Alfen laadpaal

Alfen laadpaal met load balancing – Daarvoor hebben we de Alfen S-line 7,4 kW

Alfen laadpaal met load balancing, daarvoor bestaat het budgetmodel de Alfen S-line 7,4 kW
Alfen laadpaal met load balancing

Een Alfen laadpaal met load balancing voor een redelijke prijs. Dit is hem de budget optie met toch nog wat functies, maar waar lever je dan op in bij deze laadpaal? Het nadeel van deze laadpaal is dat hij een relatief lage maximale oplaadsnelheid heeft. Deze 7,4 kW oplaadpaal is met deze capaciteit één van de kleinere ten opzichte van de grote palen met 22 kW of de tussenmaat met 11 kW.

We hebben nu dus al wat vertelt over de maximale oplaadsnelheid van deze paal en er gaat nog meer aanbod komen tijdens dit artikel. We gaan ook kijken naar hoe deze paal de verwachten waarmaakt en hoe mensen deze laadpaal beoordelen. Lees dus nu snel verder!

Voordelen en nadelen

Onderstaand vind je een opsomming van de voor en nadelen van de Alfen S-line 7,4 kW.

Maximale laadsnelheid 7,4 kW

Een optie tot load balancing

Optie tot een vaste kabel

Geen Laadpasontgrendeling mogelijk

Geen verrekening mogelijk

Beschikt niet over een display

Functies van deze laadpaal

De functies maken de paal. Wat is het vermogen, hoe slim is de paal, heeft hij een vaste kabel en is hij voorzien van een display? Zo zijn er een hoop functies die een hoop kunnen toevoegen aan een laadpaal. Bij de Alfen S-line 7,4 kW kan je het volgende verwachten.

Het laadvermogen

We hadden het al eerder benoemd maar de maximale snelheid is 7,4 kWh. Deze laadsnelheid is het maximale vermogen wat je vanaf je huis kan overdragen aan je auto via een 1 of 3 fase verbinding. Alhoewel dit niet het hoogste laadvermogen is, moet je er rekening mee houden dat jouw elektrische auto ook een bepaald laadvermogen heeft en je meterkast ook maar verschillende vermogens vragen aan kan.

Alfen Laadpaal met Load-balancing

Voor een Alfen S-line 7,4 kW heeft de laadpaal een mooi extraatje. Dit extraatje heet Dynamic Load Balancing. Dynamic Load Balancing kijkt naar een aantal dingen om een balans te creëren. Zo zorgt deze functie ervoor dat je huisstroomnet niet overbelast raakt. Dit doordat het laden van een auto veel energie kan vragen. Maar in combinatie met zonnepanelen kan deze functie er ook voor zorgen dat wanneer er in huis weinig apparaten gebruikt worden dat hij op dat moment meer de auto laad als wanneer je juist veel apparaten in gebruik hebt. De load balancing kan je energierekening beduidend minder maken zodra we minder geld gaan krijgen voor het terug leveren van stroom aan het elektriciteitsnet.

Een vaste kabel

Met een vaste kabel aan het laadpunt hoef je je kabel bij het laden niet uit de auto te halen. Je hoeft alleen maar het einde van de kabel in de auto te steken. Een vaste kabel (type 2) is universeel en voor elke elektrische auto geschikt. Het maakt dus niet uit welke elektrische auto je wilt opladen.

Wat vinden we van deze laadpaal

Al met al een goed uitgevoerde laadpaal met veel functies voor deze prijsklasse. Deze Alfen laadpaal met load balancing heeft een vanaf prijs van € 749,- inclusief BTW. Een mooie paal dus Voor een goede prijs. De meerprijs zit hem vooral in de extra werkzaamheden en de extra opties. Het is belangrijk om te weten of je meterkast geschikt is, waar je de laadpaal wilt plaatsen en welke opties je graag wilt.

De laadpaal kan aangesloten worden op een 1 fase 32A aansluiting. Verder kan de paal aan de muur worden gemonteerd, maar ook op een paal. Let wel graafwerkzaamheden zijn vaak prijzig en elke meter kost geld.

Beoordelingen & reviews

Alfen S-line 7,4 kW de instap laadpaal. De reviews op dit artikel zijn goed, zeer goed. Verspreid over verschillende websites liggen de cijfers hoog in de 8 of soms in de 9. Verder is voor de beoordeling van het product vaak de installatie leidend. Lastig dus om goed te zeggen hoe goed de reviews zijn over het product zelf, toch is het moeilijk om een negatieve review te vinden.

Zolang je een goede installateur in de hand neemt, doet deze laadpaal eigenlijk altijd wat je van de paal kunt verwachten.

Waar kan je deze laadpaal kopen?

Het motto van Coolblue “alles voor een lach”. De visie van Coolblue is sinds ze bestaan al om ervoor te zorgen dat de klant tot in de puntjes geholpen wordt. Dit is bij de tak voor laadpalen niet anders. Het lijkt me duidelijk maar je kunt de Alfen S-line dus kopen bij Coolblue.

De Alfen S-line is één van de vijf palen in het assortiment en kan je zien als het instap model. Een offerte opvragen is gratis en ze kijken naar wat jij wilt en zorgen dat ze hiervoor de beste oplossing selecteren.

  • Je krijgt persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw past
  • Installatie en uitleg door Coolblue`s eigen deskundige specialisten
  • Coolblue gedurende het hele proces als enige contactpersoon
  • Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie op elke laadpaal
  • Laadkosten worden automatisch verrekend
  • Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas
Coolblue laadpaal

Ondanks dat je hier op zoek naar de Alfen S-line bent gekomen zal Coolblue kijken wat het beste past bij jouw situatie. Bij het kiezen van een laadpaal komt namelijk nogal wat kijken en niet iedereen is dus in staat om de juiste laadpaal te kiezen. Daarom is het zo fijn dat je gebruik kunt maken van de specialisten van Coolblue. En dit is geheel gratis, je kunt wanneer je wilt een gratis vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken de medewerkers van Coolblue naar je situatie, welke auto heb je, wanneer en hoelang je wilt en kunt laden.

Is mijn elektriciteit klaar voor deze paal?

Ten eerste moet je meterkast geschikt zijn voor de paal. Deze laadpaal vergt op zijn minst een aansluiting op 1 fase 32A. Als je dit hebt ben je al flink op weg.

In principe kan je met deze aansluiting de laadpaal installeren, echter mocht je gebruik willen maken van load balancing dan zul je een slimme meter moeten hebben. Zonder slimme meter is het niet mogelijk om van deze functie gebruik te maken.

Maar ook hier zal Coolblue je bij helpen en in adviseren, ze zullen naar jouw volledige thuissituatie kijken.

Alfen laadpaal de installatie

Heb je de keuze gemaakt en ben je tevreden met de offerte van Coolblue. Dan kan je de laadpaal aanschaffen. Na de aankoop maak je een afspraak met een Coolblue specialist om de laadpaal te laten installeren. Na de installatie zal deze persoon je ook vertellen hoe de laadpaal werkt, hoe je deze aansluit op je auto en hoe de eventuele functies werken.

Naast dat de specialist je alles uitlegt zal je ook alles nog papier krijgen, zodat je het later allemaal nog eens rustig kunt nalezen. Deze papieren moet je goed bewaren, want er zit via Coolblue 2 jaar installatiegarantie op. Zo heb je de eerste jaren geen zorgen en kan je dus altijd terecht bij Coolblue.

Laadpaal Alfen
Geinteresseerd in een laadpaal en weten wat het kost?
Coolblue helpt je bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw situatie past!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven