Biologische supermarkt of supermarkt met biologische producten?

Ik geef het toe, ik eet van beide walletjes 😉 In een biologische supermarkt kom ik zelf niet zo vaak. De 2 dichtstbijzijnde zijn op 40-45 minuten rijden van mijn huis en daar kom ik dus zelden tot nooit. De volgende qua afstand is op 50 minuten rijden, maar is vlakbij een bedrijf waar ik af en toe ter plaatse een freelance opdracht ga uitvoeren. Dan neem ik dus mooi van de kans gebruik om dat te combineren met een uitje aan de biosupermarkt.

Plaatselijke biowinkel

In de plaatselijke biowinkel (10 km afstand), zijn m’n man en ik echter kind aan huis. Meestal slaan we dan gelijk genoeg voorraad in zodat we een tijdje verder kunnen. Hier vind je heel wat producten die je in je reguliere supermarkt helemaal niet kan vinden of die 1000x zo lekker en zuiverder zijn. In de supermarkt is biologische pindakaas bijvoorbeeld een zeldzaamheid, en bovendien moet je de pinda’s vaak met een vergrootglas gaan zoeken tussen de E-nummers door 😉

Supermarkten breiden hun biogamma uit

Er is echter hoop. In de reguliere supermarkten is het aanbod aan biologische en/of vegetarische voeding de laatste jaren enigszins uitgebreid. Nog snel even iets bijhalen is nu dus geen probleem meer. Toegegeven, het aanbod kan altijd nog beter, maar de basisproducten zijn er. Geen biokomkommer meer maar ontzettend zin in Tabouleh? De fiets op en ik ben gered!

Bio(s)hoppen

Een biowinkel binnenspringen waar ik nog nooit ben geweest is altijd een plezier. Ik kan er moeiteloos een uur rondsnuisteren om al het lekkers en alle spulletjes te bekijken die onze biowinkel net niet heeft. En dan weer eens iets nieuw uitproberen. Zalig!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een biosupermarkt, lokale biowinkel of een supermarkt met bioproducten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

  1. Mijn hart gaat uit naar de lokale biowinkel vanwege het advies dat je erbij krijgt en de kennis die er is van gezonde voeding. Een lokale bio ondernemer werkt vanuit zijn hart en de supermarkt gaat zoals gewoonlijk voor het geld. Daarbij zitten er vaak andere ingredienten in bioproducten van de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven