Houten regenton met kraan

Beste houten regenton met kraan top 4 merken (2023)

Nu het dagelijks levensonderhoud steeds duurder wordt, wil je op zoek gaan naar manieren om te besparen. Ook wil je rekening houden met wisselingen in het klimaat, waarbij de zomers steeds warmer worden en er langere periodes voorkomen waarin water schaars is. Er kan zelfs opnieuw een advies uitgaan, waarbij verzocht wordt zo min mogelijk water te gebruiken. Om op beide situaties voorbereid te zijn, kun je ervoor kiezen om een houten regenton met kraan te plaatsen in je tuin.

Mogelijk is dit niet het eerste wat in je opkomt als je nadenkt over besparingen, toch is het heel logisch als je eenmaal begrijpt waarvoor een regenton wordt ingezet. Met een houten regenton met kraan kun je namelijk flink besparen op de waterrekening. Je vangt hierin namelijk regenwater op dat anders gewoon wegstroomt en je kunt dit water opnieuw gebruiken voor het bewateren van je tuin.

Vervanging voor drinkwater

Drinkwater is oorspronkelijk grondwater. Voordat dit kan worden omgezet tot drinkwater wordt het grondig gezuiverd. Hier gaat veel tijd en werk overheen, waardoor het zonde is om dit kostbare drinkwater te gebruiken voor het bewateren van planten of de tuin.

Regenwater is zoet en komt daarentegen vanzelf uit de lucht vallen. In Nederland kun je rekenen op een gemiddelde regenval van zo’n 80 centimeter per jaar en dit aantal neemt alleen maar toe. Metingen van het KNMI, die reeds sinds 1910 worden gehouden, tonen aan dat er elk jaar meer regenwater valt. Dit zorgt voor een natuurlijke bewatering van de natuur, echter kan het ook voor andere zaken worden opgevangen en gebruikt.

Om het water niet verloren te laten gaan, kun je het opvangen en gebruiken voor je tuin. Dit doe je door een houten regenton met kraan te plaatsen. Uiteindelijk zul je hiermee op drinkwater besparen en nog andere voordelen bemerken. Of je kan er zelf drinkwater van maken met behulp van een waterfilter voor thuis.

Dit zijn de voordelen van ton met kraan

Gratis water door regen

Het besproeien van je tuin in warme zomerdagen kan een hele opgave zijn. Zeker als je hiervoor drinkwater gebruikt, door je gieter te vullen met de kraan of besproeien via een tuinslang, kan dit bovendien een aanslag zijn op je waterrekening.

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hoeveelheid aan groen dat in je tuin aanwezig is, zul je veel water nodig hebben. Dit is een dagelijks terugkerend ritueel, waarvoor veel water gebruikt wordt. Waar je mogelijk al bespaart op de waterrekening door zelf minder te douchen, geef je alsnog liters water weg aan de plantjes.

Ook het schoonmaken van meubilair in de tuin of tuintegels vraagt veel water en dan is het fijn als je hiervoor een reservoir aan water achter de hand hebt. Met een houten regenton kun je eenvoudig regenwater opvangen en hergebruiken voor het besproeien van je tuin. Het beste voordeel hiervan is dat het volledig gratis uit de lucht komt vallen. 

Voorraad bij droogte

Door een houten regenton met kraan te kopen, bouw je een reservoir op wat kan worden ingezet tijdens droge periodes. Je hoeft hiervoor dan geen drinkwater te gebruiken. In Nederland valt doorgaans veel regenwater en dit zal ook steeds vaker plaatsvinden. Wanneer er hevige, korte buien vallen, kan het regenwater vaak niet weg en zal wateroverlast optreden.

Door het regenwater met een houten regenton met kraan op te vangen, wordt deze overlast minder. Daarentegen worden de zomers steeds warmer en droger, waarbij juist een tekort aan water kan ontstaan.

Steeds meer mensen erkennen het belang van het opvangen van regenwater, om ook in droge periodes alle planten te kunnen voorzien van water. Als je bedenkt dat een enkele sproeibeurt van een kwartier gemiddeld tot wel 100 liter water kost, dan zul je blij zijn om hiervoor regenwater te kunnen gebruiken. Wanneer er weinig regen valt, heb je met een houten regenton alsnog voldoende water achter de hand.

Houten regenton

Regenwater is beter voor je tuin

Een ander voordeel van het plaatsen van een regenton van hout is dat je hiermee je tuin kunt besproeien met natuurlijk regenwater. Drinkwater wordt zorgvuldig gezuiverd, waarbij stoffen als ijzer en kalk uit het water wordt gehaald.

In regenwater zit geen kalk, wat beter is voor de planten. Het is zonde om drinkwater te kiezen voor het bewateren van je planten, omdat hiermee kostbaar water voor eigen gebruik verloren gaat. Je betaalt voor het zuiveren van water en het is overbodig om dit aan de planten te geven.

Regenwater is van nature precies wat planten nodig hebben en kan daardoor effectief worden ingezet. Je tuin zal floreren, zonder dat je hiervoor extra kosten kwijt bent. Je schaft eenmalig een houten regenton met kraan aan en profiteert van gratis water dat letterlijk uit de lucht komt vallen. Gebruik dit water ook voor het schoonmaken van je tuin of tuinmeubilair. 

Een houten regenton is milieuvriendelijk

Een regenton van hout met kraan draagt bij aan een beter milieu. Er hoeft zo namelijk minder grondwater te worden opgepompt om aan een groeiende vraag aan drinkwater te voldoen.

Zuiveringsmaatschappijen stellen een quota voor een maximaal aantal liter dat uit de grond kan worden opgepompt, doordat dit invloed heeft op de kwaliteit van de bodem en de natuur. Wanneer veel drinkwater wordt gebruikt om de tuin, het gazon en de planten te besproeien, dan is er meer grondwater nodig om tot drinkwater te worden omgezet.

Wanneer meer mensen echter een regenton plaatsen in de tuin, kan voor het besproeien van de tuin regenwater gebruikt worden. Je verbruikt zo minder leidingwater en minder grondwater zal moeten worden opgepompt. Een verlaagde vraag naar drinkwater is uiteindelijk beter voor het milieu en daaraan draag je bij door een regenton van hout te kopen.

Ruim aanbod en veel keuze

Een houten regenton kopen kun je zowel online als fysiek in de winkels. Er is genoeg aanbod en ook zijn houten regentonnen met kraantje in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Je vindt dus altijd wel een regenton die je aanspreekt. Zo zijn er kunststof regentonnen en houten regentonnen, waaruit je een keuze kunt maken.

Ook zijn regentonnen met verschillende omvang verkrijgbaar, zodat jouw regenton altijd wel ergens past in de tuin of op een dakterras. Afhankelijk van hoeveel water je wilt gaan opvangen, kies je voor een kleiner model of juist voor een grotere regenton. Wanneer je een grote tuin hebt, met veel groen en planten, kan het zijn dat je eerder voor een regenton gaat met een ruimere omvang. Zo kun je zelf bepalen welk model regenton het beste gaat werken.

Ook kun je afgaan op je smaak en een regenton uitkiezen die meer stijl heeft en nauwelijks opvalt en eerder opgaat in het natuurbeeld van je tuin. De voorbeelden hieronder kunnen je een idee geven van geschikte houten regenton met kraan. 

Welke zijn van hout en hebben een kraan?

Regentonnen van Barrel Atelier

Van het merk Barrel Atelier zijn verschillende regentonnen beschikbaar. Deze regentonnen zijn gemaakt van klassieke Spaanse of Franse eiken wijn-, whisky- of portvaten, wat zorgt voor een unieke uitstraling.

Barrel Atelier houten regentonnen met kraantje

De handgemaakte houten regentonnen zijn gemaakt van zwaar eikenhout en van hoogwaardige kwaliteit. Een regenton van Barrel Atelier beschikt over een kraan en er zit een vulgat in het deksel. Je kunt kiezen uit verschillende regentonnen, elk met een andere houtkleur.

Het hout zal door de jaren heen lichtelijk van kleur veranderen en vanzelf met de omgeving camoufleren. De regentonnen zijn vervaardigd met handgemaakt, gebogen houten. Gegalvaniseerde banden houden deze duigen bijeen, waardoor een stevige regenton ontstaat. Alle onderdelen worden zorgvuldig getest en gecontroleerd, zodat de ton niet breekt of uit elkaar valt.

Met regentonnen van Barrel Atelier beschik je over een volwaardige houten regenton met kraantje, waarin het water bovenop wordt opgevangen en via het vulgat eenvoudig de regenton inloopt. 

Inhoud van Barrel Atelier

De regentonnen van hout van Barrel Atelier zijn in verschillende grootten verkrijgbaar. Afhankelijk van hoeveel regenwater je wilt opvangen, kun je kiezen uit regentonnen met een inhoud van 50, 100, 150, 190, 225, 240, 300 tot zelfs 500 liter.

Barrel Atelier houten regenton met kraantje

Elk is voorzien van een gat aan de achterkant om de regenton te bevestigen aan de regenpijp, zodat een passend volume aan water kan worden opgevangen. Je kunt een vul-automaat bijbestellen, zodat overtollig regenwater eenvoudig wordt tegengehouden. Zo wordt lekkage voorkomen, maar profiteer je wel van gratis regenwater.

De regentonnen worden blank en onbehandeld geleverd. Door de regentonnen te behandelen met kleurloze beits, kun je grijsverkleuring door UV-straling voorkomen. Ook zijn de regentonnen voorzien van een messing logo als teken van kwaliteit.

In Nederland valt jaarlijks zo’n 800 liter per vierkante meter aan regenwater en voor het besproeien van de tuin heb je al snel 100 liter per dag aan water nodig. Barrel Atelier biedt regentonnen met verschillende inhouden, waardoor je moeiteloos voldoende gratis regenwater opvangt. 

Meuwissen Agro

Bij Meuwissen vind je diverse houten regentonnen in verschillende maten. Kies voor een regenton van hout met kraantje met een inhoud van 50, 100, 150 of 195 liter. Je bepaalt zo zelf hoeveel regenwater je wilt opvangen.

Een houten regenton kopen uit het assortiment van Meuwissen Agro biedt hierin verscheidenen opties. Elke regenton is voorzien van een deksel met handvat, zodat je eenvoudig in de regenton kunt kijken om overstromingen te voorkomen. Met een messing tapkraan aan de zijkant vul je bovendien eenvoudig je gieter, of koppel je een tuinslang aan de regenton voor het besproeien van de tuin.

De houten regenton met deksel is voorzien van gegalvaniseerde banden, waardoor de regenton bijeen wordt gehouden en niet uit elkaar valt. Een effectief waterreservoir is te realiseren door regentonnen met verschillende inhoud capaciteit.

Voor kleinere oppervlaktes voldoet een Meuwissen Agro houten regenton met een inhoud van 50 liter immers uitstekend. Beschik je over een ruimere tuin? Kies dan voor een houten regenton met kraan met een inhoud van 195 liter. 

Meuwissen Agro Whiskyvat

Creëer een authentieke look met deze klassiek uitziende Whisky vaten en profiteer van gratis regenwater voor het bewateren van de tuin.  Om het robuuste uiterlijk te behouden zijn de vaten niet opgeschuurd en krijgen ze een heuse vintage look.

De kwaliteit is echter uitstekend en je kunt rekenen op een duurzaam product waar je lang profijt van zult ondervinden. In het deksel zit een gat, waar de regenpijp aan kan worden bevestigd. Het regenwater loopt vervolgens direct uit de regenpijp via het gat de regenton in.

Indien er scheuren ontstaan in het hout, dan zullen deze zich binnen 2 weken sluiten nadat er voldoende water in de houten regenton heeft gestaan. Zorg hierbij ervoor dat de regentonnen tot de volledig beschikbare inhoud gevuld worden met regenwater. Door de banden te behandelen, voorkom je dat deze gaan oxideren.

Meuwissen Agro regenton whiskey vat

Ook het hout kan worden behandeld, zodat deze de unieke houtkleur behoudt. Met een inhoud van tussen de 50 tot 195 liter beschik je altijd over het juiste formaat om de tuin mee te bewateren gedurende drogere periodes. 

Stijf

Het merk Stijf biedt een ruim assortiment aan regentonnen. Deze zijn van echt hout vervaardigd en bieden uiteenlopende mogelijkheden voor het opvangen van regenwater. De regentonnen hebben een inhoud vanaf een klein formaat met 12,50 liter, afgewisseld met inhoud capaciteiten van 50, 120 tot 240 liter.

De regentonnen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en worden geleverd met een handvat op het deksel en een kraan. De kraan is inbegrepen in de aanschafsprijs. Elk formaat is een aanwinst voor de tuin, doordat hiermee voldoende regenwater is op te vangen.

Stijf biedt tevens regentonnen met een inhoud van 100, 190 en 225 liter. Je kunt de houten regenton aansluiten op de regenpijp via het gat dat aan de bovenkant in het deksel aanwezig is.

Het deksel beschikt over een handvat waardoor je eenvoudig kunt controleren of de limiet aan water is behaald. Zo voorkom je dat de regenton met deksel overloopt. Een chromen logo van Stijf bevestigt de hoogwaardige kwaliteit van dit ruime aanbod aan houten regentonnen.

Wijnvat als regenton (STIJF)

Als je op zoek bent naar een indrukwekkende aanvulling in de tuin, dan is een wijnvat een echte eyecatcher. Voor kleinere tuinen volstaat een Stijf regenton met een inhoud van 50 tot 100 liter. Ontvang een middelmaat houten regenton uit het volledige assortiment aan houten regentonnen van het merk Stijf en profiteer jarenlang van gratis regenwater voor het bewateren van de tuin.

De kleinere modellen zijn gemaakt van kastanje hout en kunnen eenvoudig op balkons of dakterrassen geplaatst worden. Dit formaat aan regenton volstaat wanneer je enkel over een klein gazon of weinig planten beschikt. Voldoende water wordt alsnog opgevangen in het waterreservoir van dit kleinere model aan regenton van hout met kraan. Kies voor hoogwaardige kwaliteit en kies voor één van de diverse modellen houten regentonnen van Stijf, met ruime keuze aan capaciteit. 

Tuinmaak – 190 liter

Wil je liever over een groter model beschikken, zodat je nog meer regenwater kunt opvangen? Dan is de houten regenton met waterkraan van Tuinmaak met een inhoud van 190 liter een uitstekende optie. Hiervan zijn ook verschillende modellen beschikbaar.

Tuinmaak houten regentonnen met kraan

Plaats een regenton in authentiek geborstelde Whiskyton look, met kraan en deksel in de tuin of dakterras. Het hout van Tuinmaak houten regentonnen is niet opgeschuurd, waardoor het een robuuste uitstraling behoudt en de regentonnen lijken hierdoor op oude, gebruikte Whiskyvaten.

In het deksel zit een gat, waarmee regenwater uit de regenpijp eenvoudig in de regenton kan stromen. Het deksel heeft tevens een handvat, zodat je kunt controleren of de regenton vol is. Aan de zijkant van de regenton zit een kraan, waarmee je eenvoudig een tuinslang koppelt. Zo is het besproeien van je tuin nog nooit zo eenvoudig geweest.

Met 190 liter zijn de regentonnen van Tuinmaak een duurzame oplossing voor het bewaren van water voor drogere periodes. 

Winterklaar maken van een regenton

Het mag duidelijk zijn dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Houten regentonnen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, modellen en maten. Met een inhoud van 50 liter heb je regentonnen die behoren tot de kleinste maten. Daarentegen zijn er ook modellen waarbij je kunt rekenen op een houten regenton van 500 liter of een houten regenton van 1000 liter. Grote oppervlaktes in de tuin kunnen zo moeiteloos worden besproeid met regenwater.

Om een houten regenton met kraan winterklaar te maken zorg je ervoor dat je het water uit de regenton laat stromen. Dit kan door het gat onder in de regenton te openen. Zo voorkom je dat het water bevriest, het hout uitzet en breekt bij ontdooien. Een houten regenton winterklaar maken is eenvoudig gedaan.

Profiteer langdurig van houten regentonnen met kraan en bespaar op de waterrekening. Je kiest zo voor een milieuvriendelijke oplossing voor een waterprobleem bij intense droogte. Genoeg reden om een fraai model aan regenton aan te schaffen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven