Glaszetter

Op zoek naar een glaszetter? Vind hier gratis een glaszetter in de buurt!

Op zoek naar een glaszetter? Vind hier gratis een glaszetter in de buurt! En lees waar je rekening mee moet houden!

Direct een offerte opvragen!

Voordat ik ga uitleggen wat een glaszetter allemaal doet, en wat ze allemaal kunnen betekenen voor jou, wil ik je direct in de gelegenheid stellen om een offerte op te vragen.

Als jij een glaszetter in wilt schakelen, en een offerte wilt ontvangen, dan kan je hiernaast je gegevens invullen. Glaszettersbedrijven in de buurt zullen dan contact met je opnemen, en je voorzien van een offerte op maat!

Wat voor glas wil ik?

Ramen glaszetter

Ramen in huis zijn de kortste verbindingen met de buitenlucht, en daarom is het belangrijk dat deze ramen het beste zijn geïsoleerd. Met enkel glas of defecten in je kozijnen kan je veel kou ervaren in huis. Ramen staan op nummer één als je met isolatie aan de slag gaat, daarnaast is het één van de snelste manieren om geld te besparen in huis. Echter is het zetten van glas een vak & adviseren we dit doorgaans niet om zelf te doen. Alle reden dus om een goede glaszetter in te schakelen. Maar waar vind je een goede glaszetter en zijn hoe zorg je voor een goede prijs?

In dit blogbericht ga ik je helpen de beste glaszetters te vinden bij jou in de buurt. Door meerdere  offertes op te vragen krijg jij de beste oplossing voor een goede prijs!

Een goed glaszetter kan in principe alles maken wat jij wilt, maar er is veel keus. Wat is nou het handigst voor jouw huis en wat is de beste keus?

Wanneer je bij ons een offerte opvraagt gaan we op zoek naar de beste partij voor jou. Uiteraard weten wij niet precies wat jouw situatie is en om te voorkomen dat de offerte niet voldoet aan je wensen, zorgen we ervoor dat je ongeveer 5 offertes ontvangt.

Zeven punten die voorbij gaan komen wanneer je een offerte opvraagt

Allereerst is het materiaal van het kozijn een punt. Je hebt keuze voor hout, aluminium of pvc. Elk van deze materialen heeft zijn eigen eigenschappen en daarbij behorende plus- en minpunten. De glaszetter zal hier alles vanaf weten en je hier dus ook in informeren. Wanneer je bestaande kozijn nog van voldoende kwaliteit is, is het uiteraard voordeliger om hier gewoon gebruik van te maken en eventueel deze nog een beetje op te knappen.

Niet te vergeten de ramen zelf, of ook wel beglazing. Wat tegenwoordig zelden gezet wordt is enkel glas, dit zal je doorgaans in oude woningen nog wel eens tegen komen. Wanneer er nieuw glas gezet wordt dan zal dit altijd dubbel glas zijn. Vanaf dubbel glas heb je verschillende varianten wat begint bij standaard dubbel glas en oploopt tot hoog rendement dubbel glas ++. Hier komen we later deze blog nog op terug.

Wie mooi wilt zijn moet pijn leiden betalen

Persoonlijke voorkeur en stijl komen ook kijken bij raamwerken. Wat past er bij je woning en bij jouw? Heb je een monumentaal pand misschien wil je dan wel voor glas en lood gaan. Of misschien maakt het je niet zoveel uit, maar toch blijft het goed om er wel van tevoren over nagedacht te hebben. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Onderhoudsarm of vind je het niet erg om af en toe wat onderhoud te plegen aan je ramen en kozijnen. Of je raamwerken onderhoud gaan vergen hangt samen met je keuze voor materiaal, kleur en je persoonlijke voorkeur. Wanneer je een offerte plaatst kan je hier je voorkeur voor aangeven. De glaszetter zal precies weten wat het beste bij jouw huis en voorkeur past.

De beveiliging speelt ook mee bij je keuze voor glas. Uiteraard is dubbel glas al een beter beveiliging dan enkel glas. Maar de beveiliging gaat verder. Want wanneer je openslaande ramen moeten de scharnieren ook beveiligd worden, eventueel kunnen zulke ramen ook met slot geleverd worden.

Isolatiewaarde van je ramen. Wanneer je de ramen gaat laten zetten vanwege de kou en de energierekening dan is dit één van de belangrijkste punten. Enkel glas vervangen door dubbel glas is al meer dan 50% besparing op je energierekening. Over alle gradaties van dubbel glas vertellen we later deze blog nog meer.

En tot slot het budget

Glaszetter offerte

Wanneer je ramen besteld kan je natuurlijk voldoen aan al je eisen die je hierboven heb gesteld samen met de best geïsoleerde ramen, maar het flink in de kosten lopen. Dan wordt het tijd om keuzes te maken, maar let wel ramen zijn een lange termijn investering en gaan lang mee. Je wilt hier niet teveel op besparen. Door meerdere offertes op te vragen kan je hier de middenweg in kiezen, of natuurlijk gewoon de goedkoopste.

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de € 40,- en € 50.- euro per uur, dit is exclusief glas. Als we HR++ glas aannemen waarvan we weten dat dit het meest gekozen glas is dan zul je hierbij ongeveer € 130.- euro per m2 moeten rekenen.

Hier komen wel meer kosten bij kijken wanneer er op hoogte gewerkt zal moeten. Is het niet zomaar te bereiken? Dan zal er een stelling geplaatst moeten worden. Een dergelijke stelling kost al gauw zo`n € 50.- euro per dag.

Let op de prijzen fluctueren enorm door schaarste in materialen maar ook in manuren. Daarom bieden we je ook een kans vrijblijvend en dus geheel gratis offertes op te vragen.

Lees hier ook wat je kunt besparen door de installatie van nieuwe ramen.

Nieuwbouw of bestaande bouw

Glas vervangen of glas plaatsen. Als een woning nieuw geplaatst wordt zullen de ramen vaak geplaatst worden door de aannemer zelf. Het voordeel hier is dat dit doorgaans gebeurd voordat de binnenkant afgewerkt wordt. Zo kan je ook niks beschadigen, en is alles nog makkelijk bereikbaar. Vaak is het dan makkelijk bereikbaar van binnen en buiten omdat er nog steigers staan.

Wanneer je een ruit vervangt zal vanzelfsprekend eerst het oude glas verwijderd moeten worden. Dit kan op verschillende manieren en verder zal ook de oude kit uit de sponningen verwijderd worden. Mocht je om wat voor reden dan ook toch enkel glas willen plaatsen dan kan dit ter plaatse op maat worden gesneden.

Dubbel glas is een ander verhaal, hier is het belangrijk dat het raam goed wordt opgemeten want dit wordt op maat geleverd door de glashandel. Maar wees gerust over het algemeen zijn dit wel standaard maten. Zodra het glas geplaatst gaat worden zullen eventuele afwijkingen opgelost worden met dichtingsbanden. Hierboven op zullen de glaslatten geplaatst worden en als afwerkende stap nog een beetje kit.

Wat kan je verwachten van een glaszetter?

Wanneer je een glaszetter thuis laat komen verwacht je natuurlijk het één en ander. Maar wat kan en mag je verwachten van een glaszetter? Dat zetten we hieronder op een rijtje:

Meet exact het kozijn en de glasmaat op;

Adviseert bij de keuze van dubbel glas;

Zorgt voor de levering van het juiste/gewenste glas;

Plaatst het dubbel glas in het kozijn;

Zorgt voor een goede afdichting, nette afwerking en dus een mooi totaalplaatje;

Plaatsing van ventilatie strips wanneer gewenst;

Een veilige werkmethode voor jou, zichzelf en zijn omgeving;

Recycling en verwijdering van de huidige ramen en andere resten;

Geeft garantie op het dubbel glas en de plaatsing hiervan.

Garantie van de glaszetter

Garantie kan altijd een vaag onderwerp zijn. Daarom lichten we dit nog een beetje toe. Wanneer je glas laat zetten kan je hier garantie op hebben. Maar er zijn twee soorten garantie, je hebt garantie op het plaatsen en garantie op het glas. Garantie op het glas komt vaak gepaard met een keurmerk. De duur van beide soorten garantie zal over het algemeen rond de 10 jaar liggen.

Garantie op het glas

Glaszetter garantie

Wanneer je isolatieglas (dubbelglas of beter) aankoopt krijg je normaal gesproken altijd fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie is meestal 10 jaar. Maar wat houd deze garantie in?

Deze garantie geldt voor de dichtheid van een ruit. Wanneer je dubbel glas hebt, zit hier tussen de twee lagen glas altijd een gas. Dit kan lucht zijn of een beter isolerende gas (argon of krypton). Als je een lekke ruit hebt dan kan het gas tussen deze ruimte uitlopen en zich vullen met normale lucht. Dit kan resulteren in vocht tussen de ramen, buiten dat dit kan zorgen voor een aantasting van de coating en aanslag isoleert het glas ook minder goed. Hier heb je dus 10 jaar garantie op.

Maar let goed op de voorwaarden van de garantie. Het kan zomaar zijn dat je niet in aanmerking komt wanneer je niet aan de voorwaarden voldoet. Je moet namelijk wel onderhoud plegen aan je kozijnen en glas en het moet uiteraard op de juiste methode geplaatst worden. Bij het plegen van onderhoud moet je denken aan de volgende punten:

 • Onderhoud plegen van schilderwerk van het kozijn;
 • Zorgen voor een goede afdichting door kitwerk;
 • Verzorgen van de bewegende onderdelen, denk aan scharnieren en sloten;
 • Schoon houden van de ventilatiegangen;
 • Reinigen van glas en kozijnen.

Verder kan je bij dubbel glas ervan uitgaan dat de levensduur maximaal 30 jaar is, na deze periode is het goed om voor vervanging van het glas te zorgen.  

Garantie op de plaatsing

Door een verkeerde plaatsing kan dubbel glas lek raken. Wanneer je het glas laat plaatsen door een erkende glaszetter dan is de glaszetter verplicht het glas te vervangen als dit gebeurd is tijdens de garantieperiode. Belangrijk dus om even te kijken of de glaszetter een dergelijke garantie levert wanneer je een offerte hebt opgevraagd.

Een gerenommeerde glaszetter weet wat de normen zijn voor het plaatsen van glas. Deze normen staan over het algemeen in de garantievoorwaarden van de glasfabrikant. Echter is het niet jouw verantwoordelijkheid om dit te controleren. De glaszetter zal door middel van zijn deskundigheid deze werkmethode garanderen en de garantie dus voor zijn rekening nemen. Echter zul je dit dus wel moeten controleren of hij dit ook doet.

Tip: Bewaar het garantiebewijs met de factuur goed.

Keurmerken op glas

Een keurmerk op glas is niet ongewoon, maar welke labels kan je tegenkomen en wat betekenen ze?

KIWA keurmerk dubbel glas:

KIWA is een certificerende instantie die onder andere bouwproducten test. Bij isolatieglas zijn er verschillende richtlijnen waaraan het glas moet voldoen. Zonder dat ze aan deze richtlijnen voldoen kan het dus ook geen hoogrendements glas zijn omdat de isolatiegraad niet wordt gewaarborgd.

KIWA geeft het KOMO keurmerk uit door onafhankelijk deze ramen te testen. Met dit keurmerk ben je ervan verzekerd dat het glas voldoet aan de richtlijnen en zijn beoogde isolatiewaarde behaald. Het keurmerk kijkt namelijk naar wat de eisen zijn en test het product dan op zijn ontwerp, de functies, de materialen en de eigenschappen.

GBO certificaat is dubbel glas keurmerk:

Wanneer iemand het GBO certificaat heeft dan kan je verwachten dat je spreekt met een vakbekwaam glaszetter. Dit certificaat staat voor kwaliteit, veiligheid en vakbekwaamheid.  De afkorting betekend Glas Branche Organisatie.

Met dit certificaat wilt een glaszetter zich onderscheiden. Buiten dat hij altijd zal proberen een goed product te leveren, zorgen ze er met dit certificaat voor dat ze een stukje excellentie meenemen. En dit proberen ze met dit certificaat aan te tonen. En daar mag je ook vanuit gaan wanneer ze het keurmerk hebben. Om dit keurmerk te behalen moet je namelijk aan een aantal kwaliteitsnormen voldoen.

CE-markering voor dubbel glas:

Zoals zoveel dingen krijgt glas ook een CE-markering. Met de CE-markering wordt er aangegeven dat het product geschikt is voor het bedoelde gebruik. Deze markeringen mogen toegepast worden wanneer het product voldoet aan de voorwaarden die je kunt vinden in de richtlijn voor bouwproducten van de Europese commissie.

Zo wordt er binnen Europa getracht alleen maar veilige en goede producten in de markt te hebben. Voor elke categorie en/of sector staan verschillende beproevingsmethoden en prestatie voorschriften om het product te beproeven.

Verder hebben we nog iets. Dit is misschien niet echt een keurmerk, maar wel een waarde die erg belangrijk is:

U-waarde glas

De U-waarde relateert naar de isolatiewaarde van glas. Hoe lager deze waarde is des te beter. Deze waarde wordt steeds lager naarmate je het trappetje van de verschillende ruiten afloopt:

 • Enkel glas heeft de hoogste U-waarde (5,8), en daarmee is dit dus het slechtst isolerende glas;
 • Standaard dubbel glas (U-waarde 2,8) heeft een zeer matige isolatiewaarde. Glas dat niet te vergelijken is met het isolatieglas van tegenwoordig, maar wel vele malen beter dan enkel glas;
 • HR glas heeft een U-waarde van 1,7 tot 2,0. Dit dubbel glas isoleert redelijk en dan ook een middelmaatje;
 • HR+ glas heeft 1,3 tot 1,6 als U-waarde. Glas met HR+ isoleert veel beter dan standaard dubbel glas. Tussen de glazen in zit vanaf hier gas in plaats van lucht;
 • Isolatieglas met HR++ heeft een U-waarde van 1,1. Nog lager, en dus beter, dan HR+ glas. HR++ glas isoleert uitstekend en is vaak de beste keus als je kijkt naar de investering ten opzichte van je terug verdiensten;
 • HR+++ glas heeft de laagste U-waarde: 0,5 tot 0,9. Dit heet ook wel driedubbel glas of triple glas. Het spreekt voor zich dat deze het beste isoleert, maar ook de hoogste investering vereist.

Voor- en nadelen van een glaszetter

Of en wanneer je glaszetter in wilt schakelen is geheel aan jou. Om te helpen bij je keuze hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan je de voordelen en nadelen voor je eigen situatie op een rijtje zetten en een keus maken.

Nadelen glaszetter
Voor- en nadelen van een glaszetter

Voordelen

 • Met een glaszetter hoef je niet zelf aan de slag. Verder weet een glaszetter hoe hij veilig moet werken en komt hij maar ook zijn omgeving en dus jij niet in gevaar. Het verplaatsen van glas kan zwaar en gevaarlijk zijn. Een beetje veiligheid is dus geen overbodige luxe;
 • Zeker wanneer je een glaszetter hebt die eerdergenoemde keurmerken heeft dan ben je zeker van kwalitatief werk. Het glas is prijzig en zal voor lange tijd staan, belangrijk dus om dit goed te zetten. Wanneer een glaszetter een keurmerk heeft zal het glas goed gezet hebben en heb je ook nog eens garantie;
 • Naast dat je zeker bent dat het glas goed gezet wordt, kan een glaszetter je ook van advies voorzien. Een glaszetter is al jaren werkzaam in het vak en weet waarschijnlijk wat de beste keus is voor jouw huis en portemonnee;
 • Garantie en zekerheid, zoals we net al zeiden ben je er zeker van dat het glas goed gezet wordt of dat het anders alsnog goed gezet wordt. Belangrijk wel om een betrouwbare glaszetter hiervoor in te schakelen en dat het meegenomen is in de offerte. Soms is het ook handig om de glaszetter even op te zoeken;
 • Met de stijgende energieprijzen en uitstekend isolerend glas is het tegenwoordig ook nog een financieel interessante investering. Met goed glas kan je al gauw honderden euro’s per jaar besparen wat goed is voor het milieu en je portemonnee;
 • Buiten het besparen van energie zorgt dit ook voor meer wooncomfort. Het kan ervoor zorgen dat je minder tocht en trek ervaart in je huis en dat het beter verwarmt wordt;
 • Verder kan glas meer dan alleen isoleren en een raam zijn. Glas kan namelijk uitgevoerd worden met additionele opties of uitvoeringen waardoor het zelfreinigend, geluidswerend, zonwerend en brandwerend zijn.

Nadelen

 • Het grote nadeel van glas is dat het geld kost. En dat is helaas niet weinig. Het plaatsen van glas kan voor een woning met circa 20m2 raamoppervlak al gauw zon € 2.000 tot € 3.000 euro kosten. Uiteraard is dit wel sterk afhankelijk van het soort glas dat je kiest.

Nog steeds niet zeker wat je wilt doen? Weet dat een offerte opvragen geheel vrijblijvend is.

Waarom bij ons een offerte opvragen?

Wij zijn aangesloten bij www.glaszetteroffertes.nl. Door hier een offerte op te vragen gaan zei op zoek naar glaszetters bij jouw in de buurt. Je ontvangt gratis offertes van maximaal 5 bedrijven. Deze kan je dan vergelijken en de beste keus kiezen. Uit de praktijk blijkt dit de gunstigste oplossing en kan je tot wel 40% goedkoper uit zijn!

Verder zijn er meer dan 2000 glaszetters aangesloten bij dit platform voor aannemers in deze branche, en zitten er al meer dan 1 miljoen klanten warmpjes bij.

Offerte van een glaszetter opvragen

Wanneer je een aanvraag voor offertes indient zorgen we ervoor dat deze bij de juiste specialisten/glaszetters komt. Deze professionals zullen je aanvraag bekijken en eventueel telefonisch of via de mail contact opnemen om een aanbod te doen of opheldering te vragen. Het kan zijn dat de glaszetter liever even langs komt als het niet helemaal duidelijk is, of u dit doet en wilt is natuurlijk helemaal aan u. De offertes zijn vrijblijvend, er zijn dus geen kosten aan verbonden en u kunt op uw gemak kijken wel het beste past bij jouw huis en portemonnee.

Wees duidelijk in je aanvraag, zodat de specialisten jouw de beste offerte kunnen opleveren. Mocht het toch onduidelijk zijn dan nemen ze vaak nog even contact op. Denk bij je aanvraag aan de volgende punten:

 • Wat voor kozijn heb je;
 • Voor welk glas zou je willen gaan;
 • Hoeveel glas betreft het? Het aantal ramen en het raamoppervlak;
 • Wat is de locatie van de ramen en zijn ze makkelijk te bereiken?

Vul nu onderstaand formulier in, het duurt nog geen minuut.

Veel gestelde vragen bij het aanvragen van offertes via glaszetteroffertes.nl

Waar komen onze glaszetters vandaan?

Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Assen
Glaszetter Breda
Glaszetter Den Haag
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Hilversum
Glaszetter Leiden
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Zwolle
En nog veel meer, er is altijd een Glaszetter in de buurt!

Hoe lang duurt het voordat een vakspecialist contact met mij opneemt?

Wanneer jouw aanvraag is doorgestuurd via het offerteformulier, neemt de vakspecialist of specialisten zo spoedig mogelijk contact met je op. Uiteraard streeft de vakspecialist ernaar om dit binnen 2 werkdagen te doen.

Kan ik na mijn aanvraag zelf contact opnemen met een vakspecialist?

Wanneer je een offerte ontvangt, neemt de vakspecialist binnen 2 werkdagen zelf contact met je op. Mocht dit langer duren dan 2 werkdagen, dan raden we je aan om zelf contact met de specialist op te nemen. De contactgegevens staan in de offerte of mail die je ontvangen hebt.

Kan ik na mijn aanvraag mijn gegevens wijzigen?

Je kunt na je aanvraag je gegevens nog wijzigen. Jouw belangrijkste gegevens, zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer worden tijdens het aanvraagproces geverifieerd. Mocht je na jouw aanvraag gegevens willen wijzigen of bijvoorbeeld documenten (foto’s of bouwtekeningen) willen toevoegen, geef deze wijziging(en) dan door aan de vakspecialist. Je vindt de gegevens van de professional in de bevestigingsmail die je na jouw offerteaanvraag ontvangt.

Ik heb minder dan 6 offertes ontvangen. Hoe kan dat?

Op dit platform zijn meer dan 2000 vakspecialisten aangesloten. Wij streven ernaar om je aanvraag naar 6 specialisten door te sturen. Zo heb je de mogelijkheid om de offertes te vergelijken, en de beste keus te maken voor jouw situatie. Het kan voorkomen dat er bij jou in de buurt minder aangesloten bedrijven zijn die jouw project zouden kunnen uitvoeren en/of beschikbaar zijn. Het kan gebeuren, dat je daardoor minder dan 6 offertes ontvangt.

Ik wil alleen een offerte van een bedrijf uit mijn regio ontvangen. Hoe zorg ik daarvoor?

Wanneer je een offerte aanvraagt, vul je jouw persoonlijke gegevens in. Je ontvangt in eerste instantie offertes van vakspecialisten bij je uit de buurt. Mochten er in jouw regio geen vakspecialisten actief zijn, dan proberen wij specialisten uit een andere regio te vinden. Het kan dus zijn dat de vakspecialisten niet direct uit jouw eigen regio komen.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

Ja, jouw persoonlijke gegevens zijn veilig. We gebruiken je persoonlijke gegevens alleen voor de offerteaanvraag. Deze worden niet openbaar gedeeld en komen alleen bij de vakspecialisten terecht.

Hoe is de kwaliteit van de aangesloten vakspecialisten?

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de vakspecialist. Om als service professional toegelaten te worden tot ons platform, hanteren we strikte regels. Zo staat de vakspecialist altijd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast controleren we de keurmerken van het bedrijf. Een vakspecialist waarover klachten bij ons bekend zijn, wordt niet toegelaten op dit platform.

Hoe controleer ik zelf de kwaliteit van de vakspecialisten?

In de bevestigingsmail die je na je aanvraag ontvangt, staat vermeld hoe lang een bedrijf al bij ons is aangesloten. Dit is een goede graadmeter voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf. Daarnaast raden wij je aan om kwalificaties, certificaten, garantieregelingen en eventuele reviews van professionals te checken.

Ik heb een klacht over de uitgevoerde werkzaamheden. Bij wie kan ik terecht?

GlaszetterOffertes.nl stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de vakspecialist. We stellen ons echter niet aansprakelijk voor zijn geleverde diensten. Mocht je niet tevreden zijn over de uitgevoerde werkzaamheden, neem dan alstublieft contact op met de service professional. Probeer er samen uit te komen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, neem dan contact met ons op via: klantenservice@homedeal.nl

Krijg ik garantie op het geleverde werk?

De garantietermijn verschilt per vakgebied. Check de garantietermijn op de offerte die je ontvangt. Vraag er nogmaals naar bij de vakspecialist met wie je zaken wilt doen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Het woord veiligheidsglas is alleszeggend, maar ook weer niet. Waar staat het voor en wat is het? Op welke veiligheid slaat het woord? Veiligheidsglas is

Lees verder »

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven