Katinka Michiels van Legally Raw vertelt over gezond en slank eten en snoepen

Hoe is Legally Raw ontstaan?

Ik ben al heel lang bezig met gezondheid en dan vooral met gezond eten. Maar toen ik 37 werd, werd ik plots dikker. Ik snapte niet wat er aan de hand was. Ik at toch goed en gezond? Toen begon ik met diëten, het ene na het andere, want geen enkel werkte blijvend. Ik was ten einde raad. Toen ging ik opleidingen volgen en dat doe ik nog steeds. Mijn pad leidde me langs het vegetarisme, ayurveda, macrobiotiek en natuurvoeding. Later kwam ik bij de Raw Food visie terecht. En dit was mijn “redding”. De basis van Raw Food is fruit en groenten en hier kan je zoveel van eten als je wilt. Dat paste helemaal in mijn straatje want ik hou van eten. Bovendien leerde ik waanzinnig lekkere gerechtjes. Mijn zoete trek verdween en mijn vetkussentjes ook. Ik vond deze levensstijl zo lekker en bovendien snel gemaakt, dat ik dit tot een gewoonte kon maken. Die gewoonten heb ik nu nog en deze zorgen voor een slank en gezond lichaam. Super dus!

Eet je volledig rauw?

Neen, helemaal niet. Ik eet gewoon MEER rauw, dus meer fruit en groenten. Eigenlijk eet ik in totaal 10 porties fruit en groenten per dag. Dat dit op een simpele manier en zelfs een “verstopte” manier kan, leer je op mijn blog.

Wat is het verschil tussen de Legally Raw visie en een andere “slanke” levensstijl?

De Legally Raw visie zorgt voor meer:

 • fruit en groenten
 • snoepen … ja, je leest het goed : ik eet elke dag chocolade. Zonder snoepen zou ik niet kunnen :  wat leuk toch dat het in deze levensstijl past

De Legally Raw visie elimineert:

 • light-producten – deze waren mijn grootste val!
 • geraffineerde suikers
 • tarwe en gluten
 • zuivel
 • maaltijden bereid met veel E-nummertjes

Natuurlijk ben ik NIET PERFECT en dat hoef jij ook niet te zijn. Als je 80% van de tijd het goed doet, heb je nog 20% ruimte om allerlei dingen te eten die je niet wil missen.

Wat is de eerste stap?

Hou je van snoepen? Download dan alvast mijn gratis e-book : “Durf Genieten van Slanke Desserten”

Wil je snel afslanken? Kies dan voor mijn “Detox voor Vrouwen” programma. In dit programma krijg je een stappenplan om in 10 dagen je 10 jaar jonger te voelen. Dit kan omdat je lichaam ontgiften, vaak de belangrijkste reden kan zijn dat je slecht afvalt.

Wil je gewoon goede eetgewoonten krijgen en dit stap voor stap op een rustige manier aanpakken. Volg dan het Slank & Gezond 12 stappen plan.

Wat zijn de voordelen van jouw programma’s?

Wat je zeker zal ervaren is :

 • super veel energie
 • een beter  gewicht
 • een goedgezind humeur
 • een stralende huid

Wat ik hoop dat je gaat ervaren is :

 • een jongere uitstraling
 • beter slapen
 • een start naar een gezonde levensstijl

Vertel eens wat meer over je Detox voor Vrouwen programma.

Niks voelt zo goed als een zuiver en licht lichaam. We leven in een maatschappij met veel afvalstoffen. Zowel in onze voeding als in onze omgeving.

In dit programma gaan we de afvalstoffen in ons lichaam elimineren in 3 fasen. Eerst en vooral gaan we zorgen dat alle circulerende afvalstoffen geëlimineerd worden. Dan gaan we de vastzittende (zoals cellulitis) losmaken en elimineren. Tenslotte gaan we voor zuivere voeding zorgen zodat je zo weinig mogelijk nieuwe afvalstoffen verzamelt.

Dit heeft verschillende gevolgen :

 • Je voelt je energieker. Het vraagt ontzettend veel energie van je om met een berg aan afvalstoffen te leven. Zijn deze weg, dan ben je lichter en energieker
 • Je verliest gewicht. Soms is het zelfs de enige manier om gewicht te verliezen. Want afvalstoffen worden wanneer deze niet geëlimineerd worden, ingekapseld in vet. Je vet beschermt je dus. Daardoor zal je lichaam dit vet niet graag loslaten!

Hoe ga je te werkt?

Al mijn programma’s zijn digitaal. Dit betekent dat je alles kan downloaden op je computer. Een programma bestaat uit meerdere e-books. Maar een boek alleen gaat je leven niet veranderen. Je moet het ook toepassen. Daarom krijg je niet enkel een boek en een plan. Je krijgt ook emailcoaching en persoonlijke ondersteuning via een besloten facebook groep.

Je staat er dus niet alleen voor. Ik ben er om samen met je te vieren als het goed gaat, je terug op het spoor te zetten als je er af valt of af en toe een duwtje in de rug te geven.

Met al je voedingsvragen kan je bij me terecht en ik antwoord altijd. Natuurlijk weet ik niet alles, maar ook dat zal ik je eerlijk vertellen.

Kan je mij nu al een gratis tip geven?

Graag!

Maak eens een groene smoothie. Dit zit tjokvol energie, doet je zoete trek verdwijnen (na enkele dagen toch) en is lekker zoet. Het is een raar groen drankje, maar probeer het echt eens.

Mix 1 rijpe banaan, 1 sinaasappel en 2 handjes verse spinazie. 

Lekkere recepten vind je ook op het blog :

Maak een lekkere smoothie voor beginners of Groene smoothies voor kinderen

Drink dit elke dag als tussendoortje, als aperitiefje, als ontbijt. Ook kinderen zijn hier gek op.

Meer info: www.legallyraw.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven