Lisette Kreischer

Lisette Kreischer – Ecofabulous genieten

Een cupcakebakkende activist, een stylist in idealisme, een veggie in pumps,… Het zijn zomaar wat labeltjes die van toepassing zijn op Lisette Kreischer. Bovenal wil deze sympathieke Nederlandse dame duurzaamheid en respect voor alles wat leeft op een aangename manier aan de wereld presenteren. Of ze zich nu uitleeft op de lekkerste recepten of een concept ontwikkeld voor een ecofabulous tuinfeest…genieten van het leven staat voorop. Visita zag dat het goed was en belde haar even op.

In Nederland ben je al jaren een begrip. Vlaanderen volgt, maar dan wat langzamer. Kan je onze lezers even uitleggen wie je bent en waar je voor staat? 

Nou, ik ben Lisette Kreischer (lacht) en ik ben enthousiast bezig met het bedenken van allerlei concepten om plantaardig en duurzaam te leven. Via onder andere foodconcepten en boeken probeer ik een bredere doelgroep aan te spreken dan diegenen die zich hier toch al voor interesseren. Het belangrijkste is daarbij om mensen hun beleving intact te houden. Je zal me namelijk nooit tegen iemand horen zeggen dat zijn manier van leven slecht is. Ik laat mensen daarentegen wel graag zien hoe leuk, gezond en lekker een duurzame levensstijl is.

De feestdagen staan natuurlijk niet helemaal synoniem aan duurzaamheid en diervriendelijkheid. Wat zou je anders willen zien? 

Tja, ik heb het altijd wat raar gevonden. Kerstmis wordt steevast omschreven als een traditie gebaseerd op naastenliefde, bewustzijn, dankbaarheid en medeleven. Dat zie ik helaas nauwelijks terug in de manier waarop de meesten het beleven. Een overdaad aan te veel en ongezond eten waarvan veel wordt weggegooid; ik zie daar geen greintje bewustzijn in eigenlijk. Je doet je lichaam geen plezier, diervriendelijk is het allerminst en naar je medemens toe vind ik het nou ook niet bepaald een goed signaal (kort lachje).

Nu, tradities zoals de feestdagen en hoe die worden gevierd zijn niet te veranderen door te blijven hameren op hoe het zou moeten, maar door te laten zien hoe het zou kunnen. Dat is volgens mij de enige juiste manier. Ik bereidde voor een kerstdiner al eens seitan, gekookt in rode wijnsaus. Door het vlees te vervangen maar de bereiding traditioneel en bourgondisch te houden, trek je iemand veel makkelijker over de streep. Ze missen niks en accepteren het veel sneller. Dan is het van: ‘Wauw, ik eet iets lekkers en ik draag de goede waarden uit’. Niet: ‘Oh, er is geen vlees. Mijn kerstfeest is niet compleet’ (lacht). Een stuk beter lijkt me. Het internet staat bovendien tjokvol met de lekkerste plantaardige recepten. Daar vind je dus tips genoeg. En met een beetje creativiteit kan je nog veel meer bijzondere dingen doen.

Tot slot. Wat doe je zelf met de feestdagen?

Euh…, goh, dat weet ik nog niet eens. Ik ben eigenlijk quasi 24/7 met mijn onderneming bezig. Maar ik houd er wel van hoor. Ik breng die dagen het liefst gezellig met mijn familie en vrienden door. Zittend aan een Bourgondische feesttafel vol lekker en gezond eten en dan gezellig kletsen en lachen en…(pauzeert even). Tja, als ik mezelf zo hoor lijkt het me wel duidelijk wat ik ga doen hé. (lacht).Lisette Kreischer

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven