Natuurlijke maskers voor het gezicht + scrubben

Carnaval is nog maar net voorbij en we hebben het alweer over maskers. Over een ander soort maskers weliswaar. Er zijn er namelijk ook die ons mooier maken. Wie zijn huid dagelijks en volgens de regels van de kunst reinigt, kan helaas nóg te maken krijgen met een doffe, vermoeide en minder fris uitziende teint. Boosdoeners als stress, te weinig slaap, droge lucht en koude wind halen vroeg of laat alle huidjes onderuit.

Vaarwel dode huidcellen

Ziet jouw huid er soms pips en vaal uit? Dan schreeuwt ze om een lekkere scrubbeurt en een fijn masker. En nee, omslachtig is dat niet. Kies om te beginnen producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Gevoelige en droge huidjes opteren het beste voor voedende, milde producten. Voor vettere of gecombineerde types zijn er zuiverende alternatieven.

Keukenprinsessen kunnen lekker aan het experimenteren gaan met smeersels op basis van honing, yoghurt of rozenwater. Je kunt er zuiverende, groene klei aan toevoegen of probeer eens een avocadomasker als intens voedende oppepper.

Er bestaan ook kant-en-klare melanges. Enkel nog een basis toevoegen en je kunt aan de slag. Het 2 in 1 Purifying Mint Mask van Essential Care is er zo een met groene klei, algen, munt en rietsuiker.

In no time een frisse teint

Erg tijdrovend is het maken van zo’n masker niet, maar voor wie vaak moet hollen van de ene afspraak naar de andere, zijn er ook ready-made oplossingen. Keuze zat, maar een absoluut toppertje in het hydraterende segment is het Hyaluronmasker van Annemarie Börlind. Ook een aanrader is het herstellende Maskerade van Voya met zeewier, kamille, gember en groene thee.

Je hoeft geen dag vrijaf te nemen voor zo’n verwenmoment. Al is een beetje tijd voor jezelf geen overbodige luxe. Geniet en geef het masker de kans om in te werken en je huid te verzorgen met zijn weldadige ingrediënten. Hou je aan de voorgestelde inwerktijd. Kijk daarvoor op het doosje of de bijsluiter. Meestal schommelt die tussen de 5 en 10 minuten. Sommige maskers, en dan vooral de hydraterende, mag je ook een hele nacht laten zitten.

Hoe breng je een masker aan?

Een masker breng je mesdik aan op de gereinigde huid van gelaat, hals en decolleté. Met een hydraterend gelaatsmasker kun je overigens makkelijk even genieten in bad.

Geen goed idee voor wie een zuiverend masker aanbrengt. Zulke maskers moeten meestal uitharden en door de dampen van het warme badwater lukt dat niet.

Na de inwerktijd spoel je het product af met lauwwarm water of neem je het weg met een vochtig sponsje. Dep je huid droog en breng je gebruikelijke dag- of nachtverzorging aan. Klaar!

Eerst scrubben of masker?

‘Scrubben’ betekent niet ‘schrobben tot je erbij neervalt.’ Kijk naar je huidtype en leeftijd, maar kies voor je gelaat altijd milde producten, die uiteraard wel efficiënt zijn.

Wie last heeft van een doffe teint, puistjes of droge plekken, is zeker gebaat met een wekelijkse scrubbeurt. Als je dode huidcellen geregeld verwijdert, kan je masker of dagelijkse verzorging beter en dieper inwerken.

Dat geldt ook voor de gevoelige huidjes onder ons. Uiteraard moet je de delicate zones van je gelaat sparen, maar er zijn genoeg milde alternatieven op de markt.

Een apart en vernieuwend product is de Konjac Sponge, gemaakt van een knol die op onze aardappel lijkt. Leuk is dat je geen gezichtsreiniger hoeft te gebruiken, maar je mag het wel. Een fractie is genoeg. Een weldaad voor je huid én je portemonnee! Ideaal toch?

Is zo’n spons voor jou een brug te ver en wil je downsizen, kies dan voor een multifunctioneel product als Sucré Frappé van Pulpe de Vie, tegelijk een gezichtsmasker én scrub met komkommer, pompelmoes en abrikozenpitjes.

Scrub die wintersporen weg 

Eén keer per week scrubben is doorgaans voldoende. Reinig de huid. Maak dode huidcellen vast wat zachter met een lauwwarm washandje. Breng de scrub aan met je vingertoppen en met ronddraaiende bewegingen. Vermijd gevoelige plekjes en de delicate zone rond de ogen. Concentreer je op plaatsen waar dode huidcellen zich ophopen: rond de neus, op het voorhoofd en de kin. Spoel rijkelijk af met lauwwarm water, dep droog en breng een masker of verzorging aan.

Downsizen is top, maar voor gelaat en lichaam moet je gewoon aangepaste scrubs gebruiken.

Scrubs voor het gelaat zijn altijd milder en hebben fijnere korrels. Rond bij een lichaamsscrub altijd af met een wisseldouche van warm naar koud water. Je huid gaat ervan blozen en je wist er alle sporen van die lange winter mee weg. Binnenkort is het tijd voor rokjes en korte broeken. Wij zijn er alvast klaar voor!


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven