Hak wordt kapstok – upcycling

Hakken… de uren die ik daar al op heb doorgebracht. Van tv-studio naar mijn atelier, van een vergadering naar een werf. Bij mij zijn dat allterrain-schoenen. Ze sneuvelen dan ook wel eens in hun eerste leven als ‘schoen’. Na een enthousiaste zoektocht bleken ze ideale kapstokjes te zijn.

Evy Puelinckx uit het boek Upcycling: Afval wordt design

Benodigheden

  • Drankblikje
  • Oude naaldhakken
  • Schroef
  • Schroevendraaier/boor/hamer
  1. Maak van je hart een steen. Adem diep in. Ruk dan het hakje van jouw afgeleefde schoen door een schroevendraaier als hefboom te gebruiken. Je zal merken, na wat wrikken en wringen komt het wel los.
  2. Bevestig het lipje van een drankblikje aan het eenzame hakje. Zo kan je de hak ophangen aan de muur. Boor een klein gaatje in de hak, leg het lipje erop met het kleine gaatje en draai het met een schroefje muurvast.
  3. Kies een leuk plekje uit voor je kapstok en sla hier een spijker in de muur waaraan je het hakje kan ophangen. Als de kapstok alleen dient om iets lichts op te hangen, kan je hem met speciale dubbelzijdige plakband vastmaken.

TIP

Je kan de kapstokhakjes naast elkaar hangen op een strakke lijn of ze speels van hoogte laten wisselen zodat ook de kleinsten er plezier aan beleven.

Wil jij ook zo’n leuke kapstok?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven