Wat geef je iemand cadeau die alles al heeft?

Iemand die echt alles al heeft – of beweerd niets te moeten hebben -, wat geef je die in godsnaam cadeau? Oxfam heeft hier een ludieke maar waardevolle oplossing voor gevonden: Oxfam Pakt uit!

Je kiest dan uit een symbolische cadeaucollectie. Fysiek krijg je een leuke wenskaart voor diegene die alles al heeft, en het echte cadeau gaat naar families die het echt nodig hebben.

Ben je nog niet helemaal mee? Ik evenmin toen ik het concept voor de eerste keer probeerde te begrijpen. Een kleine extra toelichting:

 

Oxfam pakt uit, hoe werkt dat?

Je maakt een keuze uit de 27 verschillende cadeautjes. Deze zijn onderverdeeld in de volgende thema’s: noodhulp, landbouw, respect voor vrouwen en inspraak. Je geeft dus niet letterlijk een geit of zo cadeau aan iemand, maar draagt bij aan hulp bij de landbouw.

Je betaald online (een selectie van de cadeaus zijn ook in de Oxfam-winkels te koop) en via de post of e-mail ontvang je dan een wenskaart met de foto van het cadeau. Hierop schrijf je een persoonlijke boodschap aan wie je het kaartje geeft.

Het geld van je aangekochte cadeau gaat dan naar duurzame ontwikkelingsprojecten binnen het thema’s dat jouw cadeau symboliseert.

Je kan al een cadeau (gift) geven van €6 voor een groentetuin of een hak. Het duurste cadeau is €2000 voor een brug.

www.oxfampaktuit.be

Welk cadeau geef jij?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven