Mijn mini tuin

In België had ik een fantastische tuin met bloemen, een druivelaar, bessen, kruiden en noem maar op. Hier in New York wonen we op een klein appartement. Weinig mensen hebben hier een tuin of terras, maar in de buurt waar wij wonen is er wel veel groen. Je hebt voortuintjes die prachtig onderhouden worden en ook al hebben mensen maar een klein terras, zullen ze er vaak wat groen aan toevoegen.

Het is dan ook in New York al langer een hype om aan stadstuinieren te doen. Je kan op verschillende locaties kleine gemeenschappelijke tuintjes vinden, waar je je eigen groenten kan kweken. De wachtlijsten voor deze tuintjes puilen uit en ik moest dus een beter oplossing vinden om zelf mijn handen vuil te maken. Een andere optie die de laatste tijd heel populair is, is tuinieren in je appartement.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Van doe-het-zelf systemen naar windowfarms tot toffe systemen om aan je muur te handen. Mijn doe-het-zelf kunsten zijn echter beperkt. De windowfarm is vrij prijzig en neemt het weinige licht dat we hier al hebben bijna volledig weg. De elementen om aan je muur te hangen zijn best leuk, maar ik denk niet dat de huurbaas zo blij zou zijn met alle gaten in de muur. De items om ergens op te plaatsen leken mij ook geen strak plan. Aangezien ik kleine kittens verzorg voor het asiel waar ik vrijwillig, zouden die heel snel op de grond belanden. Ik moet zeggen dat ik wel fan ben van de Growbottle. Het ziet er leuk uit en perfect haalbaar voor in een appartement, aangezien er geen aarde nodig is.

Ik moest dus op zoek naar een creatievere oplossing. In mijn online zoektocht kwam ik deze meneer tegen, die zijn brandtrap had omgetoverd tot een groene oase. Eureka!

Hoewel ik niet exact dezelfde brandtrap heb, zag ik wel enkele mogelijkheden. Ik snelde naar het lokale mini tuincenter en haalde enkele kruiden in huis.

Omdat ik geen massa aan geld wou uitgeven, heb ik mijn knutsel skills boven gehaald. Enkele legen plastic flessen worden omgetoverd tot potten. Ik snij er de bovenkant af, maak gaatjes in de zijkanten voor de touwtjes en onderaan om het water door te laten.

Ik bevestig de touwtjes, vul de pot met aarde en plant mijn kruiden. (Balou, mijn tijdelijke pleeg kitten, vond het een heel leuke ervaring)

Aangezien ik dus enkel een trapleuning ter beschikking heb, moest ik me dus beperken tot  drie plantjes. Ik koos voor tijm, basilicum en pepermunt.

Na een week doen ze het al heel goed. De munt heeft al voor extra smaak gezorgd in de erwtensoep en de basilicum bij de pasta. Ik ga er nog koriander en peterselie aan toevoegen door ze eronder te hangen met langere touwen, maar dat zal voor later zijn. Op dit moment vind ik mijn mimi tuint al vrij geslaagd. Hopelijk brengt het jullie op ideeën!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven