Fair Fashion winkel Sincero – interview

Wie ben je en waarom ben je begonnen met Sincero fair fashion?

Ik ben Gonny Jeths uit Utrecht en sinds 2004 eigenaar van Sincero fair fashion. Samen met een vriendin was ik altijd aan het filosoferen over het beginnen van ons eigen bedrijf. Beiden zijn we geïnteresseerd in ontwikkelingssamenwerking en kleding maken.

Tijdens het schilderen van haar babykamer kregen we het idee om iets met eerlijke handel en kleding te gaan doen. Zij wilde graag eerlijke en biologische kleding voor haar kinderen, terwijl ik ook graag leuke eerlijke kleding voor mezelf wilde kopen.

Omdat ik tussen twee banen in zat, had ik tijd om alles uit te zoeken en na 3 maanden had ik een ondernemingsplan klaar. Dus dan ook maar naar de bank voor een lening en ook dat lukte, dus snel een website laten bouwen, kleding inkopen en online!

Binnen een half jaar was ik opeens ondernemer! De eerste vier jaar heb ik de webshop www.sincero.nl met een baan gecombineerd. Eind 2008 kreeg ik een financiële meevaller, waardoor ik de stap durfde te zetten om mijn baan op te zeggen en full time te gaan ondernemen.

Fair Fashion winkel in Utrecht

Ik speelde al langer met het idee om een fysieke Sincerowinkel te beginnen en via mijn netwerk kwam ik in 2009 op het spoor van ons huidige pand in de Hardebollenstraat in hartje Utrecht.

Mannen en vrouwen kunnen hier terecht om onze modieuze kleding te voelen en te passen. Daarnaast verkopen we kraamcadeautjes, Werfzeep (handgemaakt en biologisch), ondergoed en sokken.

Ecomode is allang niet meer alleen maar ongebleekte katoen en geitenwollen sokken. Eerlijke en biologische kleding is leuk en modieus. En innovatief, want naast biokatoen wordt er materiaal als hennep, tencel, ramie, bamboe en soja gebruikt.

Welke merken verkoop je?

We verkopen o.a. Armed Angels, Braintree, Ecotton, Madness, Living Crafts, Leela Cotton, Engel, Froy & Dind, RE-5, Mudjeans, Ippetopjes en Komodo. Bij ons kun je bijvoorbeeld de leasejeans van Mudjeans passen en gelijk leasen. Ook hebben we lekker zachte biokatoenen yogabroeken, jackjes en shirts.

Sinds kort hebben we ook de babyschoentjes van Oatshoes, de Oaties. Biologisch afbreekbare babyschoentjes waar een pijnboom uit groeit als je ze na het afdragen in de grond stopt.

Wat is je favoriet?

Een van mijn favoriete merken is Froy & Dind uit België, die leuke jurkjes en rokken met prints maken van GOTS gecertificeerde biokatoen.

En natuurlijk de sokken van Braintree; niks saais aan, maar hele leuke kleuren en prints.

Voor de koude winter hebben we warme wollen vesten, handschoenen en mutsen van Komodo.

Global Organic Textile Standard

Alle merken die we verkopen hebben het GOTS keurmerk of werken met stoffen die GOTS gecertificeerd zijn. Hierdoor weet je dat het materiaal biologisch is en dat de arbeidsomstandigheden zijn gecontroleerd.

Service

Als je iets zoekt wat niet op de site www.sincero.nl staat kunnen we het misschien voor je bestellen. Dat geldt zeker voor ondergoed, pyjama’s en kinderbasics. We leveren uiteraard ook in België!

Sincero fair fashion
Hardebollenstraat 1
3512 TP Utrecht
Nederland
www.sincero.nl

– See more at: http://www.visitamagazine.be/biologische-en-fairtrade-kleding-en-accessoires/fair-fashion-winkel-sincero-interview#sthash.BRwRq4FI.dpuf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven