isolerende raamfolie

Profiteer van de vele voordelen van isolerende raamfolie

Met de stijgende gasprijzen zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun huis beter te isoleren. Wist je dat je met isolerende raamfolie de isolatiewaarde van enkel en dubbel glas kan verbeteren? Hierdoor houd je de warmte beter in huis, waardoor je minder gas zult verbruiken en dus minder hoeft te betalen.

Je kunt de folie eenvoudig aan de binnenkant van het glas plakken. Maar wat is isolerende raamfolie eigenlijk? Hoe werkt het? Hoeveel kost het? En waar kun je isolerende raamfolie kopen? In dit artikel bespreken we alles betreffend isolerende raamfolie en geven we je een aantal aanbevelingen. Lees snel verder!

Isolerende raamfolie
Bespaar in de winter op gasverbruik, houd het koel in de winter en geniet van extra privacy.
Inhoud toon

Wat zijn de voordelen van isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie heeft veel voordelen. Hierbij de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Hoogwaardig PVC voor jarenlang gebruik
 • Voor privacy
 • Blokkeert UV-straling
 • Warmte- en zonwerend
 • Voor HR + en HR++ dubbelglas
 • Statische bevestiging
 • Gemakkelijk te bevestigen

Beschermt tegen zon en warmte

Wil je graag je meubels beschermen tegen het zonlicht, zodat ze niet zullen verkleuren? Of wordt het snel warm in je woning wanneer de zon schijnt? Gebruik dan raamfolie dat UV-straling blokkeert. Hierdoor blijft het binnen een stuk koeler, zullen je meubels veel minder snel verkleuren en heb je niet langer last van fel zonlicht.

Met raamfolie houd je de zon en warmte tegen om comfortabel te wonen. Dit is heerlijk in de zomer, maar onthoud dat dit type raamfolie ook in de winter de warmte tegenhoudt. De zon zal dus niet langer je woning opwarmen, wat met de stijgende gasprijzen juist voordelig kan zijn. 

Duurzaam materiaal voor jarenlang gebruik

Een groot voordeel van isolerende raamfolie is dat je het jarenlang kan gebruiken. De meeste raamfolies zijn namelijk gemaakt van een hoge kwaliteit PVC, waardoor het materiaal vele jaren mee zal gaan. Daarnaast heeft isolerende raamfolie ook een speciale coating. Door deze laag kan er geen thermische breuk in het glas ontstaan, waardoor het folie ook geschikt is voor dubbelglas. 

Meer privacy en veiligheid 

Woon je aan een drukke straat waar regelmatig nieuwsgierige mensen lopen en naar binnen kijken? Soms is het best prettig om wat meer privacy te hebben. Toch wil je niet de hele dag je gordijnen moeten sluiten. Hierdoor krijg je namelijk niet genoeg daglicht in je woning. Gelukkig kan isolerende raamfolie je hierbij helpen. Je profiteert namelijk van privacy, zonder in te leveren op woongemak of daglicht.

Bespaar op stookkosten door je ramen beter te isoleren

In de winter kan de energierekening aardig hoog oplopen. Het is namelijk moeilijk om warmte in huis te houden. Het is daarom belangrijk om je woning zo goed mogelijk te isoleren. De warmte verdwijnt voornamelijk door de ramen. Het is dus belangrijk om het probleem daar aan te pakken.

Door isolerende raamfolie op je ramen te plakken, zorg je dat de warmte minder snel uit de ramen kan ontsnappen. Met isolerende raamfolie zorg je ervoor dat je huis warm blijft en je op stookkosten kan besparen.

Eenvoudig zelf aan te brengen

Op zoek naar een manier op je woning beter te isoleren? Kies dan voor isolerende raamfolie. Met dit type folie zorg je dat er minstens 50% minder warmteverlies optreedt door de ramen. Omdat er minder warmte verloren gaat, hoef je je verwarming minder hoog te zetten, wat voordelig is voor je portemonnee.

Je kunt isolerende raamfolie eenvoudig zelf bevestigen. Je kunt raamfolie eenvoudig online bestellen. Daarnaast heb je enkel een föhn en een stanley mesje nodig. Met het mesje kun je het folie op maat snijden zodat het perfect op jouw vorm en formaat raam past. 

Geweldige oplossing in diverse situaties

Er zijn bepaalde situaties waarbij isolerende raamfolie een geweldige oplossing is. Zo is het handig als je je ramen niet direct kunt of wil vervangen. Dit kan komen omdat je ergens tijdelijk woont en je ramen niet direct wilt vervangen, maar over een aantal jaar.

Daarnaast kan isolerende raamfolie ook een goede oplossing zijn als je in een monument woont en je je ramen niet mag vervangen. 

Nadelen van isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie heeft niet alleen maar voordelen, er zitten ook enkele nadelen aan verbonden. Door isolerende raamfolie aan te brengen op je ramen, zal je je ruit namelijk wat donkerder worden. Ben je bang dat je het verschil zult zien met de andere ramen? Zorg dat dat je alle ramen van folie voorziet.

Verschillende soorten 

Denk je eraan om misschien isolerende raamfolie op je ramen te plakken? Er zijn een aantal diverse mogelijkheden om dit doet. Zo is er een soort folie dat in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de warmte binnen houdt. Op dit type raamfolie zit een isolerende laag.

Daarnaast zijn er ook isolerende raamfolie dat ervoor zorgen dat je enkel glas naar dubbel glas opgewaardeerd wordt. Sommige isolerende raamfolies kunnen zelfs je dubbel glas opwaarderen naar hoog rendement glas.  

Homewell

Ben je op zoek naar isolerende raamfolie voor je woning? Er is een ruim aanbod van merken dat deze raamfolie verkopen. Homewell is een van de beste merken die dit aanbieden. Je hebt de keuze uit diverse soorten folie, maten en opties. Hieronder bespreken we enkele van de beste Homewell isolerende raamfolies: 

Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend – Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend – Mat 90×300

Met de uitstekende Homewell Isolerende Raamfolie heb je niet langer last van nieuwsgierige voorbijgangers of felle zonnestralen. Het raamfolie blokkeert namelijk alle UV-stralen. Hierdoor heb je niet langer last van de schitterende zon en de hitte.

Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend - Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend - Mat 90x300

Het Homewell Raamfolie is voorzien van een speciale ademende laag, wat het ook geschikt maakt voor HR+ en HR++ dubbelglas. De Raamfolie is zelfklevend en geschikt voor elke ruimte in je woning. 

Homewell Zonwerende Raamfolie met 99% UV protectie – HR++ – Zelfklevend & Isolerend – Transparant 120×300

Deze Homewell Zonwerende Raamfolie blokkeer je eenvoudig 99% van de UV-stralen. Dankzij de ademende coating kun je de raamfolie ook gebruiken voor HR++ dubbelglas. Je kunt de folie eenvoudig op elke ruit in je woning bevestigen dankzij de zelfklevende laag.

De folie is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit PVC en gaat daardoor jarenlang mee. Daarnaast gaat deze isolerende folie ook de stralen van de zon tegen waardoor je het verkleuren van je meubel tegengaat. De folie hecht eenvoudig aan het raam door de statische lading die zal ontstaan bij het verwijderen van het schutvel. 

Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend – Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend – Mat 70×300

Met het Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie heb je niet langer last van schitterend licht, nieuwsgierige voorbijgangers en felle zonnestralen. Dit matglas raamfolie blokkeert namelijk alle UV-stralen. Ook houdt het in de zomer de hitte buiten de deur. Het zelfklevende raamfolie heeft een ademende coating, zodat je het ook kunt gebruiken voor HR+ en HR++ dubbelglas. Je kunt het folie eenvoudig op het glas plaatsen, waardoor je van meer privacy kunt genieten.

Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend - Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend - Mat 70x300

Homewell Raamfolie is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit PV, zodat het nog jarenlang goed blijft. Dankzij het matterende effect van het folie creëer je overal en in elke ruimte privacy en veiligheid. De coating zorgt voor een anti inkijk zodat anderen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Je kunt het folie op je ramen plakken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook in je keuken, badkamer of slaapkamer gebruiken.

Homewell Raamfolie HR++ Statisch & Zonwerend – Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend – Regenboog 90×200

Last van nieuwsgierige voorbijgangers die vaak naar binnen kijken? Of heb je last van felle zonnestralen, waardoor je minder goed je werk kunt doen of tv kunt kijken? Kies dan voor Homewell Raamfolie HR++ Statisch & Zonwerend.

Dit handige raamfolie heeft een prachtig regenboog effect en het blokkeert UV-stralen van de zon. Je kunt het zelfklevende folie eenvoudig aanbrengen op het glas, waardoor je meer privacy hebt. Deze Homewell folie heeft een speciaal 3D regenboog effect. Geniet van de bijzondere kleuren vanwege de 3D lasertechnologie.

Gaat het licht door het raamfolie, dan produceert het patroon een kleur. De kleur die het folie produceert, is afhankelijk van de verschillende lichtomstandigheden. Ook leuk om te gebruiken in een slaapkamer of badkamer! 

Verkrijgbaar in de maten:

 • 60 x 200 cm
 • 70 x 300 cm
 • 90 x 200 cm

Behalve in regenboogkleuren ook verkrijgbaar in motiefjes:

 • Retro
 • Holografisch
 • Bamboe

Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie Statisch & Zonwerend – Anti inkijk Zelfklevend en Isolerend – Splinter 70×300

Wil je graag je huid en meubels beschermen tegen fel zonlicht. Je meubels kunnen snel verkleuren door UV-stralen van de zon. Met Homewell Raamfolie in Splinter heb je hier niet langer last van. Dankzij het folie kun je comfortabel wonen.

Het Homewell Splinter raamfolie is gemaakt van een hoge kwaliteit PVC, waardoor je nog jarenlang van je aankoop kunt genieten. Dankzij het raamfolie creëer je eenvoudig privacy in huis. De coating zorgt voor een anti-inkijk. Hierdoor kunnen nieuwsgierige voorbijgangers niet langer naar binnen kijken.

Je kunt het mooie splinter folie ook in andere ruimtes in je woning gebruiken, zoals de keuken of badkamer.

Ook verkrijgbaar in andere formaten en met andere motiefjes.

Veelgestelde vragen

Hoe breng ik isolerende raamfolie aan?

Het bevestigen van isolerende raamfolie is zeer eenvoudig en je kunt dit volledig zelf doen. Maak eerst het raam goed schoon met een schoonmaakmiddel en water. Na het schoonmaken, kun je het folie op de juiste maat afsnijden met een stanleymes. Daarna is het tijd om de beschermlaag van de folie te verwijderen. Hierdoor wordt de isolerende raamfolie namelijk zelfklevend. Je kunt de folie statisch op een goede natgemaakt raam plakken. 

Kan ik beter kiezen voor isolerende raamfolie of nieuw glas?

Kies je voor raamfolie of nieuw glas? Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen. Isolerende raamfolie isoleert een stuk minder goed dan HR++ of triple glas. Je bespaart dus minder op energieverbruik. Het voordeel van isolerende raamfolie is dat het een stuk goedkoper is dan nieuw glas. Je hoeft namelijk enkel het folie aan te schaffen in plaats van een hele verbouwing aan de kozijnen en ramen. Voor een monument kan het aanbrengen van isolerende folie vaak een zeer aantrekkelijke keuze zijn. De folie is namelijk een stuk goedkoper dan speciaal monumentenglas. 

Wat zijn de vele voordelen van isolerende raamfolie 

Isolerende raamfolie heeft diverse soorten voordelen. Het folie kan namelijk een deel van de UV-straling weren. Daarnaast zorgt het ook voor warmtewering. Er zijn huizen met enkel glas waarbij het onmogelijk is om het te vervangen door dubbel glas. Ook hierbij kan isolerende raamfolie de oplossing zijn. Het grote voordeel van isolerende raamfolie is dat ze volledig onderhoudsvrij zijn. Je kunt ze namelijk als een normale ruit schoonmaken! 

Tips om energie te besparen met isolerende raamfolie

Benieuwd naar tips hoe je energie kunt besparen? Isolerende raamfolie kan hier zeker bij helpen, maar zorg er wel voor dat je het juist soort folie koopt. Hierbij een aantal tips:

Tip 1: gebruik isolerende raamfolie alleen bij enkel en dubbel glas

Zorg ervoor dat je isolerende raamfolie alleen bij enkel en dubbel glas gebruikt. Je kunt isolerende raamfolie niet met HR of HR++ gebruiken. Dit type glas heeft namelijk al een warmtereflecterende laag. Het isolerende folie kan breuken veroorzaken in het glas. 

Tip 2: Isolerende raamfolie kun je herkennen aan de waarde van de warmtedoorlating

Of het raamfolie ook het isolerend is, kun je herkennen aan de waarde van de warmtedoorlating. Dit wordt aangegeven met Ug-waarde. Deze waarde moet lager dan 3,8 W/m2K zijn op enkelglas. De zontoetreding die wordt aangegeven met g-factor moet hoger dan 0,5 zijn. 

Tip 3: Zorg dat je geen zonwerende folie koopt 

Wil je je woning beter isoleren, dan is het belangrijk dat je geen zonwerende folie koopt. Dit folie zorgt er namelijk voor dat je de zon buiten houdt, waardoor je juist meer stookkosten en energie zal gebruiken. Je herkent zonwerende folie aan een zontoetreding van 0,3 of lager. Deze waarde wordt aangegeven met g-factor. 

Tip 4: Combineer isolerende raamfolie met isolerende plissegordijnen 

Wist je dat je met isolerende plissegordijnen evenveel energie kan besparen als met isolerende raamfolie? Wordt het donker buiten, sluit dan de gordijnen.

De gordijnstof wordt warmer dan het glas, waardoor het in huis behaaglijker zal aanvoelen. Daarnaast heb je ook minder last van tocht. Kies voor een combinatie van isolerende raamfolie en isolerende plissegordijnen voor een optimaal resultaat. 

Tip 5: Kies voor HR++ of triple glas

Wil je meer energie besparen en zoveel mogelijk comfort in huis, dan kun je het beste kiezen voor HR++ glas of triple glas. Dit is een veel betere keuze dan isolerende folie. Mocht dit niet kunnen, omdat je in een monument woont, dan is isolerende raamfolie een voordelig alternatief voor speciaal monumenten glas.

Isolerende raamfolie
Bespaar in de winter op gasverbruik, houd het koel in de winter en geniet van extra privacy.

Wil je nog meer besparen, kijk dan ook eens voor radiatorfolie en radiatorventilators.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Het woord veiligheidsglas is alleszeggend, maar ook weer niet. Waar staat het voor en wat is het? Op welke veiligheid slaat het woord? Veiligheidsglas is

Lees verder »

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven