. Zowel de man als de vrouw waren supervriendelijk en bedankten me allebei dat ik op zij ging. Door hun gedrag werd ik instant vrolijk. Het is namelijk regelmatig anders. Fietsers die ons voorbij rijden en ons uitlachen omdat mijn hond in een kar zit. Het gevolg van hun gedrag is dan dat ik woedend wordt op hen.

Heel gericht, waardoor duidelijk

Sommige lessen herken ik van in de vorige cursussen die ik gevolgd heb, maar doordat het nu specifiek gericht is op het oplossen van interne onbewuste conflicten, gaf me dit weer heel wat nieuwe inzichten en was het een stuk makkelijk om hiermee aan de slag te gaan.

Na het volgen van de cursus bedacht ik me iets wat ik enkele jaren geleden heel graag wilde, wat niet lukte, wat me frustreerde en waar ik het heel moeilijk mee had. Onbewust had ik iets wat ik nog veel liever wilde en die twee zaken zouden met elkaar botsen. Had ik het ene, dan zou ik nooit het andere kunnen krijgen.

Resultaat

De cursus heeft meteen al wat dingen aan het licht gebracht waar ik nu verder mee aan de slag kan. Ik heb de cursus net dus ik ga er zeker nog wat meer tijd voor uittrekken om de oefeningen vaker te doen.

De meeste mensen zullen meerdere interne conflicten ontdekken. Ik ook, dus ik ga deze één voor één wegwerken met de technieken die ik nu geleerd heb. Waarschijnlijk neem ik dan nog even de video er terug bij en ik ga het zeker combineren met het in hypnose gaan. Dat heb ik al vaker gedaan ook om doelen te stellen en dan gaat het zoveel makkelijker.

Ik heb ook enkele dingen uitgeschreven zodat ik het er snel weer even bij kan pakken als ik ermee aan de slag ga.

Heb jij de Wet van het Logisch Gevolg ook gevolgd? Heb je er interesse in om mee aan de slag te gaan? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze video.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven