Glaszettersbedrijf

Glaszettersbedrijf – Ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen!

Glaszettersbedrijf, Ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen! En vraag bij ons GRATIS en vrijblijvend offertes op van glaszetters!
Glaszettersbedrijf

In jouw woning wil je het natuurlijk zo goed mogelijk in orde hebben. Als je dan ook nog eens gebruikmaakt van duurzame oplossingen, is dat natuurlijk helemaal mooi. Je haalt er dan zelf voordeel uit en helpt bijdragen aan een betere wereld. Je zou het misschien niet zo snel denken, maar ook het glas in jouw huis draagt bij aan een duurzame oplossing. Dit kan namelijk zorgen voor een goede isolatie, waardoor het energieverbruik vermindert. In dit artikel gaan we daarom kijken naar wat een glaszettersbedrijf voor jou kan betekenen. Zo ga je onder andere ontdekken waarom je een dergelijk bedrijf in kunt schakelen, wat de kosten zijn en krijg je enkele tips over het inschakelen van een glaszettersbedrijf.

Wat doet een glaszettersbedrijf?

Glaszettersbedrijf

De kans bestaat dat de naam al doet vermoeden wat een glaszettersbedrijf precies doet, namelijk het zetten van glas. Eigenlijk is het veel meer dan dat, ook al klinkt het misschien erg simpel. Het zetten van glas kan namelijk veel lastiger zijn dan dat het lijkt en dit klusje kun je ook niet zomaar zelf klaren in jouw woning.

Een glaszettersbedrijf zorgt ervoor dat er een echte vakman glas plaatst of vervangt. Dit kan gedaan worden voor allerlei gebouwen. Kassen, scholen, kantoren, maar ook jouw woning. De werkzaamheden van een glaszetter kan je hieronder vinden.

Een glaszettersbedrijf zorgt er in eerste instantie natuurlijk voor dat glas wordt geplaatst in kozijnen en ramen. Dit geldt voor alle types glas, waaronder speciaal glas zoals HR++ glas. Ook glas met betrekking tot het interieur kan worden geplaatst door een glaszetter. Denk dan bijvoorbeeld aan spiegels en douchecabines.

Ook zal een glaszetter het glas opmeten en zo nodig enkel glas op maat snijden. Heb je geen enkel glas dan moet wel het juiste glas besteld worden. Er zijn verschillende soorten en maten glas, het is dan wel zo handig als er een specialist met je meedenkt en het dan bestelt.

Glas is kwetsbaar, en daarom is een glaszettersbedrijf ook verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van (dubbel) glas. Uiteraard is het ook mogelijk om schade te laten herstellen door een glaszettersbedrijf. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan rottend hout in de kozijnen en het vervangen van de kit.

Je zou zelf even moeten kijken naar wat het glaszettersbedrijf bij jou in de buurt aanbiedt en wat de tarieven hiervoor zijn, maar je kunt ook gebruik maken van ons systeem vol aanbieders. Onderaan deze pagina kan je jouw gegevens doorgeven in het formulier, en dan zoeken wij geschikte glaszetters voor je, bij jou in de buurt!

Wat zijn de kosten van een glaszetter?

Het laten zetten van bijvoorbeeld dubbel glas op de best mogelijke manier is natuurlijk leuk, maar er hangt wel een prijskaartje aan vast. Ook een glaszetter moet namelijk brood op de plank krijgen en dus geld verdienen. Wat de kosten zijn, kan je hieronder lezen.

De precieze kosten van een glaszetter zijn in eerste instantie lastig in te schatten. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden. Moet er dubbel glas worden geplaatst, HR++ glas worden verplaatst of moet enkel glas vervangen worden? Bij al deze klusjes kan het zijn dat de prijs varieert.

Het is in principe mogelijk om een glaszetter op twee manieren te betalen. De eerste manier is door middel van een uurtarief. Kies je voor deze optie, dan moet je rekenen op een tarief ergens tussen de €35 en €45 per uur.

De tweede mogelijkheid is het betalen per vierkante meter. De prijs die je betaalt is dan dus afhankelijk van de oppervlakte van de klus. Bij deze optie ligt de prijs gemiddeld tussen de €40 en €70.

Gemiddelde prijs per woning

Hierboven hebben we al een blik geworpen op de kosten van een glaszetter waar je ongeveer op moet rekenen. Maar wat is de gemiddelde prijs per woning?

De gemiddelde prijs is afhankelijk van het type woning. Voor een appartement geldt bijvoorbeeld dat het raamoppervlakte gemiddeld 15 vierkante meter beslaat. Uitgaande van deze oppervlakte, kan je rekenen op een bedrag tussen de 1800 en 2500 euro.

Een tussenwoning heeft een gemiddeld raamoppervlak van 20 vierkante meter en de kosten hiervoor zullen ongeveer liggen op tussen de 2500 en 2800 euro.

Maar let op dit is uiteraard wel afhanklijk van het soort glas dat jij wilt gaan laten plaatsen, het handigste is om meerdere offertes op te vragen, of het formulier onderaan deze pagina even in te vullen. Dan krijg je tot wel 5 gratis offertes en kan je de best passende kiezen.

Kwaliteit en garantie bij een glaszettersbedrijf

Wil jij glas laten zetten en je hierbij geen zorgen hoeven te maken over kwaliteit? Dan zit je met een glaszetter vrijwel altijd goed. Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat er een goede kwaliteit geboden kan worden. Mocht er toch iets niet naar wens zijn, heb je meestal nog garantie en wordt de klus uiteindelijk toch volledig naar wens geklaard.

Het is bij dit soort klusjes altijd beter om het te laten doen door een vakman. Glaszetten klinkt misschien simpeler dan dat het lijkt, maar bij de klus kan veel misgaan en er moet zorgvuldig gewerkt worden.

Voor- en nadeel van een glaszettersbedrijf

Het inhuren van een glaszettersbedrijf komt met zowel voor- als nadelen. Om je zo goed mogelijk te informeren worden deze hieronder behandeld. We beginnen met de voordelen.

Voordeel

Het eerste en tevens grootste voordeel van een glaszettersbedrijf is dat de klus altijd door een vakman wordt gedaan. Je kunt ervan uit gaan dat er goed werk wordt geleverd en je beschikt dus vaak over garantie. Hierdoor loop je minder risico, omdat het zetten van glas een risicovolle klus is.

Daarnaast kan een glaszetter allerlei soorten glas plaatsen. Het maakt niet dus uit of het gaat om enkel glas, dubbel glas of HR glas.

Nadeel

Het enige nadeel die je kan bedenken van een glaszettersbedrijf, is dat het vrij prijzig kan zijn. Er worden bijvoorbeeld hoge voorrijkosten berekend, je hebt materialen die gehuurd moeten worden en uiteraard het uurloon van de glaszetter zelf. Het prijskaartje kan dus best wel oplopen, maar dit zal ook kunnen gebeuren wanneer je het zelf doet.

Tips wanneer je een glaszetter gaat inschakelen

Ook zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het inschakelen van een glaszetter. Deze tips ontdek je hieronder.

Vraag ten eerste altijd meerdere offertes aan. Het kan zijn dat de prijzen per glaszettersbedrijf verschillen, dus dit is aan te raden om voor jou achter de voordeligste optie te komen. Uit de praktijk is gebleken dat wanneer er gezonde concurrentie is de prijs soms wel tot 40% goedkoper kan zijn, wel de moeite waard dus.

Ten tweede: ga niet proberen om een deel van de klus zelf uit te voeren. Dit kan uiteindelijk alleen maar het werk van de glaszetter belemmeren. Velen gaan namelijk zelf vast wat voorbereidend werk doen.

Tenslotte is het belangrijk dat je een zorgvuldige keuze maakt voor een glaszetter. Ga niet automatisch voor de laagste prijs, maar houd ook rekening met andere factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de beoordelingen van klanten, deze kan je vaak op google vinden.

Altijd een glaszetter in de buurt

Het maakt niet uit waar in Nederland jij woonachtig bent, er is altijd wel een glaszettersbedrijf in de buurt als jij er eentje nodig hebt. Het aanvragen van offertes en het doen van onderzoek naar een geschikte glaszetter kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Gelukkig kan je via onderstaand fomulier eenvoudig glaszetter offertes opvragen en de beste glaszetter te vinden voor jou project!

Je zult offertes ontvangen van meerdere betrouwbare bedrijven en daardoor kan jij zowel tijd als geld besparen.

Vraag nu bij ons een offerte aan!

Wil jij graag bijvoorbeeld dubbel glas, HR glas of enkel glas laten zetten? Dan kan je eenvoudig het offerteformulier invullen. Vrijwel alle klusjes omtrent glas kunnen gedaan worden.

Vul dus het onderstaande formulier zo duidelijk mogelijk in en er volgt zo snel mogelijk een antwoord met een prijsberekening. Het kan zijn dat sommige bedrijven nog even contact opnemen als er wat dingen niet duidelijk zijn, en anders kan je de offerte vaak binnen een dag al in de mail verwachten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Het woord veiligheidsglas is alleszeggend, maar ook weer niet. Waar staat het voor en wat is het? Op welke veiligheid slaat het woord? Veiligheidsglas is

Lees verder »

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven