Hang natuur in je huis

Heb je geen groene vingers, maar droom je van een weelderige tuin? Dan is een muurtuin beslist iets voor jou. Met een minimum aan zorg geniet je dagelijks van verse groenten, kruiden en bloemen. Je kiest zelf de kleuren en smaken die je bekoren. Bovendien isoleert de muurtuin je woning en het geluid beter. Woon je in een stad? Dan zorg je mee voor een schoner milieu!

(bio)diversiteit aan je muur

  • Slechts 2,4m2
  • Ruimte voor 60 of 30 planten
  • Keuze tussen groenten, kruiden, eetbare planten, klim- en bodemplanten
  • Voor binnen en buiten
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Minimum aan onderhoud
  • Esthetische aanwinst

Ideale maten en kleuren

Je bepaalt zelf hoe je verticale tuin eruit ziet. De frames zijn 120x200cm of 60x200cm. Of je laat een muurtuin helemaal op maat maken. De kleuren? Je hebt de keuze tussen zwart en multicolor. Afhankelijk van het formaat heb je ruimte voor 60 of 30 plantjes. Je stelt zelf een mix van je geliefde planten samen. Dat kunnen bloemen zijn, maar ook kruiden en groenten.

Altijd mooie planten

Daar zorgt een watervasthoudende plaat voor. Je moet zo de plantjes minder water geven. De druppelaartjes in de slang geven vier liter per uur water. Een uur per dag water geven volstaat. Zo blijven je planten langer groen!

Gezond wonen

Met een muurtuin haal je meer biodiversiteit naar je tuin of balkon. Je zorgt dus voor een grotere speeltuin voor vogels en insecten. De planten nemen dan weer het fijnstof op. Hierdoor verbeter de lucht. In de zomer blijft de warmte ook vaak hangen in een stedelijke omgeving, zodat de stad opwarmt. Door de boost aan groen in je tuin koelt die beter af. Een bijkomende troef? Een muurtuin is een uistekende (geluids)isolatie en houdt de muur droog. Hij ziet er nog eens knap uit ook, zowel in als buiten je huis. Meer groen in je woning betekent dus een gezondere levenskwaliteit. Voor jezelf én de stad!

Muurtuin voor waar dan ook

Ongetwijfeld ben je verrast door de vele toepassingen van een muurtuin. Deze verticale tuin past uiteraard perfect tegen de muur van je tuin of balkon. Hang je hem dicht bij de keuken, dan heb je een verse kruidentuin bij de hand. Of hang hem gewoon in je keuken. Het huis fleurt helemaal op van de heerlijke geuren.

De muurtuin doet elke gevel herleven. Zowel binnen als buiten. Geef je gevel langs de straatkant een extra kleurrijk uitzicht met een bloemenperk. Een groene voordeur kan ook. Of plaats hem in je woning. Een muurtuin past in elke kamer. En je ziet meteen het resultaat.

Je kunt een muurtuin ook gebruiken als afscheidingswand. Een handig en mooier alternatief voor de betonnen scheiding tussen jouw tuin en die van de buur. Of wil je jouw kantoor opfleuren? Plaats een kader rond het frame en je brengt zalig veel zuurstof in je werkruimte.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Een muurtuin biedt heel wat perspectieven. Het is voeding voor architecten. Stel je een stad voor boordevol groene gevels en stadstuinen!

Meer info: www.muurtuin.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven