Natuurlijke verzorgingsproducten zelf maken – BeYOUtiful (review)

Zelf koop ik altijd natuurlijke verzorgingsproducten. Meestal in de plaatselijke natuurwinkel, maar soms ook online. Aangezien je huid je grootste orgaan is vind ik het heel belangrijk om dan natuurlijke, ecologische producten te gebruiken. Bovendien heb ik nogal een gevoelige huid en had ik als kind vaak last van uitslag.

Het leek me wel eens leuk om zelf zo’n producten te maken, alhoewel ik altijd dacht dat dat nogal moeilijk was. Als je de ingrediënten lijstjes van de meeste verzorgingsproducten bekijkt….

Niets blijkt  echter minder waar zo blijkt uit het e-book BeYOUtiful. Overigens zijn niet alle recepten 100% plantaardig (vaak wordt er melk, ei en/of honing gebruikt), maar het grote voordeel is dat de ingrediënten lijstjes makkelijk te lezen zijn en het je direct zal opvallen als er iets is toegevoegd wat je niet wil.

Recepten om zelf verzorgingsproducten te maken vind je her en der verspreid op het internet, maar ik vind het véél makkelijker als ze allemaal netjes gebundeld zijn. Katinka Michiels heeft een nieuw e-book “BeYOUtiful”, tjokvol receptjes om zelf je eigen verzorgingsproducten te fabriceren.

Zelf lotion maken

Zelf heb ik de lotion gemaakt die in het boek staat, gewoon omdat ik daar toevallig alles voor in huis had.

Ik vind deze versie met lavendel aroma heel verfrissend.

zelf lotion maken

BeYOUtiful overzicht

 • natuurlijke verzorging
 • gezichtsverzorging
 • mondverzorging
 • bad & douche
 • lichaamsverzorging
 • haarverzorging
 • make-up & perfume
 • handverzorging
 • voetverzorging
 • zonneproducten
 • familierecepten
 • cadeaus huidproblemen
 • Mooi van binnen

Je eigen spa

Thuis spa is een extra bonus en doet me des te meer beseffen dat ik toch eens dringend wat tijd voor mezelf moet nemen. Voor een bad hebben we bewust niet gekozen, maar er zijn ook andere manieren om lekker te ontspannen.

Een leuk idee vond ik het recept om bloemfrisse handdoeken te krijgen. Al heb ik geen bad, ook voor een verwarmende douche heb ik natuurlijk een handdoek nodig. Het is wel zo zalig als die ook nog eens heerlijk geurt.

>> BeYOUtiful ebook kopen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven