Dakdekker

Dakdekker, omdat het goed moet! Wat, waar en waarom. Alles over een dakdekkers!

Dakdekker, omdat het goed moet! Wat, waar, waarom en hoe. Alles over een dakdekkers en dakbedekking vind je bij ons!
dakdekker

Iedereen wilt een dak boven het hoofd, en het is al helemaal fijn als dit nog een goed dak is. Maar het plaatsen van een dak kan flink wat expertise vereisen. Verder zijn er een tal van materialen waar je tussen kunt kiezen. Op zulke momenten ben je blij als je een dakdekker kunt inschakelen. Maar waar moet je zijn om een dakdekker in te schakelen, en waar moet ik dan rekening mee houden?

In deze blog gaan we kijken naar de expertise van een dakdekker en kan je aan het eind gratis en vrijblijvend meerdere offertes opvragen. Zo wordt je voorzien van verschillende offertes van dakdekkers in de buurt. Zo hoef je niet meer op zoek naar een dakdekkersbedrijf.

Wat is een dakdekker?

Het woord dakdekker zegt eigenlijk al een heleboel. Een dakdekker dekt namelijk het dak. Maar hier komen veel werkzaamheden bij kijken. Je wilt namelijk wel dat je dak weersbestendig is. Het dak kan aardig wat voor zijn kiezen krijgen. Denk aan sneeuw, hagel, regen en wind, maar het dak moet ook warmte- en geluidsisolerend zijn.

De dakdekker is hier verantwoordelijk voor, en er komt een hoop kijken bij dakdekken. Elk huis en daarmee dus ook dak is weer net even wat anders, daarnaast komen er altijd nog wensen bij van de bewoners zelf. Hierdoor zijn de werkzaamheden die een dakdekker doorgaans uitvoert heel divers.

Doordat dakdekken een heel divers beroep is heb je ook veel onderscheid in de kwaliteit van een dakdekker.

Je hebt de alleskunners. Deze dakdekkers kunnen eigenlijk alles wel en hebben geen specialisme, echter zijn ze niet de beste voor elke klus. Je kunt je voorstellen dat als je van alles een beetje kan, dat je nooit de beste kunt zijn in een specialisme.

Verder heb je dus ook de specialisten. Heb je een bijzonder idee of een lastig dak? Dan is het misschien handig om een specialist in te schakelen voor jouw specifieke dak en voorkeuren. Zo weet je zeker dat het perfect uitgevoerd wordt.

Huis dakbedekken

Welke specialismes kunnen dakdekkers hebben?

Onder het vak dakdekken valt in ieder geval alles wat hieronder vermeld staat. Maar dakdekkers zijn bijzonder handig en kunnen vaak nog meer.

In ieder geval heb je:

 • Platte daken;
 • Licht hellende daken;
 • Schuine daken.

Op deze verschillende dak oriëntaties kan je de volgende materialen plaatsen:

 • Rieten daken;
 • Stro daken;
 • Metalen daken;
 • Kunststof daken;
 • Leisteen daken.

Daarnaast kunnen dakdekkers vaak ook alle randzaken oplossen:

 • Bitumen dakbedekking aanbrengen, ook op een schuur of dakkapel;
 • Kunststof dakbedekking aanbrengen;
 • Lood- en zinkwerk;
 • Dakgoten en afvoer repareren, vervangen en/of plaatsen;
 • Isolatie materiaal plaatsen;
 • Verhelpen van lekkage en reparaties uitvoeren;
 • Onderhoud uitvoeren, want ook je dak moet onderhouden worden.

Zoals je ziet behoorlijk wat activiteiten, en dan is dit nog niet eens alles. Wees dus duidelijk wat jij wilt dat er gebeurd. Zeker als je dadelijk het offerte formulier gaat invullen. Zo kan de dakdekker namelijk beoordelen of hij geschikt is voor jouw klus.

Waarom dakdekken?

Het lijkt me duidelijk dat iedereen een dak boven zijn hoofd wilt. Zoals we eerder al zeiden zorgt het ervoor dat je beschermt wordt tegen alle weersinvloeden, zoals regen, wind, sneeuw en al het andere wat uit de lucht kan komen vallen.

Daarnaast maakt een dak het huis af en is er veel smaak en stijl in verwerkt. Je hebt veel verschillende soorten materialen en uitvoeringen. Wanneer je portemonnee het toelaat kan je het zo gek nog niet bedenken of het kan.

Buiten deze weersinvloeden, de smaak en de stijl is het steeds belangrijker om een goed geïsoleerd huis te hebben. Het dak is relatief makkelijk te isoleren, je hebt hier veel ruimte voor isolatie. Een rieten dak is vaak voorzien van dikke lagen riet. Daarom is de isolatiewaarde van het dak vaak heel hoog, dit is ook nodig, omdat warme lucht opstijgt. Je ziet ook vaak dat een slechte aanpassing van het dak, denk aan een dakkapel, veel warmte kan verliezen.

Warmteverlies via het dak

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar warmte stijgt op dat zeiden we zonet al even. Door deze stijgende warmte kunnen er veel verliezen plaatsvinden als het dak niet goed is geïsoleerd, en al helemaal als hier een constructiefout in schuilt. Voor het dak is het echter wel wat lastig om een overzicht van kosten en besparingen te maken. Toch gaan we dit proberen, maar houd er ook hier rekening mee dat dit voor ieder huis anders is en de kans klein is dat dit exact overeen komt  met uw situatie.

DakisolatieBesparing per jaar
Isoleren schuin dak, Onverwarmde zolder600 m3 gas / € 1200
Isoleren schuin dak, Verwarmde zolder1.000 m3 gas / € 2000
Isoleren zoldervloer, Onverwarmde zolder730 m3 gas / € 1460
Let op deze bedragen zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning welke een dakoppervlak heeft van 76 m2 en 52 m2 zoldervloeroppervlak. Het huis heeft een hr-combiketel

In bovenstaande tabel zie je dus dat het isoleren van het dak/zolder al gauw een paar honderd euro kan besparen voor een gemiddeld huishouden. Let op deze besparing is alleen van toepassing als je dak nog geen of weinig isolatie heeft, dit kan nog wel eens voorkomen bij oude huizen. Het materiaal van de isolatie bestaat vaak uit simpel piepschuim of glas en steenwol, en de gerekende gasprijs kan ook per huishouden verschillen. Hier hebben we gerekend met de huidige gasprijs van circa € 2.- euro.

Wat mag ik verwachten van een dakdekker?

We hebben net al besproken welke specialisaties een dakdekker kan hebben. Maar voor wat voor opdrachten kan je nou een dakdekker inschakelen?

Nieuw dak plaatsen

Wanneer je een nieuw huis laat neerzetten zal ook het dak vaak worden meegenomen door de aannemer. Tuurlijk zou een dakdekkersbedrijf zo`n klus graag aannemen, het is namelijk een mooie klus en mocht je in de situatie komen dat er een dak gezet moet worden kan je dit prima overwegen. Echter zal je wel flink wat geld hiervoor kwijt zijn. Voor de kosten kunnen we helaas geen indicatie geven, omdat er ontzettend veel onzekerheden zijn.  

Dakbedekking

Dak vervangen

Wanneer het dak dermate oud is of er zich misschien grote lekkages schuilhouden kan het zijn dat je dak vervangen moet worden. Als je een dak gaat vervangen dan moet de dakbedekking in zijn geheel vervangen worden. Buiten de dakbedekking kan het zijn dat het dakbeschot meegenomen moet worden. Dit is de dakconstructie waar de  dakbedekking op rust. Wanneer het dak helemaal open licht is dit ook altijd een mooi moment om even te kijken of je iets aan de isolatie kunt doen, de energieprijzen stijgen immers en dus is dit geen overbodige luxe.

Om je een beeld te geven van de kosten voor het vervangen van je dak hebben we de meest voorkomende klussen even op een rijtje gezet. Let op dit is voor ieder huis anders, en daarom hebben we aan het einde van dit artikel de optie gegeven om vrijblijvend offertes op te vragen.

Vervangen van het dakIndicatie prijs per m2
Vervanging plat dak€ 45,- tot € 70,-
Vervanging van een hellend dak€ 50,- tot € 125,-
Vernieuwing van het dakbeschot€ 80,- tot € 145,-

Dak reparatie

Uiteraard kan je een dakdekker ook inschakelen voor reparaties van het dak, klein en groot. Misschien is er een koude brug ontstaan in het dak of heb je schade geleden door storm of andere weersinvloeden. Schroom dan niet om een dakdekker in te schakelen. Dergelijke reparaties kan je beter tijdig laten uitvoeren voordat er meer schade ontstaat. Zo voorkom je onnodige extra kosten. Kleine reparaties kunnen al vanaf een paar honderd euro worden uitgevoerd.

Onderhoud aan je dak

Beter voorkomen dan genezen geld ook voor je dak. Het voorkomen van reparaties en vervangen van onderdelen van je dak is over het algemeen altijd beter en goedkoper. Het ene dak vereist wat meer onderhoud dan andere daken. Een pannendak is namelijk redelijk onderhoudsvriendelijk daar waar een rieten dak wel wat onderhoud vergt. Voor een rieten dak raden we dan ook aan meteen een onderhoudscontract af te sluiten. Dan weet je vooraf wat je vaste lasten zijn en kom je niet voor verassingen te staan.

In een dergelijk onderhoudscontract worden controles opgenomen en eventuele slijtage punten opgelost. Verder worden algen en mossen die de structuur van je dak kunnen aantasten verwijderd. Hierdoor kan je de levensduur van je met jaren verlengen.

Extra’s

Heb je speciale wensen of hebben we iets niet behandeld? De kans is groot dat de dakdekker dit ook kan. Onze specialisten zijn bijzonder handig en kunnen bijna alles wat we kunnen bedenken maken. Dus heeft u een speciaal verzoekje dan kunt u ook hiervoor een offerte aanvragen. We adviseren dan wel zo duidelijk mogelijk een omschrijving te geven van de opdracht, alleen dan krijgt u een goede offerte opgestuurd. De offerte is immers altijd zo goed als de aanvraag was.

Laat je niet afschrikken door eventueel genoemde prijzen. Je weet niet of dit het geval is voor jouw dak. Elke situatie is anders. Laat je daarom goed informeren en vraag vrijblijvende offertes op. Onderaan dit artikel kan je ook gratis offertes opvragen. Wij zoeken dan dakdekkers bij jou in de buurt en zorgen ervoor dat je meerdere offertes ontvangt. Zo kan jij de beste offerte kiezen voor jouw dak.

dakdekker

Waar letten we op bij het zoeken van een geschikte dakdekker?

Samen met u maken we de beste selectie. Zonder dat u het weet doen wij voordat u de 5 offertes ontvangt alvast een voorselectie. Hierdoor krijgt u 5 relevante offertes en hopen we dat de juiste dakdekker voor u er tussen zit.

 • Allereerst moet de dakdekker natuurlijk wel tijd hebben, hebben ze geen tijd dan hoeft er geen offerte aangeleverd uiteraard. Het is handig om aan te geven wanneer je de opdracht het liefst uitgevoerd zou willen hebben;
 • Regionaal of landelijk dakdekkersbedrijf? Via het platform proberen we altijd een specialist te vinden die enigszins uit de buurt komt. Dit kan een regionale dakdekker zijn, maar soms ook een landelijke dakdekkersbedrijf. Het ligt er maar net aan of ze werkzaam zijn in uw regio;
 • Door een markt te bouwen en zo gezonde concurrentie te stimuleren wordt er gezorgd voor een mooie prijs. Zo hebben we gezien dat de prijzen al gauw 40% kunnen variëren. Deze zullen bij ons niet zo ver uit elkaar liggen en u kunt zelf kiezen voor de beste optie;
 • prijsopbouw: De prijzen van verschillende dakdekkersbedrijven lopen vaak flink uiteen, wat kan oplopen tot wel 40%. De prijsopbouw is daarom erg belangrijk om naar te kijken zodat u niet te veel gaat betalen voor de klus;
 • We vinden het belangrijk dat u voorzien wordt van een goed dak. Garantie speelt daarbij een grote rol. Je wilt natuurlijk een goed dak hebben, en mocht er achteraf wat aan de hand zijn wel geholpen worden. Om kwaliteit te waarborgen zijn er keurmerken in het leven geroepen, daarover meer hieronder.

Wanneer is een dakdekker van kwaliteit?

Een dak is kwetsbaar en bestaat uit talloze onderdelen. Om voor de consument ervoor te zorgen dat kwaliteit enigszins gewaarborgd kan worden zijn er verschillende organisaties opgericht. Wanneer een dakdekker een dergelijk keurmerk draagt of bij een organisatie is aangesloten kan je kwaliteit verwachten. De meest bekende organisaties/keurmerken hebben we even op een rijtje gezet:

 • Gaat het om een plat dak? Dan is DAKMERK het keurmerk wat je wilt zien. Hiermee wordt de desbetreffende dak getoetst, gecontroleerd en gegarandeerd. (www.dakmerk.nl)
 • Dakmeester: Stichting Dakmeester is in het leven geroepen om kwaliteit te waarborgen bij een hellend dak. Een dakdekker aangesloten bij stichting Dakmeester wordt betrokken bij nieuwe technieken en verbeteringen in het werkveld. Denk aan duurzaam bouwen en nieuwe isolatiematerialen. (www.dakmeester.nl)
 • Ga je voor bitumen of kunststof? VEBIDAK is dé brancheorganisatie voor bitumineuze en kunststof dakbedekkings-bedrijven. (www.vebidak.nl)
 • Dumebo DWS is een branchevereniging voor specialistische dakdekkers die zich bezig houden met metalen dak- en gevelsystemen. Door goede kwaliteitsrichtlijnen weten dakdekkers onder dit merk alle ins en outs. (www.dumebo-dws.nl)
 • Het KOMO keurmerk staat voor algehele kwaliteit. Dit wordt niet alleen onder dakdekkers gebruikt, maar onder meerdere specialisten. Door het KOMO keurmerk weet je dat er kwalitatief goede producten gebruikt worden.
 • En geen onbekende die in veel branches naar voren komt, VCA. Dit is een veiligheidscertificaat. Dit certificaat kan behaald worden door een toets te doen waar de kennis wordt getest van de dakdekker. 

Wat zijn de kosten van een dakdekker?

Omdat het dak zo omvangrijk is waar veel verschillende klussen voor bestaan blijft dit lastig te zeggen. Uiteraard gaan we proberen een indicatie te geven, zodat je weet wat je ongeveer te verwachten staat.

De loonkosten van een dakdekker liggen gemiddeld tussen de € 40 tot € 55 euro per uur. Maar uiteraard zijn de loonkosten niet het enige wat je moet betalen. Zo komen er veel materialen en gereedschap kijken bij het plaatsen van een dak.

Kleine indicatie van een gemiddeld dak:

Soort dakGem. totaalprijs per m2Gem. All-in prijs voor een dak van 60 m2
Plat dak vervangen€ 45 – € 70€ 2.700 – € 4.220
Hellend dak vervangen€ 50 – € 125€ 3.000 – € 7.500

Nogmaals, ieder zijn situatie is anders. Vraag een vrijblijvende offerte op bij onze dakdekkers om een beter beeld te krijgen van de kosten voor jouw klus.

Wat zijn de kosten van dakbedekking?

Je ziet de prijzen behoorlijk uiteen lopen, en dat terwijl het uurloon niet veel afwijkt. Dit komt door het materiaal wat er gebruikt wordt. Zo is een metalen dak veel prijziger dan een dak gedekt met dakpannen.

Een metalen dak is vaak van zink en kan tot wel 100 jaar meegaan. Echter leef ik in ieder geval niet zo lang meer en u waarschijnlijk ook niet, maar het is wel heel mooi. Hier nog een indicatie van de levensduur van de  verschillende materialen in vergelijking met de kosten.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde totaalprijs
per m2, incl. btw
Plat dak
Bitumen20 – 30 jaar€ 45 – 55
PVC20 – 30 jaar€ 55 – 65
EPDM-folie35 – 45 jaar€ 50 – 60
Hellend dak
Betondakpannen25-35 jaar€ 50 – 60
Riet35-45 jaar€ 90 – 100
Kleidakpannen45-55 jaar€ 60 – 70
Aluminium45-55 jaar€ 75 – 85
Zink100 jaar€ 80 – 90
Let op: Sommige dakbedekkingen zijn wel onderhoudsgevoeliger dan andere. Verder zijn dit de opgegeven levensduren, in de praktijk blijken de dakbedekkingen vaak veel langer mee te gaan.

Welke aspecten van de dakdekker hebben invloed op de prijs?

Buiten dat de uiteindelijke offerte prijs beïnvloed wordt door het soort materiaal dat er gebruikt gaat worden, zijn er nog een aantal andere factoren die de prijs beïnvloeden. Dat zijn namelijk de volgende punten:

 • Hoeveel ervaring heeft de dakdekker. Met meer ervaring komen meer kosten met zich mee;
 • De moeilijkheidsgraad, hoe lastig is het project? Wat voor dakbedekking moet er gelegd worden en hoe ziet het dak eruit? Met veel ramen en dak onderbrekingen wordt het leggen van het dak ingewikkelder;
 • Omvang, je zult begrijpen dat de prijs per m2 meter steeds goedkoper wordt als je meer besteld. Dit is gelukkig ook het geval bij dakdekken. Heb je veel meters dak dan kan je verwachten dat de gemiddelde prijs per m2 iets lager ligt;
 • hoogte, op hoogte werken brengt risico met zich mee. Verder zijn er vaak additionele attributen nodig. Wanneer er op 7 meter of daarboven gewerkt moet worden kunnen de prijzen snel oplopen;
 • Concurrentie, hoeveel specialisten kunnen het gevraagde werk uitvoeren?
dakbedekker

Voordelen en nadelen dakdekker

Of en wanneer je dakdekker in wilt schakelen is geheel aan jou. Om te helpen bij je keuze hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan je de voordelen en nadelen voor je eigen situatie op een rijtje zetten en een keus maken.

Voordelen

Dakdekker zijn is een breed beroep. Vaak beschikken ze over veel kennis door opleiding en jarenlange ervaring. Zo weet je zeker dat er een goed dak wordt gelegd en heb je zelf geen zorgen;

Met een dakdekker hoef je niet zelf aan de slag. Verder weet een dakdekker hoe hij veilig moet werken en komt hij, maar ook zijn omgeving en dus jij niet in gevaar. Het plaatsen van dak kan zwaar en gevaarlijk zijn. Een beetje veiligheid is dus geen overbodige luxe;

Wanneer een dakdekker eerdergenoemde keurmerken heeft dan ben je zeker van kwalitatief werk. Er zal kwalitatief materiaal gebruikt worden en op de juiste manier, zo ben je verzekerd van een goed dak;

Wanneer je de dakbedekking vervangt is dit een mooi moment om goed naar je isolatie te kijken. Met de stijgende energieprijzen is isolatie zeer belangrijk en vaak ook nog een financieel interessante investering. Met goede isolatie kan je al gauw honderden euro’s per jaar besparen wat goed is voor het milieu en je portemonnee;

Buiten het besparen van energie zorgt een goed dak ook voor meer wooncomfort. Het kan ervoor zorgen dat je huis snel warm is en langer warm blijft in de winter en langer koel blijft in de zomer;

Nadelen

Het inhuren van een dakdekker kost geld. Doordat het een specialistisch beroep is ligt het uurloon hoger dan bij reguliere beroepen. Logisch van je dak is een belangrijk onderdeel van je huis, als er iets niet goed wordt gedaan kan je daar lang last van hebben en veel extra kosten van ervaren. Als je eerst zelf aan de slag gaat en daarna alsnog een dakdekker moet inschakelen heb je een hoop geld verspilt;

Momenteel zijn specialisten in de bouw schaars, dit kan betekenen dat je zomaar een aantal maanden moet wachten voordat je aan de beurt bent. Tuurlijk kan het altijd op korte termijn, maar dat kost altijd extra.

Nog steeds niet zeker wat je wilt doen? Weet dat een offerte opvragen geheel vrijblijvend is.

Waarom bij ons een offerte opvragen?

Wij zijn aangesloten bij www.dakdekkeroffertes.nl. Door hier een offerte op te vragen gaan ze op zoek naar dakdekkers bij jou in de buurt. Je ontvangt gratis offertes van ongeveer 5 bedrijven. Zo bieden we je de kans de beste dakdekker voor de klus te vinden, en uiteraard de beste prijs te ontvangen. Uit de praktijk blijkt dit de gunstigste oplossing en kan je tot wel 40% goedkoper uit zijn!

Verder zijn er meer dan 120 Dakdekkers en 2000 specialisten aangesloten bij dit platform voor aannemers in deze branche, en zitten er al meer dan 1 miljoen klanten warmpjes bij.

Offerte van een Dakdekker opvragen

Wanneer je een aanvraag voor offertes indient zorgen we ervoor dat deze bij de juiste specialisten/Dakdekkers komt. Deze professionals zullen je aanvraag bekijken en eventueel telefonisch of via de mail contact opnemen om een aanbod te doen of opheldering te vragen. Het kan zijn dat de Dakdekker liever even langs komt als het niet helemaal duidelijk is, of u dit doet en wilt is natuurlijk helemaal aan u. De offertes zijn vrijblijvend, er zijn dus geen kosten aan verbonden en u kunt op uw gemak kijken wel het beste past bij jouw huis en portemonnee.

Doordat via ons offerte systeem, meerdere bedrijven jou van een offerte kunnen voorzien krijg je gezonde concurrentie. Zo zien we dat je tot wel 40% op de klus kunt besparen!

Wees duidelijk in je aanvraag, zodat de specialisten jouw de beste offerte kunnen opleveren. Mocht het toch onduidelijk zijn dan nemen ze vaak nog even contact op. Denk bij je aanvraag aan de volgende punten:

 • Wat voor dak heb je en wat wil je;
 • Voor wat voor dak zou je willen gaan en bestaande uit welk materiaal;
 • Wat is jouw dakoppervlak en de helling daarvan;
 • Wanneer zou je het willen laten uitvoeren?

Vul nu onderstaand formulier in, het duurt nog geen minuut en ontvang van meerdere bedrijven een offerte!

Veel gestelde vragen bij het aanvragen van offertes via dakdekkeroffertes.nl

Waar komen onze dakdekkers vandaan?

Dakdekker Amsterdam
Dakdekker Almere
Dakdekker Amersfoort
Dakdekker Apeldoorn
Dakdekker Assen
Dakdekker Breda
Dakdekker Delft
Dakdekker Den Haag
Dakdekker Eindhoven
Dakdekker Enschede
Dakdekker Friesland
Dakdekker Groningen
Dakdekker Haarlem
Dakdekker Hilversum
Dakdekker Leiden
Dakdekker Nijmegen
Dakdekker Rotterdam
Dakdekker Tilburg
Dakdekker Utrecht
Dakdekker Venlo
Dakdekker Zwolle
En nog veel meer, er is altijd een Dakdekker in de buurt!

Hoe lang duurt het voordat een vakspecialist contact met mij opneemt?

Wanneer jouw aanvraag is doorgestuurd via het offerteformulier, neemt de vakspecialist of specialisten zo spoedig mogelijk contact met je op. Uiteraard streeft de vakspecialist ernaar om dit binnen 2 werkdagen te doen.

Kan ik na mijn aanvraag zelf contact opnemen met een vakspecialist?

Wanneer je een offerte ontvangt, neemt de vakspecialist binnen 2 werkdagen zelf contact met je op. Mocht dit langer duren dan 2 werkdagen, dan raden we je aan om zelf contact met de specialist op te nemen. De contactgegevens staan in de offerte of mail die je ontvangen hebt.

Kan ik na mijn aanvraag mijn gegevens wijzigen?

Je kunt na je aanvraag je gegevens nog wijzigen. Jouw belangrijkste gegevens, zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer worden tijdens het aanvraagproces geverifieerd. Mocht je na jouw aanvraag gegevens willen wijzigen of bijvoorbeeld documenten (foto’s of bouwtekeningen) willen toevoegen, geef deze wijziging(en) dan door aan de vakspecialist. Je vindt de gegevens van de professional in de bevestigingsmail die je na jouw offerteaanvraag ontvangt.

Ik heb minder dan 6 offertes ontvangen. Hoe kan dat?

Op dit platform zijn meer dan 2000 vakspecialisten aangesloten. Wij streven ernaar om je aanvraag naar 6 specialisten door te sturen. Zo heb je de mogelijkheid om de offertes te vergelijken, en de beste keus te maken voor jouw situatie. Het kan voorkomen dat er bij jou in de buurt minder aangesloten bedrijven zijn die jouw project zouden kunnen uitvoeren en/of beschikbaar zijn. Het kan gebeuren, dat je daardoor minder dan 6 offertes ontvangt.

Ik wil alleen een offerte van een bedrijf uit mijn regio ontvangen. Hoe zorg ik daarvoor?

Wanneer je een offerte aanvraagt, vul je jouw persoonlijke gegevens in. Je ontvangt in eerste instantie offertes van vakspecialisten bij je uit de buurt. Mochten er in jouw regio geen vakspecialisten actief zijn, dan proberen wij specialisten uit een andere regio te vinden. Het kan dus zijn dat de vakspecialisten niet direct uit jouw eigen regio komen.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

Ja, jouw persoonlijke gegevens zijn veilig. We gebruiken je persoonlijke gegevens alleen voor de offerteaanvraag. Deze worden niet openbaar gedeeld en komen alleen bij de vakspecialisten terecht.

 Hoe is de kwaliteit van de aangesloten vakspecialisten?

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de vakspecialist. Om als service professional toegelaten te worden tot ons platform, hanteren we strikte regels. Zo staat de vakspecialist altijd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast controleren we de keurmerken van het bedrijf. Een vakspecialist waarover klachten bij ons bekend zijn, wordt niet toegelaten op dit platform.

Hoe controleer ik zelf de kwaliteit van de vakspecialisten?

In de bevestigingsmail die je na je aanvraag ontvangt, staat vermeld hoe lang een bedrijf al bij ons is aangesloten. Dit is een goede graadmeter voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf. Daarnaast raden wij je aan om kwalificaties, certificaten, garantieregelingen en eventuele reviews van professionals te checken.

 Ik heb een klacht over de uitgevoerde werkzaamheden. Bij wie kan ik terecht?

DakdekkerOffertes.nl stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de vakspecialist. We stellen ons echter niet aansprakelijk voor zijn geleverde diensten. Mocht je niet tevreden zijn over de uitgevoerde werkzaamheden, neem dan alstublieft contact op met de service professional. Probeer er samen uit te komen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, neem dan contact met ons op via: klantenservice@homedeal.nl

Krijg ik garantie op het geleverde werk?

De garantietermijn verschilt per vakgebied. Check de garantietermijn op de offerte die je ontvangt. Vraag er nogmaals naar bij de vakspecialist met wie je zaken wilt doen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven