Beauty

Carnaval is nog maar net voorbij en we hebben het alweer over maskers. Over een ander soort maskers weliswaar. Er zijn er namelijk ook die ons mooier maken. Wie zijn huid dagelijks en volgens de regels van de kunst reinigt, kan helaas nóg te maken krijgen met een doffe, vermoeide en minder fris uitziende teint. Boosdoeners als stress, te weinig slaap, droge lucht en koude wind halen vroeg of laat alle huidjes onderuit.

Kies om te beginnen producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Gevoelige en droge huidjes opteren het beste voor voedende, milde producten. Voor vettere of gecombineerde types zijn er zuiverende alternatieven.

Keukenprinsessen kunnen lekker aan het experimenteren gaan met smeersels op basis van honing, yoghurt of rozenwater. Je kunt er zuiverende, groene klei aan toevoegen of probeer eens een avocadomasker als intens voedende oppepper. Er bestaan ook kant-en-klare melanges.

Hoe breng je zo’n ding nu aan?

Een masker breng je mesdik aan op de gereinigde huid van gelaat, hals en decolleté. Met een hydraterend gelaatsmasker kun je overigens makkelijk even genieten in bad. Geen goed idee voor wie een zuiverend masker aanbrengt. Zulke maskers moeten meestal uitharden en door de dampen van het warme badwater lukt dat niet. Na de inwerktijd spoel je het product af met lauwwarm water of neem je het weg met een vochtig sponsje. Dep je huid droog en breng je gebruikelijke dag- of nachtverzorging aan. Klaar!

Scrub die wintersporen weg 

Eén keer per week scrubben is doorgaans voldoende. Reinig de huid. Maak dode huidcellen vast wat zachter met een lauwwarm washandje. Breng de scrub aan met je vingertoppen en met ronddraaiende bewegingen. Vermijd gevoelige plekjes en de delicate zone rond de ogen. Concentreer je op plaatsen waar dode huidcellen zich ophopen: rond de neus, op het voorhoofd en de kin. Spoel rijkelijk af met lauwwarm water, dep droog en breng een masker of verzorging aan.

www.limelace.be

Het volledige artikel vind je in Visita Magazine 07.