Marcel's green soap review - toiletblokjes, zeep, wasmiddel

Marcel’s green soap review

Ik heb vrij recent een nieuw ecologisch merk (Marcel’s green soap) ontdekt waarvan ik enkele producten geprobeerd heb. Ondertussen is het gamma ook al uitgebreid, dus wil het graag met je delen.

Marcel’s green soap – het verhaal

Wie is Marcel eigenlijk? Marcel woont in Nederland en had een slecht gevoel bij al die milieuvervuilende producten. Dus besloot hij zelf te gaan experimenteren met een betere variant. 

3 pijlers

Hij heeft drie dochters en daarom heeft hij ook drie zaken die hij wil realiseren met alle producten die hij maakt. Drie dingen die ook zijn dochters heel belangrijk vinden.

 • De producten moeten goed doen waarvoor ze dienen (bijvoorbeeld, ze moeten goed proper maken)
 • Ze moeten goed zijn voor het milieu, ook de flessen zijn van 100% gerecycleerd plastic.
 • Ze moeten lekker ruiken: als je overstapt op ecologische producten en het ruikt vies, ben je er natuurlijk nog niks mee.

Natuurlijke ingrediënten

Alle producten zijn gemaakt met natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Je merkt ook dat de ingoediëntenlijst korter is dan bij chemische producten wat een goed teken is. Er worden geen petrochemische stoffen, parabenen, ammonia, chloor of kleurstof gebruikt. Bij glycerine weet je vaak niet of die van dierlijke of plantaardige afkomst is, maar bij deze producten zijn ze allemaal plantaardig. Alle producten zijn vegan. Er worden dus ook geen dierproeven gedaan, ook niet door hun leveranciers.

De producten zijn voor min. 97% biologisch afbreekbaar. Voor de werking en houdbaarheid zijn er ook een klein deel niet-biologisch afbreekbare ingrediënten. Ze zijn hier heel eerlijk over op hun site.

Gebruikte palmolie is allemaal van duurzame, verantwoordelijke oogst.

Marcel’s green soap toiletblokjes

Een tijdje geleden was ik aan het rondkijken in een webshop waar ik wat dingen nodig had. Toen kwam ik ineens de toiletblokjes tegen. Zelf gebruikte ik geen toiletblokjes omdat dat niet erg ecologisch is. Maar als ik eens op bezoek bij iemand was vond ik het wel aangenaam die frisse geur op het toilet. Dat miste ik zelf wel eens. 

Maar toen kwam ik deze tegen en er stond op eerste eco-toiletblok. Dus mijn aandacht was getrokken. Behalve eco-toiletblok staat er ook nog op vegan, 100% gebruik gemaakt van gerecycleerde plastic en biologisch afbreekbaar. Ik heb deze toen aangeschaft om eens te proberen en vond het meteen lekker ruiken. Ik heb deze in de geur geranium & citroen, maar het is ook verkrijgbaar in de geur lavendel & rozemarijn.

Behalve toiletblokjes zijn er ook toiletreinigers verkrijgbaar. Dit in de geur Patchouli & cranberry.

Ondertussen heb ik deze al vaker gekocht en recent dus ook andere producten bestelt.

Shampoo & douchegel

Deze zijn het nieuwst, nog maar sinds enkele maanden verkrijgbaar. Ik gebruik sinds een jaar of twee een stuk zeep op me te douchen omwille van al dat plastic. Maar wat ik er vervelend aan vind zijn alle zeepresten in de douche, de klonters die het soms in de afvoer vormt en de laatste stukjes die moeilijk te gebruiken zijn. Bovendien is het niet zo makkelijk mee te nemen als je op vakantie gaat of gaat sporten. 

Dus ik wilde deze nieuwe douchegel een kans geven omdat het gebruikte plastic 100% gerecycleerd is. De douchegel is verkrijgbaar in twee geuren: tonka & munguet en argan & oudh. Ik had geen flauw idee wat het was maar ik was wel benieuwd om het te proberen. Argan & Oudh is heel sterk van geur. Ik ben zelf veel zachtere geuren gewoon dus voor mij is dat iets te sterk, maar ik denk dat velen dit wel lekker zullen vinden. Mijn persoonlijke voorkeur is tonka & munguet. Deze ruikt heel lekker fris, hetgeen ik verwacht als ik douche. Als de geur lekker fris is, voel ik mezelf ook frisser. 

De shampoo is verkrijgbaar in dezelfde twee geuren. Het zijn bovendien 2-in-1 shampoos, zodat je geen conditioner nodig hebt.

Wasmiddel

Deze heb ik in de geur vanille & katoen maar is ook verkrijgbaar in de geur patchouli & cranberry. Het wasmiddel zelf is stroperiger dan ik gewoon ben van andere wasmiddels. Je ruikt onmiddellijk de hele felle geur. Ik heb er zelf al een was mee gedaan en de geur blijft goed hangen.

Handzeep

Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik heb namelijk nog een hele grote navulfles, dus die ga ik eerste opgebruiken. Maar als je handzeep wilt dan heb je heel wat keuze. De gewone busjes zijn 250 ml en 500 ml en de navulflessen verkrijgbaar in 1 liter.

 • Sinaasappel & jasmijn
 • Patchouli & cranberry
 • Sandelhut & kardemom
 • Lavendel & rozemarijn
 • Tonka & muguet

Afwassen

Het afwasmiddel zit in flessen van 500 ml en is verkrijgbaar in vier verschillende geuren:

 • Radijs & bergamot
 • Sinaasappel & jasmijn
 • Basilicum & vetiver
 • Lavendel & rozemarijn

Doe je je afwas niet met de hand, dan zijn er ook vaatwastabletten beschikbaar in de geur Grapefruit & limoen. In een pak zitten 24 blokjes.

Allesreiniger

Van de allesreiniger had ik een spraybus (500 ml) besteld, maar die kan nadien bijgevuld worden met de flessen van 750 ml. Deze laatste zijn ook geschikt als je deze allesreiniger wilt gebruiken om je vloer te poetsen.

Verkrijgbaar in de geuren:

 • Patchouli & cranberry
 • Sandelhout & kardemom
 • Lavendel & rozemarijn
 • Basilicum & vetiver

Marcel’s green soap kopen

De producten van Marcel’s green soap vind je in grote ketens, natuurwinkels of online.

Ken jij de producten van Marcel’s green soap al, heb je ze al eens uitgeprobeerd of ga je ze eens proberen? Laat het me zeker weten onderaan deze pagina in een reactie. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven