Natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen en baby's

Natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen & baby’s

De kinderhuid is kwetsbaar en verdient verzorgingsproducten die zijn afgestemd op de kwetsbare kinderhuid. Doordat de barrièrefunctie van hun huid nog niet volledig gevormd is, komt ongeveer 60% van de stoffen van de verzorgingsproducten die je voor je kind gebruikt uiteindelijk in het lichaam van je kind terecht.

Het is daarom belangrijk om voor je kind natuurlijke kinderverzorgingsproducten te gebruiken zonder allerlei nare toevoegingen. Producten die gemaakt zijn van natuurlijke en biologische ingrediënten en daarmee uitsluitend stoffen bevatten die zacht, voedend en beschermend zijn voor de kinderhuid.

Wanneer je natuurlijke verzorgingsproducten gebruikt, doe je meer dan alleen je kind goed verzorgen. Je draagt ook bij aan een gezonde leefomgeving voor iedereen. Voor deze producten is namelijk gebruik gemaakt van een volledig natuurlijke, biologisch afbreekbaar formule, die dus veilig is voor onze planeet!

Natuurlijke verzorging voor kinderen: merken

Naïf


Het Nederlandse merk Naïf is ontstaan als natuurlijke verzorging voor baby’s en kinderen. Daar is later ook natuurlijke verzorging voor volwassenen bij gekomen. Naïf is opgericht in 2013 omdat twee jonge vaders er achter kwamen dat er schadelijke stoffen in baby producten zitten. Chemische conserveringsmiddelen en harde chemicaliën zaal je niet terugvinden in deze producten.

Natuurlijke verzorginsproducten voor kinderen en baby's van Naïf

Als B-corp bedrijf vind Naïf niet alleen duurzaamheid, maar ook transparantie en sociale impact belangrijk. Alle producten zijn ook vegan. De verpakkingen zijn gemaakt van bioplastic op basis van rietsuiker.

Sommige ingrediënten in deze natuurlijke verzorgingsproducten komen zelfs uit Nederland, zoals de tomaten, calciet, abrikozen, zonnebloemolie en rozemarijn. Voor andere ingrediënten kiest Naïf voor een duurzame variant.

Qua baby- en kinderverzorging heeft Naïf haarverzorging, huidverzorging, bad- en doucheproducten en babydoekjes. Er is ook een baby startpakket verkrijgbaar met daarin 6 producten voor de eerste maanden van de baby: cleansing washgel, milky bath oil, diaper cream, nurturing cream, soothing baby oil en de softening bodylotion.

Green people Organic babies

Organic babies natuurlijke verzorging

Organic babies is een onderdeel van het merk Green people. Ze hebben een middel om je baby te wassen, de haartjes te wassen, te verzorgen met een zalf, olie of lotion. De zelf met calendula, lavendel en hennep is zelfs geschikt als je baby last heeft van eczeem. Helaas niet geschikt voor veganisten. Sommige van de andere producten zijn dat wel.

Petit & Jolie

De producten van Petit & Jolie zijn gemaakt met natuurlijke en zo veel mogelijk biologische ingrediënten. Oprichtster van het Nederlandse merk, Esther Keddeman, wilde na haar zwangerschap en geboorte van haar kinderen de kinderen puur houden door ze met pure producten te verzorgen.

Petit & Jolie

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Green Jump >>

Bentley Organic

Bentley organic baby verzorging

Benley Organic heeft een lijn voor baby’s. Je vind er haar- en badgel, balsem voor de verkoudheid, babyolie en handontsmetter. Dit merk won in 2007 de Queen’s Award for Enterprise 2007. De producten hebben ook een vegan keurmerk.

Bestel bij Big green Smile >>

Attitude

Attitude maakt natuurlijke verzorgingsproducten voor moeders en hun baby. Hun houding (attitude) is minder plastic en meer bomen. Per verkocht product planten ze een boom en dat zijn er al meer dan een miljoen geworden. De baby- en kinderverzorgingslijn is hypoallergeen, vegan, dermatologisch getest en zacht voor de gevoelige huid van je kleintje.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen en baby's - Attitude

Voor baby’s (0-2 jaar) zijn er haarverzorgingsproducten, douchegel, bubbels om te wassen, lotions, crèmes, pampers en vochtige doekjes. Alle voorgaande producten zijn er ook voor kinderen van 2-12 jaar. Daarbovenop is er ook handzeep, handsanitizer, tandpasta en zonnecrème.

Bestel bij Bewust Puur >>
Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Green Jump >>

Heel wat merken kiezen bewust voor pure, natuurlijke producten. Geen chemische rotzooi via de huid van je kleintje in het lichaam, maar wel zachte producten die goed zijn voor de huid.

Bekijk hier alles voor baby en kind bij Green Jump >>
Bekijk hier alles voor baby en kind bij Bewust Puur >>
Bekijk hier alles voor baby en kind bij Big Green Smile >>

Ben jij benieuwd naar deze producten of op zoek naar andere natuurlijke verzorgingsproducten die je met een vertrouwd gevoel voor je kind kan gebruiken? Ken je er nog andere? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven