Kosten laadpaal thuis, duur of niet duur? We zien dat er steeds meer aan wordt gedaan om duurzaamheid te bevorderen. Een goede ontwikkeling, want dat is zeker nodig om een goede toekomst voor toekomstige generaties te kunnen garanderen. Jij kan hier zelf ook aan meehelpen! Dat zou je kunnen doen door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of de aanschaf van een elektrische auto. Jij wordt hier beter van, maar ook de wereld!
Daarom is het jammer dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de enorme voordelen van duurzame oplossingen. Zo is de houding van velen ten opzichte van elektrische auto’s vaak te negatief. Dat komt omdat ze niet op de hoogte zijn van de voordelen, of dat ze het ingewikkeld vinden met bijvoorbeeld opladen. Je hebt hier namelijk een laadpaal voor nodig. Er komen in het land steeds meer bij, maar je kan uiteraard ook thuis een laadpaal plaatsen. Daarom staat dit artikel in het teken van de kosten laadpaal thuis.
Waar moet ik aan denken bij laadpalen?
Wanneer mensen denken aan opladen, wordt er vaak gedacht aan mobiele telefoons of laptops. Daarom wordt vaak ook niet de link gelegd met elektrische auto’s. Reden genoeg om hieronder kort aandacht te besteden aan waar je aan moet denken bij laadpalen.
Een laadpaal werkt eigenlijk precies zoals je het verwacht. Net als bij ieder ander elektronisch apparaat kan je deze opladen door een stekker aan te sluiten. Wil je jouw elektrische auto opladen, dan doe je niets anders. Je sluit je auto via de stekker aan op de laadpaal en vervolgens zal de accu op worden geladen.
Hoelang duurt het opladen met laadpaal?
Een frustratie die veel voor komt bij elektrische auto’s is de wachttijd bij het opladen. Stel dat je een lange rit hebt, dan moet je automatisch een lange pauze inlassen om de auto weer volledig op te laden om weer verder te kunnen. Maar hoelang duurt het opladen met een laadpaal nu precies?
Hoelang het precies duurt om de auto op te laden, is natuurlijk een beetje afhankelijk van jouw auto. De capaciteit van de accu is namelijk een belangrijk aspect. Ook het type laadpaal en het type laadkabel zijn van invloed.
Wanneer we kijken naar een publieke laadpaal, duurt het volledig opladen van de accu van je elektrische auto ongeveer vier uur.
Je kan deze tijd echter verminderen door het plaatsen van een betere laadpaal thuis. Op die manier hoef je minder lang te wachten tot de auto is opgeladen.
Wat zijn de kWh kosten via een Laadpaal thuis?
Het is zo dat bij veel laadpalen in ons land een iets hoger tarief wordt gerekend per kWh dan dat je eigen energieleverancier zou doen. Dat wil dus zeggen dat je voordeliger uit bent wanneer je jouw auto enkel oplaadt door je eigen laadpaal thuis. Om je een zo volledig mogelijk antwoord te kunnen geven, gaan we hieronder kijken naar wat de kosten van een laadpaal thuis ongeveer zijn.
Hoeveel het precies kost verschilt natuurlijk een beetje per situatie en daarom is een precies antwoord lastig te geven. Wel is het mogelijk om een goede schatting te maken, die hoogstwaarschijnlijk in de buurt komt van de kosten van een laadpaal thuis.
Met een laadpaal thuis ben je in ieder geval het goedkoopst uit. Per kWh zal je ongeveer zo’n 23 cent moeten betalen. Dat is aanzienlijk minder dan de kosten bij een publieke laadpaal, waar je al snel 35 cent betaalt per kWh en voor snelladen soms wel 70 cent per kWh.
Maar let op, de laatste tijd zijn de energieprijzen ontzettend aan het fluctureren, erg goed om dat wel te beseffen en dit te vergelijken met de huidige prijzen.
Laadpaal perfecte oplossing in combinatie met zonnepanelen?
In het begin van dit artikel heb ik zonnepanelen al even benoemd als duurzame oplossing. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om elektrisch rijden te combineren met het plaatsen van zonnepanelen.
Je verduurzaamt niet alleen voor jezelf en voor de wereld, maar dit heeft nog een ander belangrijk voordeel. Naast dat je natuurlijk ook op de kosten bespaart, kan je met zonnepanelen energie opwekken voor het opladen van je auto op een duurzame manier. Erg handig natuurlijk. Verder heben we hier ook nog de nodige blogs over geschreven. Neem eens een kijkje bij onze blogs over Zonnepanelen.
Neem eens een kijkje op de adviespagina van Coolblue!
Kosten Elektrische laadpaal?
Dan nu de vraag waar je waarschijnlijk naar op zoek bent: wat zijn de kosten van een elektrische laadpaal?
Inmiddels weet je dus dat je voor het opladen zelf zo’n 20 cent betaald per kWh. Echter zijn dit niet de enige kosten, je moet de laadpaal bijvoorbeeld eerst nog plaatsen.
Over het algemeen moet je bij een laadpaal thuis denken aan een bedrag tussen de 500 en de 2500 euro. Dat is een groot verschil, maar dat komt omdat het afhankelijk is van een aantal factoren. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen of je een oplaadpaal wilt met één of twee aansluitpunten. Ook moet je denken aan welke laadcapaciteit je wilt.
Conclusie: laadpaal thuis of niet?
Inmiddels heb je alweer het einde bereikt van dit artikel. We hebben gekeken naar de kosten van een laadpaal thuis en het is nu tijd om een conclusie te trekken. Kijken we naar de kosten van een laadpaal thuis, dan kunnen we concluderen dat dit het zeker waard is. Je bent op termijn namelijk goedkoper uit dan wanneer je bij andere laadpalen oplaadt. Wil je echt verduurzamen, dan kan je jouw elektrische auto en laadpaal combineren met het plaatsen van zonnepanelen.
Ben jij nu ook van plan om een laadpaal thuis aan te schaffen en te genieten van lagere oplaadkosten? Bekijk dan zeker even de mogelijkheden bij Coolblue. Je krijgt hier namelijk hulp en advies, en de laadpaal wordt geheel voor je geïnstalleerd en hebt al laadpalen vanaf de €625.-.
Vraag dan vrijblijvend een offerte op bij Coolblue!
We hebben een aantal van de laadpalen voor je bekeken
Om het iets makkelijker voor je te maken hebben we ook al de laadpalen bekeken van Coolblue. We hebben per laadpaal een review geschreven. Hiermee hopen we dat we duidelijk en inzichtelijk kunnen laten zien is wat de verschillen zijn tussen de budget, meest gekozen en premium laadpalen. Verder leggen we uit wat elke functie betekend en waar je op moet letten wanneer je een laadpaal gaat kopen. Bekijk hier onze vergelijking!