Biologisch maandverband en tampons

Biologisch maandverband en tampons

Een tijdje geleden schreef ik al over wasbaar maandverband, het was mijn eerste ervaring. En nu nog steeds verkies ik dit, heb er ondertussen meerdere bijgekocht. Het belangrijkste voor mij is dat het -behalve ecologisch- ook superzacht is en ik geen wondjes meer heb.

Maar ik kan begrijpen dat niet iedereen openstaat voor wasbaar maandverband. Het was bij mij toen ook een grote uitdaging.

Biologisch maandverband, inlegkruisjes en tampons

Is er een oplossing voor diegenen die liever geen bebloede doeken 😉 wassen, maar toch ecologisch willen leven, en geen chemische brol in hun lichaam willen? Ja!!!  Het merk Yoni heeft dit alles biologisch, maar ook zonder plastic. Met de verpakkingen die er heel erg leuk en hip uit zien, kan dit wel eens heel veel vrouwen aanspraken, niet alleen de ecominded.

Biologische tampons Yoni

Op de site van Yoni kan je het maandverband, tampons en inlegkruisjes bestellen. Maar ook door heel België en Nederland is het verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals Albert Heijn, Etos,…

Biologisch maanverband

Chemische stoffen in maandverband

In veel maandverband en tampons worden chemische stoffen, plastic,… gebruikt, maar dit staat niet op de verpakking. Bij voeding weet je wel wat er in zit, maar bij andere producten is dat niet het geval. Toen één van de oprichtsters van Yoni voor biologisch katoen moest kiezen van een specialist, vond ze dat het tijd was voor verandering.

Ingrediënten maandverband

Daarom wilde Yoni de ingrediënten op de verpakking zetten zodat je weet wat er in zit. Of zoals op de verpakking te lezen staat “What’s in the box is on the box”.

Het maandverband Heavy bijvoorbeeld bevat 83% gecertificeerd biologisch katoen en 17% biologisch afbreekbaar biopolymeer gewonnen uit maïszetmeel.

Biologisch maanverband

Elke vrouw heeft gedurende een hele periode in haar leven last van deze periode, dan maar beter deze tijd wat aangenamer en gezonder maken 🙂

Voor wat kies jij? Biologisch, wasbaar of klassiek maandverband / tampons?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven