Katinka Michiels – Raw food mijn passie

Ik ben eigenaar en oprichter van het blog http://legallyraw.be. Met dit blog wil ik vrouwen coachen op hun eigen reis naar een natuurlijke en gezonde levensstijl.

Coach?

Katinka Michiels Legallyraw

Ik ben niet altijd een coach geweest. Eigenlijk ben ik dit maar per ongeluk geworden. Gewoon van mijn hobby en passie mijn beroep gemaakt.
Ik zat altijd te studeren en te lezen. Over voeding is er zoveel te weten en te leren. Ik las honderden boeken en volgde verschillende opleidingen. En paste natuurlijk ook al die gezonde tips toe in mijn eigen leven.
Zo is ook het coachen begonnen. Mijn omgeving bleef me maar vragen: hoe doe jij dit?, hoe los jij dit op?, hoe ga je om met dit probleem?, … Ik merkte dat mijn oplossingen werkten voor de vrouwen in mijn omgeving.
Ondertussen coach ik via het internet en is mijn omgeving serieus uitvergroot. Maar het is ontzettend leuk om vrouwen te zien opbloeien. Dus ja hoor, vanaf nu wil ik de wereld redden …
Het blog verenigt alles wat ik weet en wat ik toepas. Wat werkt maar ook wat niet werkt. Mijn successen en mijn mislukkingen.

Natuurlijke levensstijl

Ik vind mijn natuurlijke levensstijl gemakkelijk. Gemakkelijk te doen zowel thuis als op restaurant. Deels komt dit omdat ik weet waarom ik het doe en anderzijds komt dit door mijn jarenlange ervaring en de vele recepten die ik onderweg opbouwde.

Als het voor jou niet zo gemakkelijk gaat, dan hoop ik de inspiratie te zijn op jouw weg. Bekijk dit als een avontuur. Een avontuur waarin we samen heerlijke recepten gaan ontdekken en uitproberen. Sommigen gaan voor jou zo lekker zijn dat ze een gewoonte gaan worden.  En voor je het weet, leef je een natuurlijke levensstijl en zit je tjokvol stralende energie.

Mijn stokpaardje

Mijn stokpaardje?? Ik heb er drie!:

 • “Eet 10 porties fruit en groenten per dag” Wow, dat is veel hee. Ik hoop dat ik je als gastblogger vooral kan gaan inspireren om MEER fruit en meer groenten in je dagelijks eetpatroon te integreren.
 • “Gezond snoepen? Dat kan” Ik hoop je te verbazen met lekkere desserten die niet aan de billen of buik gaan kleven.
 • “Raw Food … niet altijd rauw … maar zeker veel rauw” Waarom voldoende rauwe plantaardige voeding zo goed voor je is, vertel ik je graag een volgende keer.

Test je deze receptjes een uit?

Groene smoothie “Green Monkey”

Groene smoothie

Ingrediënten:

 • 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • Bevroren ananasstukjes
 • Bevroren banaan in stukjes
 • 1 handjevol verse spinazie
 • Optioneel : een halve cm gember (geschild en in kleine stukjes)

Bereiding: mix alle ingrediënten in een blender of gewoon met een staafmixer. Al heeft het drankje een rare kleur, het smaakt heerlijk zoet.

Ideaal als ontbijt of als ochtendsnack.

Zuivelvrije romige chocolademousse

rawfood chocolade mousse

Ingrediënten:

 • 2 rijpe avocado’s
 • 1/3 kop agavesiroop
 • ½ tl kaneel
 • 1 el cacao
 • 1 el kokosolie

Bereiding: mix dit in je keukenrobot, je hakkertje of gewoon met de staafmixer tot een romige massa. Zoet eventueel nog ietsje extra.
Variatie: deze mousse/pudding kan je als taartvulling gebruiken of gewoon zo eten of versieren met stukjes banaan of aardbei

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven