Milieuvriendelijk festival Dranouter gaat nog een stapje verder … met GrAS-boetes

Vanaf morgen start het jaarlijkse festival Dranouter. Zoals andere jaren hecht Dranouter veel belang aan de milieu-impact van het festival. Samen met de bezoekers willen ze deze impact zo klein mogelijk te houden. Wat niet altijd evident is voor een festival. Maar dit jaar gaat het festival nog een stapje verder….

“We merkten vorig jaar dat ons terrein er zeer proper bij lag en hopen dit jaar vooral op de campings het nog beter te doen! Om onze bezoekers aan te moedigen om mee te stappen in ons eco verhaal of om bij te sturen waar het fout loopt, schrijven we dit jaar GrASboetes uit.” 

Milieuvriendelijk Festival Dranouter

Steven Vromman = eco-polutie-agent

Gedurende de drie dagen van het festival is eco-adviseur Steven Vromman op stap als de eco-polutie-agent.

Over het hele terrein en op de campings bevinden zich meer dan 100 afvaleilanden. Mocht je dan nog niet in staat zijn om het juist te doen dan loop je best de eco-polutie niet tegen het lijf want die schrijft je gegarandeerd een GrAS boete uit.

GrAS boete

Wat houden deze Gras boetes dan in? De vervuiler krijgt een licht absurde opdracht waarmee het slechte gedrag wordt gecompenseerd. Zo wordt de aandacht op een milieu-vriendelijk festival aangescherpt.

Een voorbeeld: Eet het afval wat je op de grond gooide meteen op (of gooi het toch in de vuilbak)).

Goed gedrag

Goed gedrag moet natuurlijk beloond worden. Wie het goede voorbeeld toont krijgt een warme knuffel van de GrAS-ambtenaar en bovendien een leuk Dranouter gadget!

Achter de schermen levert de organisatie heel wat inspanningen rond selectief afval inzamelen (9 fracties waaronder naast de gekende houtafval, voedingsafval en PE folie), waterbesparing en zuivering, ook bodembescherming etc. Ook de samenwerking met Natuurpunt wordt verder gezet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven