EVBox Elvi met vaste kabel

EVBox Elvi met vaste kabel – Deze full package EVBox is een premium laadpaal!

EVBox Elvi met vaste kabel en 22 kW ervaringen? Deze full package EVBox is een premium laadpaal! Lees er hier alles over!
EVBox Elvi met vaste kabel

Een EVBox Elvi met vaste kabel en load balancing. Deze laadpaal heeft ook nog eens maximale laadsnelheid van 22 kW en is daarmee het pareltje onder de laadpalen. Deze laadpaal heeft echt  bijna alles dat komt dan natuurlijk ook terug in de prijs. Een keuze dus.

Deze EVBox Elvi met vaste kabel heeft een laadsnelheid van 22 kW en is daarmee de snellader voor thuis. Wat kan je nog meer verwachten van deze laadpaal, is hij het waard en waar kan je hem kopen? Lees het artikel en vind het uit!

Voordelen en nadelen van deze laadpaal

Onderstaand vind je een opsomming van de voor en nadelen van deze premium EVBox Elvi full package met vaste kabel.

Maximale laadsnelheid 22 kW

Load balancing is mogelijk

Vaste kabel is mogelijk

Voorzien van laadpasontgrendeling

Een premium laadpaal met een hoge prijs

Niet uitgevoerd met display

Functies van de EVBox Elvi

De functies maken de paal. Wat is het vermogen, hoe slim is de paal, heeft hij een vaste kabel en is hij voorzien van een display? Zo zijn er een hoop functies die een hoop kunnen toevoegen aan een laadpaal. Deze functies zijn ze bij deze EVBox Elfi van 22 kW niet vergeten. Je kunt het volgende verwachten, let op verschillende functies komen met een meerprijs.

Laadvermogen

Met 22 kW is deze laadpaal de snellader voor onder de laadpalen voor eigen gebruik. Dit klinkt mooi maar is in de praktijd niet altijd mooi. Dit komt omdat onze huizen zelden tot niet met een meterkast zijn uitgerust die deze stroom kan leveren. Om een auto namelijk met drie fase en een laadvermogen van 22 kW op te laden heb je een aansluiting nodig van ten minste 3x32A.

Meestal hebben we dit niet en zal het dus moeten worden aangelegd. Om dit uit te laten voeren ben je al gauw 250 tot 300 euro kwijt. Dit komt boven op de kosten voor de laadpaal en maakt het dus al gauw wat minder aantrekkelijk.

Heb je wel de mogelijkheid om deze laadpaal te installeren dan is deze keus uitstekend en bied het je de mogelijkheid om thuis snel op te laden.

Laadpasontgrendeling

Met laadpasontgrendeling zorg je ervoor dat niemand ongewenst deze paal gebruikt. In de laadpaal  bevindt zich een RFID meter. Hierdoor kan je met je laadpas of sleutelhanger de paal ontgrendelen wanneer je de auto wilt opladen. Zo kan niemand anders aan jouw laadpunt laden behalve jij of de mensen die jij toegelaten hebt tot deze laadpaal.

Verrekening mogelijk

Het opladen van je auto kost elektrische energie en komt dus op je elektriciteitsrekening te staan. Met deze laadpaal is het mogelijk om te kijken welke energie door de paal wordt opgenomen. Dit kan je dan automatisch laten verrekenen en declareren.

Load-balancing

Deze functie kan niet missen bij deze compleet uitgeruste laadpaal. Een handige en belangrijke functie die in de toekomst ook nog geld kan gaan besparen. Met Dynamic Load Balancing heb je een slimme laadpaal. Dynamic Load Balancing kijkt naar een aantal dingen om een balans te creëren. Zo zorgt deze functie ervoor dat je huisstroomnet niet overbelast raakt. Het opladen van een elektrische  auto kan veel stroom vragen. Maar in combinatie met zonnepanelen kan deze functie er ook voor zorgen dat wanneer er in huis weinig apparaten gebruikt worden dat hij op dat moment meer de auto laad als wanneer je juist veel apparaten in gebruik hebt. De load balancing kan je energierekening beduidend minder maken zodra we minder geld gaan krijgen voor het terug leveren van stroom aan het elektriciteitsnet.

Vaste kabel

Met een vaste kabel aan het laadpunt hoef je de kabel bij het laden niet uit de auto te halen. Je hoeft alleen maar het einde van de kabel in de auto te steken. Een vaste kabel (type 2) is universeel en voor elke elektrische auto geschikt. Het maakt dus niet uit welke elektrische auto je wilt opladen. Scheelt weer wat tijd en bied wat meer gemak.

EVBox Elvi met vaste kabel

Wat vinden we van deze EVBox Elvi met vaste kabel

Allereerst is dit een prachtige paal met veel functies. Deze EVBox Elvi met vaste kabel, load balancing en hoge laadsnelheid is super fijn om te gebruiken. Maar helaas is dit niet de meest gangbare laadpaal voor de gemiddelde Nederlander. Dit komt doordat er een aansluiting  in de meterkast is vereist die meestal niet in onze meterkast hangt, hierdoor moet je meer werk uitvoeren wat de kosten weer een beetje laat oplopen.

Deze EVBox Elvi met vaste kabel heeft een vanaf prijs van € 1249,- inclusief BTW. Echter zoals we net al zeiden zal hier een waarschijnlijk nog wat bij komen. Het is zeker bij deze paal belangrijk om je te laten adviseren door een deskundige.

Beoordelingen & reviews

EVBox Elvi full package 22 kW een premium laadpaal. De reviews op deze laadpaal zijn zeer goed. Verspreid over verschillende websites liggen de cijfers hoog vaker in de 9 dan in de 8. Verder is voor de beoordeling van het product vaak de installatie leidend. Lastig dus om goed te zeggen hoe goed de reviews zijn over het product zelf, toch is het moeilijk om een negatieve review te vinden.

Zolang je een goede installateur zoals Coolblue in de hand neemt, dan heb je een laadpaal die uiterst goed is en erg snel je auto kan opladen.

Waar kan je deze laadpaal kopen?

Het motto van Coolblue “alles voor een lach”. De visie van Coolblue is sinds ze bestaan al om ervoor te zorgen dat de klant tot in de puntjes geholpen wordt. Dit is bij de tak voor laadpalen niet anders. Het lijkt me duidelijk maar je kunt de EVBox Elvi full package dus kopen bij Coolblue.

De EVBox Elvi is één van de vijf palen in het assortiment en kan je zien als het op één na beste model. Een offerte opvragen bij Coolblue is gratis en ze kijken naar wat jij wilt en zorgen dat ze hiervoor de beste oplossing selecteren.

  • Je krijgt persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw past
  • Installatie en uitleg door Coolblue`s eigen deskundige specialisten
  • Coolblue gedurende het hele proces als enige contactpersoon
  • Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie op elke laadpaal
  • Laadkosten worden automatisch verrekend
  • Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas

Ondanks dat je hier op zoek naar de EVBox Elvi bent gekomen zal Coolblue kijken wat het beste past bij jouw situatie. Bij het kiezen van een laadpaal komt namelijk nogal wat kijken en niet iedereen is dus in staat om de juiste laadpaal te kiezen. Daarom is het zo fijn dat je gebruik kunt maken van de specialisten van Coolblue. En dit is geheel gratis, je kunt wanneer je wilt gratis de expertise aanvragen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. In dit gesprek kijken de medewerkers van Coolblue naar je situatie, welke auto heb je, wanneer en hoelang je wilt en kunt laden.

EVBox Elvi met vaste kabel de installatie

Heb je de keuze gemaakt en ben je tevreden met de offerte van Coolblue. Dan kan je de laadpaal aanschaffen. Na de aankoop maak je een afspraak met een Coolblue specialist om de laadpaal te laten installeren. Na de installatie zal deze persoon je ook vertellen hoe de laadpaal werkt, hoe je deze aansluit op je auto en hoe de eventuele functies werken.

Naast dat de specialist je alles uitlegt zal je ook alles nog papier krijgen, zodat je het later allemaal nog eens rustig kunt nalezen. Deze papieren moet je goed bewaren, want er zit via Coolblue 2 jaar installatiegarantie op. Zo heb je de eerste jaren geen zorgen en kan je dus altijd terecht bij Coolblue.

EVBox Elvi full package
Geinteresseerd in een laadpaal en weten wat het kost?
Coolblue helpt je bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw situatie past!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven