Oude bloempot pimpen met muurvuller voor betonlook

Een oude bloempot pimpen met muurvuller voor een fris nieuw design

Lente, ideale tijd om bloemetjes te zetten. De tuin zelf had ik al redelijk terug in orde gebracht, dus werd het tijd om ook wat bloempotten van fraaie kleuren te voorzien.

Vorige jaar waren mijn ouders aan het opruimen. Oude potten die ze weg deden hadden ze uitgestald en vervolgens mij gebeld of ik er nog iets van moest hebben voor ze het naar de kringloopwinkel zouden brengen. Ja Leuk! Ik ben direct gaan kijken en heb enkele van deze potten mee naar huis genomen en plantjes in gezet.Maar nu het weer tijd was om nieuwe bloemen te planten, besefte ik dat de potten toch niet meer zo mooi waren. Ik vroeg me af of ik er niet meer mee kon doen en dan ben ik eens gaan zoeken op internet.

Ik kwam toen een leuke DIY’s tegen. De pot beplakken met muurvuller en er vervolgens over schilderen, had zelfs zo’n beetje een moderne betonlook zoals je dat de laatste tijd veel ziet. Wow dat zag er mooi uit, dat wilde ik ook wel eens proberen.

oude bloempot pimpen tot nieuw DIY

Het leuke is ook dat je potten van een verschillende kleur, die misschien niet samen passen, een geheel kan laten vormen en deze na de DIY lekker samen kan zetten op je terras, living of eender waar. Deze potten staan namelijk overal 😉

In de video zie je hoe ik stap-voor-stap te werk ga.

Oude bloempotten omtoveren tot nieuwe

Stap 1: zoek oude potten

Misschien heb je zelf nog oude bloempotten die je niet meer leuk vind. Anders staan er vast nog wel enkele in de garage of thuishuis van je familie of vrienden. Ook dat niet, ga dan eens de krinloopwinkel binnen.

Stap 2: was de pot(ten) af met water en een beetje zeep. Droog goed af.

Stap 3: Spatel met een plamuurmes de muurvuller over de omtrek van de pot. Ga volledig rond de pot.

Stap 4: neem een platte verfborstel en breng muurvuller aan op de stukken die je gemist hebt, onderaan de pot, de randjes en de bovenkant. Zorg er voor dat alles goed bedekt is. Je zult zien dat het niet glad is, maar de structuur erin maakt het juist mooi.

Stap 5: Laat drogen. Toen ik de 2de grote pot gedaan had, was de eerste kleine bijna droog. Maar ik heb toch nog een dag gewacht om naar de volgende stap te gaan, zodat de potten zeker droog genoeg zijn en de muurvullen goed hard geworden is.

Hier kan je stappen en dan heb je een witte pot.

Wil je liever een betonlook of een ander kleurtje dat je leuk vindt, ga dan verder.

Stap 6: Neem verf, ik heb hiervoor leemverf genomen. Neem een verfborstel en verf de volledige pot. Op de stukken die meer naar voren steken (waar meer muurvuller op zit) zal de kleur iets donkerder zijn dan op de lagere stukken. Dit geeft een leuk effect.

Je kan het vervaagde nog een beetje extra benadrukken door tijdens het verven met een stukje wc-papier of sponsje te deppen waar je geverfd hebt.Stap  7: Laat drogen

Ga eventueel een 2de keer met de verf er over als je het nog wat te licht vindt. Laat dan opnieuw drogen.

Zo de pot is klaar om gebruikt te worden en gevuld met mooie kleurrijke bloemen.

Lijkt jou dit ook leuk om eens uit te proberen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 reacties

  1. Ik ben druk bezig met het pimpen van de bloempotten en plantenbakken voor het volgende lenteseizoen. Deze tip voor het gebruik van muurvuller kwam dan ook op het juiste moment. Door met de afwerking witte potten af te wisselen met blauwe, krijg je een heel leuk fris Grieks accent op je terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven