Go Green | eco op vakantie

Het is nu echt zomer en je bent waarschijnlijk de nachtje’s aan het aftellen voordat jij of jullie op een welverdiende vakantie gaan. Ik vind het heerlijk om de ochtend van de eerste vakantiedag, die dag dat je vertrekt naar een vaak onbekende bestemming, vroeg wakker te worden. Mijn hart gevuld met het gevoel van vrijheid, niets moet, alles mag en is mogelijk! Fijn als ik na mijn vakantie weer terugkeer en achter mijn Macbook kruip. Mijn hoofd lekker opgeruimd, maar vol met mooie nieuwe herinneringen en frisse en fabuleuse ideeën voor de webwinkel :-).

Inpakken en wegwezen

Het inpakken van alle reisbescheiden levert soms wel wat stress, maar sinds het moederschap in combinatie van het ondernemerschap heb ik effectieve, simpele en vooral tijdbesparende rituelen ontwikkeld voor bijna alles in ons huishouden. Zo ook voor het inpakken. In de week voorafgaand, word de was zorgvuldig in 2 stapels opgevouwen. 1 stapel voor in de kast en 1 voor op vakantie. Ik hou het zo simpel als mogelijk. Less is more, dus alleen de essentiëls gaan mee op reis, vergezeld door een waslijn, knijpers, zakje met gedroogde lavendelbloemen en een bio wasmiddel in een tube … omdat het leven nu eenmaal vol verrassingen zit en ik van schoon fris textiel houd ;-).

Ik ga op vakantie en ik neem mee …

Omdat we vooral biologisch eten en graag ook op vakantie gezond willen blijven eten, gaat er minimaal 1 krat met bio boodschappen en andere food supplies mee en zoek alvast van te voren uit of er in buurt een goede groentenboer of markt is gevestigd (liefst een biologische winkel, maar die zijn op onze vakantieadressen schaars).

Ook bak ik een healthy bananenbrood, maak ik alvast wat verantwoorde tussendoortjes voor onderweg en maak ik vaak een suikervrije jam of een lekkere rabarbermouse voor op het vakantieadres. Dit kost veel tijd, maar het scheelt me stress en ergernis over de beperkte gezonde en verantwoorde keuzes voor eten, drinken en snacks. Een goede investering dus!

Naast onze verantwoorde boodschappenkrat, gaan er ook altijd simpele beauty- en verzorgingsproducten mee. Ik gebruik zelf een eigen gemaakt blend gezichtsolie, maar omdat deze kan gaan lekken in mijn toilettas (oeps ..) neem ik een biologische vloeibare balsem mee.

Een essentiëlen olie flesje met lavendel is onmisbaar. Ik gebruik deze als luchtverfrisser, als badaroma en een paar druppeltjes op een aromasteen voor in de slaapkamer. Maar het verlicht ook klachten bij lichte verbranding, schammetjes en insektenbeten. Verder gaat er mee: een parfumvrije plantaardige olie, aloe vera gel, douche & shampoo, scheerartikelen, gezichtsscrub & masker, tea tree olie, tandenborstel & tandpasta en een potje zuiveringszout. Verder gebruik ik de kokosolie niet alleen voor het koken, maar ook als moisturizer (SPF 8!) en een natuurlijke zonnebrand.

Last but not least …

Vakantie is natuurlijk bedoeld voor ontspanning, plezier en het versterken van het geluksgevoel. Dus naast alle nodige essentiëls, gaan er ook hele fijne andere ‘benodigdheden’ mee. Ik vertrek niet zonder een stapel boeken, een schrift, pennen, potloden een paar magazines en mijn yogamat. Natuurlijk gaat mijn telefoon mee waarop mijn 3 favoriete apps van dit moment staan. Yogastudio en de 2 mindfulness en meditatie apps Stop, Breathe & Think en Mindfulness Daily. Binnenkort schrijf ik een artikel over mijn (fijne) ervaringen met deze apps.

On the road

Er gaat altijd een grote RVS fles met water mee en omdat ik graag reis in stijl, is dat mijn fab Papaya Bliss watefles (helaas niet te meer verkrijgen). Omdat zo’n grote fles niet altijd handig is neem ik mijn herbuikbare OHYO waterflesje mee in mijn tas. De zelfgemaakte snacks worden meegenomen in een glazen weckpotje en/of een van mijn andere zeer gewaardeerde herbuikbare items, het herbuikbare (vaatwasser bestendig!) Lunchskins (boterham) zakje wordt ingezet.

GESPOT! Deze handige herbuikbare, veilige en milieuvriendelijke foodwraps van Bee’sWrap. Ik gebruik ze om mijn zelfgemaakte hummus, spreads en ander lekkers goed af te dekken.

Eco op vakantie ‘To do’ lijstje

  • bewust van de voedingskeuzes die je maakt
  • niet bang om te vragen naar een aangepast gerecht
  • zelfgemaakte snacks en ander verantwoord lekkers
  • basic natuurlijke huidverzorging en beauty producten
  • essentiële olie van lavendel
  • natuurlijke ehbo kit, denk hierbij aan: lavendel en pepermunt olie, aloe vera gel, zuiveringszout, actieve kool.
  • BPA vrije en herbruikbare (boterham)zakjes, foodwraps en (water)flessen
  • lees en schrijfmateriaal, sport & spel, ‘must read’ boek(en) & magazines
  • yogamat en je favoriete apps updaten
  • doe vooral datgene waar je van geniet, blij van wordt, geïnspireerd door raakt, je hart sneller van gaat kloppen, je energie van krijgt en wat je ontspant.

Veel plezier op vakantie!

Deel jouw ervaring!

Wat zijn jouw (groene) vakantie essentiëls, favoriete verantwoorde of duurzame vakantietip? Ik vind het leuk om jouw ervaring te lezen!

Natuurlijk vind ik het leuk als je me volgt en delen vind ik een warm compliment!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven