regenton met plantenbak kopen

Regenton met plantenbak kopen? Ontdek de voordelen en de top 7 (2023)

Een regenton met plantenbak is niet alleen een uitstekend idee om water in op te vangen, het toont ook nog eens extra mooi. Waar je nu gebruikmaakt van water uit de kraan, kun je met een regenton regenwater opvangen. Het besproeien van je tuin wordt zo een stuk voordeliger, aangezien je aanzienlijk bespaart op de waterrekening.

Zeker als je een grote tuin hebt, met veel planten, een grasgazon en een moestuin, dan zul je veel water nodig hebben om tijdens de warme zomerdagen alles te voorzien van voldoende water. Je wilt immers niet dat alles afsterft en uitdroogt. Een mooie tuin kan zo heel snel verloren gaan.

Sproeien met kraanwater kan echter snel hoog oplopen in de kosten en dit wil je uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Ook kan bij grote droogte worden afgeraden om water te gebruiken en kun je je afvragen hoe je dan je tuin of balkon voorziet van water.

Een regenton biedt dan uitkomst en een regenton met plantenbak zorgt nog voor een leuke decoratieve uitvoering ook en zorgt ervoor dat de regenton minder opvallend aanwezig is in jouw tuin.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Capi Rain Barrel Rib 130 liter
capi-rain-barrel-rib-regenton-130-l
 • Inhoud 130 liter
 • Gemaakt van gerecycleerd kunststof
 • Ingebouwde bladfilter
 • Zomer- en winterinstelling (tegen bevriezing)
 • Makkelijk aansluiten op regenpijp en tuinslang
 • Verkrijgbaar in grijs, zwart, antraciet, bruin en ivoor
Elho Green Basics 200 liter
elho-green-basics-regenton-met-plantenbak
 • Inhoud 200 liter
 • Gemaakt van kunststof
 • Bevestigen aan de regenpijp (koppelstuk niet inbegrepen)
 • Handige tapkraan ook aan tuinslang te koppelen
 • Weersbestendig tot -20°
Garantia 300 liter
garantia-regenton-met-plantenbak
 • Inhoud 300 liter
 • Gemaakt van kunststof
 • Inclusief filter en filtermat
 • Winter aftappunt
 • Verkrijgbaar in mokka, taupe- en grijs
 • Kraan op standaard hoogte, makkelijk om een emmer te vullen
Alana Flowers regenton 160 liter
flowers-regenton-met-plantenbak
 • Inhoud 160 liter
 • Gemaakt van UV- en weerbestendig PE-kunststof
 • Aansluiting voor waterkraan (kraan niet meegeleverd)
 • Inclusief zijafvoer
 • Voorgeboorde uitstroomopeningen
 • Verkrijgbaar in antraciet en taupe
Antique Amphore 250, 360 of 600 liter
antique-amphore-regenton
 • Inhoud 250, 360 of 600 liter
 • Gemaakt uit stevig kunststof
 • Terracotta vaas design
 • Aftapkraan op perfecte hoogte (voor gieter/emmer)
 • UV- en weerbestendig
 • Verkrijgbaar in antraciet, terra en zand
Manhatten Twist 200 liter
manhatten-twist-regenton-met-plantenbak
 • Inhoud 100 liter
 • Gemaakt uit hoogwaardig en 100% recycleerbaar MDPE
 • Verkrijgbaar in 5 kleuren
 • Capaciteit plantenbak 15 liter
 • Hoogwaardige messing kraan
Wave 240 liter
wave-regenton-met-plantenbak
 • Inhoud 240 liter
 • Gemaakt uit kunststof
 • Kraantje 3/4″
 • Winterstop voor aflaten van water bij vriesweer
 • Verkrijgbaar in grijs, zwart en antraciet

Waarom een regenton met plantenbak kiezen?

In een tijd waarin de zomers steeds warmer worden en er eerder droogte optreedt, zal het nodig zijn om meer water op te vangen. De planten in je tuin zullen immers water nodig hebben en wanneer dit niet door regen komt, zul je een aanslag moeten plegen op je waterrekening.

Leidingwater en grondwater zijn echter niet de meest duurzame oplossing, aangezien ook dit schaars zal zijn bij grote droogte. Het is dan ook verstandig om regenwater op te vangen, wanneer hier voldoende van uit de lucht valt. Hieruit kan je dan water tappen voor het besproeien van planten in je tuin.

Je kunt zelf bepalen wanneer je hier gebruik van maakt, wat het tot een duurzame oplossing maakt om verzekerd te zijn van wateropslag, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

Een regenton met plantenbak heeft identiek dezelfde functie als een gewone regenton en biedt hierin dus ruimte om water op te slaan maar het zorgt daarnaast ook voor een fraai decor, want het oog wil natuurlijk ook wel wat…

Voordelen van een regenton met plantenbak

Er zijn nog meer voordelen te benoemen van het gebruik van een regenton (met plantenbak) om water in op te slaan.

Minder belasting op riolering

In periodes dat er wel veel regen valt, kan dit namelijk zorgen voor een belasting op de riolering. Als veel water nergens wordt opgevangen, dan stroomt het uiteindelijk het riool in. Hierdoor kunnen overstromingen ontstaan, wat leidt tot grotere problemen.

Door een deel van het waardevolle regenwater tijdig op te vangen, gaat dit niet verloren en kun je er op een later moment, wanneer het minder regent en voornamelijk droog is, gebruik van maken.

In een tijd van schaarste aan regenwater zul je blij zijn met de mogelijkheid om alsnog je tuin voldoende water te kunnen geven. Een regenton met plantenbak biedt jou precies deze kans. Het regenwater wordt in de regenton opgevangen, waarbij het bewaard blijft in een waterreservoir. Je kunt dit water inzetten voor het besproeien van je tuin, zonder dat je hier kostbaar kraanwater voor hoeft te gebruiken.

Besparing op de waterrekening

Nu alle kosten voor levensonderhoud dagelijks lijken te stijgen, is het verstandig om te zoeken naar duurzame alternatieven. Je kunt op je watergebruik besparen door minder lang te douchen en zorgvuldiger het water te gebruiken dat uit de waterleidingen je huis instroomt.

Het besproeien van je tuin kan in de zomermaanden als een hoge belasting aanvoelen, waarbij je liters water nodig hebt om dagelijks alle planten en begroeiing optimaal te voorzien van genoeg water om in volle bloei te blijven.

Ongemerkt tikt dit aan op de maandelijkse waterrekening en zul je meer moeten gaan betalen. Om dit te voorkomen kun je heel eenvoudig een regenton in je tuin of op je dakterras plaatsen. In een regenton vang je zo gratis en voor niets water op dat uit de lucht naar beneden valt. Op die manier kun je dit water opsparen voor tijden waarin er minder tot geen regen valt om alles te voorzien van voldoende water.

Dit water is gratis en gaat zo niet verloren. Daarnaast hoef je niet een beroep te doen op het kraanwater en dit zul je voordeel geven op de uiteindelijke waterrekening.

Regenton met een plantenbak

Naast een waterreservoir kan een regenton ook dienstdoen als een plantenbak. Door er een plant aan toe te voegen, geef je de regenton een extra dimensie. De planten die je in de bak plaatst, geven de regenton een extra uitstraling. Het is niet enkel een functioneel object dat in je tuin of op je dakterras staat, maar de regenton wordt eerder onderdeel van je tuin.

Zo wordt het niet een storend element, maar juist een decoratieve aanvulling in je tuin. Bovendien kun je zo genoeg water opvangen voor periodes waarin water schaarser is. Door het een decoratieve functie te geven, wordt het plaatsen van een regenton mogelijk minder een obstakel.

Een regenton met een plantenbak is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en het loont om je hierin vooraf goed te verdiepen. Met de juiste oriëntatie kies je namelijk de meest geschikte regenton met plantenbak voor jouw tuin of dakterras. 

Welke regenton met plantenbak aanschaffen?

Zodra je besloten hebt om een regenton met plantenbak te kopen, kun je gaan afvragen welke soorten hierin te vinden zijn. Er is een ruim aanbod beschikbaar aan regentonnen met plantenbak, waaruit je een keuze kunt maken.

Waar moet je precies op letten en wat is hierin allemaal mogelijk? Je wilt immers wel een goed product aanschaffen, waar je lang profijt van hebt.

Eén en ander is uiteraard afhankelijk van de behoefte en hoeveel water je nodig hebt om op te vangen. Door verschillende regentonnen met plantenbak te bekijken en te leren wat de specifieke kwaliteiten zijn, krijg je een goed beeld van wat mogelijk is en welke regenton met plantenbak geschikt zal zijn voor jouw tuin.

Onderstaand staan enkele regentonnen met plantenbak omschreven, zodat je een eerste indruk krijgt van het aanbod.

Capi Rain Barrel Rib Regenton 

Met de Capi Rain Barrel Rib regenton kies je voor een stijlvolle regenton, die een uitstekend alternatief biedt voor het opslaan van regenwater versus het gebruik van kraanwater. Met deze regenton is het mogelijk om tot 130 liter aan regenwater op te vangen.

Capi Rain Barrel Rib Regenton met plantenbak 130 liter

Gedurende periodes dat het veel regent, zul je dit regenwater eenvoudig kunnen opslaan in de Capi Rain Barrel Rib regenton. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor het bewateren van je tuin. Als je optimaal en duurzaam wilt tuinieren, dan is dit de ideale regenton voor jou.

Het design is modern, maar simpel en raakt niet verstopt doordat er een ingebouwde bladfilter is. De regenton met plantenbak is gemaakt van recycleerbaar kunststof en is in te stellen op de zomer- en winterperiode om bevriezing te voorkomen.

Je sluit de regenton heel eenvoudig aan op de regenpijp en de tuinslang, voor zowel het opvangen van regenwater als het besproeien van de tuin.  Deze regenton kan je verkrijgen in 5 verschillende kleuren; antraciet, zwart, donkerbruin, donkergrijs en ivoor.

Elho Green Basics Regenton 

De Elho Green Basics regenton in living black kleur is gemaakt van duurzaam kunststof en is geheel vrij van onderhoud. Met een inhoud van maar liefst 200 liter kun je ontzettend veel regenwater opvangen.

Elho Green Basics regenton met plantenbak

Het stijlvolle model is praktisch en kan eenvoudig worden aangesloten op de regenpijp. Zo loopt het water uit de goot direct de regenton met plantenbak in en wordt deze bij een regenbui automatisch gevuld met water. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat de regenton het gewicht of hoeveelheid aan water niet aankan. Wanneer de ton te vol raakt, loopt het overtollige water namelijk vanzelf via de afvoer weg.

De regenton heeft een UV-filter, waardoor de kleur niet zal vervagen, zelfs als deze in de volle zon wordt geplaatst. Ook kan de regenton temperaturen aan tot -20 graden. Bij vorst is het belangrijk om het gat dat onderin zit, open te draaien, zodat het water kan weglopen. Zo voorkom je dat de regenton barst.

Bovendien is op prettige hoogte een kraantje geplaatst, waarmee je eenvoudig je gieter kunt vullen om de planten water te geven. Ook kun je een tuinslang koppelen om het gazon te besproeien.

De Elho Green Basics regenton in living black kleur heeft een inhoud van maar liefst 200 liter, waardoor hier ontzettend veel regenwater mee is op te vangen. Ook dit model kan eenvoudig worden aangesloten op de regenpijp, waarbij het water uit de goot via een vulpijp de regenton met plantenbak inloopt.

Garantia regenton en plantenbak

Zoek je een 2 in 1 regenton met plantenbak, dan is de Garantia regenton een goede keuze. Deze regenton heeft een inhoud van 300 liter en kan dus veel regenwater opvangen voor gebruik op een later moment.

Garantia regenton met plantenbak

De regenton wordt geleverd inclusief een plantenbak, waarin je meerdere planten kunt plaatsen. Zo krijgt deze stijlvolle regenton nog meer flair en past dit model in elke woonstijl, tuin of op het dakterras. Bovendien is een messing tapkraan aan het model toegevoegd, waarmee je heel eenvoudig water uit het waterreservoir kunt opnemen.

Ook wordt er een filter meegeleverd, wat ervoor zorgt dat het water niet bevuild raakt. In de vorstperiode kan het nodig zijn om de regenton te legen, om scheuren door bevriezing te voorkomen. Hiervoor zit onder in de regenton een winter aftappunt.

Zeker in combinatie met de Speedy regenton vulautomaat behaal je de beste resultaten bij aanschaf van de Garantia regenton met plantenbak.

De Garantia regenton is verkrijgbaar in de kleuren Mokka, Taupe en Grijs en deze modellen geven allen een decoratieve uitstraling, die past bij het overall decor van jouw tuin.

Regenton Alana Flowers

De Alana Flowers regenton met plantenbak heeft een inhoud van 160 liter en is daarmee een uitstekende regenton om een ruime hoeveelheid aan water in op te vangen. Het water is eenvoudig te bewaren en biedt uitkomst op droge dagen. De regenton Alana heeft een fraai design en geeft een moderne, doch unieke uitstraling aan je tuin.

Alana Flowers regenton met plantenbak

De buitenkant is voorzien van elegante ribbels en de regenton oogt als een langwerpige plantenbak. Boven op de regenton zit een plantenbak, waar planten de look compleet maken en een optimaal decoratieve waarde bieden. Er is een ¾ aansluiting aan de voorzijde, waarin je een waterkraan kunt schroeven, voor het vullen van je gieter. Deze kraan is niet bijgeleverd wanneer je de regenton met plantenbak bestelt.

De regenton Alana Flowers is gemaakt van PE-kunststof en is daardoor weer- en UV-beschermd. De uitstroomopeningen zijn voorgeboord, zodat je de regenton eenvoudig kunt legen. Door een zijafvoer kun je het regenreservoir tijdig legen voordat de vorstperiode begint. Zo voorkom je dat de regenton, bij het uitzetten van bevroren water, barst.

De Alana Flowers regenton met plantenbak is verkrijgbaar in de sprekende kleuren Antraciet en Taupe.

Antique amphore regenton

Wanneer je een grote tuin hebt en veel planten en een gazon om te besproeien, dan kies je voor de antique Amphore regenton met plantenbak. Deze regenton van het merk Garantia is UV- en weerbestendig en heeft een inhoud van 600, 360 of 250 liter, waardoor je een ruime voorraad aan regenwater kunt opslaan.

Antique Amphore regenton met plantenbak

Door de prachtige klassieke vormgeving van een Terracottavaas krijgt de regenton met kraan een authentieke uitstraling en kun je heel de tuin voorzien van water, zelfs in drogere periodes. Voorkom hoge waterrekeningen door regenwater eenvoudig op te vangen in deze kunststof regenton.

Deze regenton is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je precies de juiste variant kunt kiezen die past in de uitstraling die je voor je tuin wenst. De antique Amphore regenton kun je aanschaffen in een stijlvolle antracieten kleur, maar daarnaast ook in de kleuren terra en zand.

Een prachtige vormgeving en voldoende ruimte in het waterreservoir maken deze regenton tot een werkelijke eyecatcher in elk soort tuindecor.

100 Liter Manhattan Twist Regenton 

De Manhattan Twist regenton met plantenbak heeft een moderne geometrische vorm en zorgt voor een verfijnde uitstraling en speling met licht en schaduw in je tuin. Ook dit is een 2 in 1 regenton, waarbij het onderste deel regenwater opvangt en het bovendeel dienstdoet als plantenbak.

Manhatten Twist regenton met plantenbak

Via de plantenbak sijpelt overtollig water verder het waterreservoir in, waardoor er geen druppel regenwater verloren gaat. De Manhattan Twist regenton met plantenbak heeft een inhoud van 100 liter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder terracotta, grijs, zwart en zandkleur.

De regenton is gemaakt van MDPE, waardoor het materiaal hoogwaardig robuust is. Ook is het 100% recyclebaar, waardoor je kiest voor een duurzaam en milieuvriendelijk product. De regenton is bovendien weer- en vorstbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over bevroren water.

Deze moderne regenton beschikt over een messing kraan, waarmee je eenvoudig de tuin kunt besproeien. De Manhattan Twist regenton is verkrijgbaar in onder meer de kleur gewassen Terracotta en biedt ruimte voor het plaatsen van planten boven op de regenton.

Regenton Wave

Wil je een exclusieve regenton met een prachtig design? Kies dan voor de Regenton Wave in de kleur grijs, antraciet of zwart. Deze regenton met plantenbak heeft een inhoud van 240 liter en is gemaakt van duurzaam kunststof. Ook deze regenton is voorzien van een kraantje met een 3/4 schroefdraad.

Wave regenton met plantenbak

Om de regenton in de winterperiode te legen, zit onderin een winterstop. Als je zoekt naar een functionele regenton met een moderne uitstraling, dan is dit een uitstekende kandidaat. De plantenbak zit boven op de regenton.

Voor een juiste werking van de regenton boor je 4 gaatjes in de uitsteeksels in de plantenbak om te voorkomen dat hierin overtollig water ophoopt. Met een vliesdoek in de plantenbak voorkom je bovendien dat aarde of vuil in de regenton belandt.

Het gewicht van de regenton zelf is 6 kilogram en de afmetingen zijn 59 x 59 x 114 centimeter. Een stijlvol design voor een effectief doeleinde. Met een regenton met plantenbak maak je het jezelf gemakkelijk en voordelig.

Conclusie: regenton met plantenbak kopen?

Een regenton met plantenbak is dus niet alleen een erg duurzame oplossing, het oogt ook nog eens erg fraai. Dankzij de plantenbak valt de regenton minder fel op en wordt deze een onderdeel van jouw tuin. De mooie vormgeving van een regenton met plantenbak zorgt ervoor dat je deze niet meer hoeft te verstoppen in een vergeten hoekje, maar een prominente plaats in jouw tuin kan geven.

Een regenton met plantenbak is dus zeker en vast de investering waard. Uiteindelijk zal je, door het regenwater op te vangen, aardig wat centen kunnen besparen op de waterrekening. En ook in tijden van droogte kan je je fauna en flora in je tuin altijd voorzien van het benodigde water!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven