Laadpalen

De beste laadpaal voor thuis! Alfen S-line 11 kW een allemans vriend?

De beste laadpaal voor thuis! Alfen S-line 11 kW een allemans vriend? Je leest het hier.

De Alfen S-line laadpaal is de echte allemans vriend. Met een oplaadsnelheid van 11 kW heeft hij een relatief snelle laadsnelheid, maar het voordeel is dat hij over het algemeen op onze gebruikelijke meterkast kan worden aangesloten. Deze gemiddeld geprijsde laadpaal komt met bijna alle opties voor een redelijke prijs.

We hebben nu dus al wat vertelt over de maximale oplaadsnelheid van deze paal en er gaat nog meer aanbod komen tijdens dit artikel. We gaan ook kijken naar hoe deze paal de verwachtingen waarmaakt en hoe mensen deze laadpaal beoordelen. Lees dus nu snel verder!

Voordelen en nadelen van de Alfen S-line 11 kW

Onderstaand vind je een opsomming van de voor en nadelen van de Alfen S-line 11 kW.

Beschikt over laadpasontgrendeling

Maximale laadsnelheid 11 kW

Load balancing mogelijk

Optie voor een vaste kabel

Beschikt over laadpasontgrendeling

Verrekening mogelijk

Beschikt niet over een display

Functies

De functies maken de paal. Wat is het vermogen, hoe slim is de paal, heeft hij een vaste kabel en is hij voorzien van een display? Zo zijn er een hoop functies die een hoop kunnen toevoegen aan een laadpaal. Bij de Alfen S-line 11 kW kan je het volgende verwachten.

Laadvermogen

Met 11 kW is deze laadpaal een relatief snelle lader. Er zijn laders met meer laadvermogen maar vaak moeten er dan aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Dat is bij deze laadpaal (meestal) niet nodig.

Het laadvermogen van 11 kW kan aangesloten worden op 25A, maar voor een auto met 3 fase laden moet je de paal aansluiten op 3 x 25A. Dat betekent dat je dit aan moet vragen bij het netbeheer. Dit kost een eenmalige vergoeding en ligt vaak rond de 300 euro.

Laadpasontgrendeling

Door laadpasontgrendeling kan niemand ongewenst jouw laadpaal gebruiken. In de laadpaal  bevindt zich een RFID chip. Door de RFID chip kan je met je laadpas of sleutelhanger de laadpaal ontgrendelen wanneer jij je elektrische auto wilt laden. Zo kan niemand anders aan jouw laadpaal laden behalve jij of de mensen die jij toegelaten hebt tot deze laadpaal.

Verrekening mogelijk

Het opladen van je auto kost veel elektrische energie en komt dus op je elektriciteitsrekening te staan. Met deze optie op de laadpaal kan je een onderscheid maken welke energie er gebruikt is door de paal en dus de auto. Dit kan je dan automatisch laten verrekenen en declareren.

Load-balancing

Deze functie kan niet missen bij deze één ban de beste laadpalen voor thuis. Load balancing is een slimme functie die in de toekomst ook nog geld kan gaan besparen. Dynamic Load Balancing kijkt naar een aantal dingen om een balans te creëren in huis. Zo zorgt het ervoor dat het huisstroomnet niet overbelast raakt. Het opladen van een elektrische  auto kan veel stroom vragen en daarom kan het goed zijn om hier een slimme computer rekening mee te laten houden.

In combinatie met zonnepanelen kan load balancing ervoor zorgen dat wanneer er in huis weinig apparaten gebruikt worden dat hij op dat moment meer de auto laad als wanneer je juist veel apparaten in gebruik hebt. De load balancing kan je energierekening beduidend minder maken zodra we minder geld gaan krijgen voor het terug leveren van stroom aan het elektriciteitsnet.

Vaste kabel

Een vaste kabel aan je laadpaal kan prettig zijn. Je hoeft niet los een kabel in je auto te bewaren want deze hangt aan de paal. Je hoeft alleen maar het einde van de kabel in je elektrische auto te steken. Een vaste type 2 kabel is universeel en voor elke elektrische auto geschikt. Het maakt dus niet uit welke elektrische auto je wilt opladen.

De beste laadpaal voor thuis?

Deze redelijk geprijsde laadpaal bordevol opties is wat ons betreft de beste laadpaal voor thuis. Of eerder misschien de gangbare laadpaal voor thuis. Maar dit wilt niet zeggen dat het de direct de beste laadpaal is, maar wel één die voldoet aan veel wensen zonder daar een hoge prijs voor te vragen. Deze Alfen S-line 11 kW laadpaal heeft een vanaf prijs van € 899,- inclusief BTW.

Een mooie paal dus voor een redelijke prijs. Let op we zeggen wel duidelijk de vanaf prijs, omdat bij een laadpaal er nog een hoop wensen kunnen veranderen er graafwerkzaamheden moeten plaatsvinden en eventuele aanpassingen aan de meterkast.  Deskundig advies is dus zeer gewenst, en later in dit artikel vertellen we je waar je gratis deskundig advies kunt aanvragen.

Beoordelingen & reviews

Alfen S-line 11 kW de beste koop laadpaal. De reviews op dit artikel zijn goed, zeer goed. Nou moet ik eerlijk zeggen dat dit voor vele laadpalen geld. Het zijn vaak solide producten die doen wat ze moeten doen.

Verder worden de beoordelingen vaak gebaseerd op de installatie. Ondanks dit liggen de beoordelingen rond een 9. Verder zijn er weinig negatieve reviews te vinden en zorgen de bedrijven er altijd voor dat je tot tevredenheid geholpen wordt.

Zolang je een goede installateur in de hand neemt, doet deze laadpaal eigenlijk altijd wat je van de paal kunt verwachten en dat is redelijk snel en slim laden!

Waar kan je deze laadpaal kopen ?

Het motto van Coolblue “alles voor een lach”. De visie van Coolblue is sinds ze bestaan al om ervoor te zorgen dat de klant tot in de puntjes geholpen wordt. Samen met “Gooi maar Volt” zorgt dit voor een tak bij Coolblue die je een perfect klantenservice bied die je helpen tot een laadpaal die het beste past bij jou! En gelukkig werkt Coolblue ook met de Alfen S-line.

De Alfen S-line is één van de vijf palen in het assortiment. Van deze Alfen S-line hebben ze een 7,4 kW variant en deze 11 kW variant. Het spreekt voor zich dat deze 11 kW laadpaal sneller kan laden en er zitten ook meer opties op de paal. Een offerte opvragen is gratis en ze kijken naar wat jij wilt en zorgen dat ze hiervoor de beste oplossing selecteren. Uiteraard kan je je voorkeur uitspreken, maar het is goed om te luisteren naar de deskundigen.

  • Je krijgt persoonlijk advies bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw past
  • Installatie en uitleg door Coolblue`s eigen deskundige specialisten
  • Coolblue gedurende het hele proces als enige contactpersoon
  • Je krijgt altijd 2 jaar installatiegarantie op elke laadpaal
  • Laadkosten worden automatisch verrekend
  • Altijd vaste tarieven op alle openbare laadpalen met de Coolblue laadpas

Ondanks dat je hier op zoek naar de Alfen S-line bent gekomen zal Coolblue kijken wat het beste past bij jouw situatie. Bij het kiezen van een laadpaal komt namelijk nogal wat kijken en niet iedereen is dus in staat om de juiste laadpaal te kiezen. Daarom is het zo fijn dat je gebruik kunt maken van de specialisten van Coolblue. En dit is geheel gratis, je kunt wanneer je wilt een gratis vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken de medewerkers van Coolblue naar je situatie, welke auto heb je, wanneer en hoelang je wilt en kunt laden.

Is mijn elektriciteit klaar voor deze paal?

Zoals je kunt zien in onderstaande tabel kan je het meeste vermogen uit je laadpaal halen door deze aan te sluiten op minimaal 3 x 16A. Vaak hebben we in onze meterkast 25A. Deze hoef je dan  niet aan te passen naar 16 ampère. Want een te “grote” aansluiting is geen probleem.

Laadpaal ansluitingen meterkast

Alfen laadpaal met load balancing de installatie

Heb je de keuze gemaakt en ben je tevreden met de offerte van Coolblue. Dan kan je de laadpaal aanschaffen. Na de aankoop maak je een afspraak met een Coolblue specialist om de laadpaal te laten installeren. Na de installatie zal deze persoon je ook vertellen hoe de laadpaal werkt, hoe je deze aansluit op je auto en hoe de eventuele functies werken.

Naast dat de specialist je alles uitlegt zal je ook alles nog papier krijgen, zodat je het later allemaal nog eens rustig kunt nalezen. Deze papieren moet je goed bewaren, want er zit via Coolblue 2 jaar installatiegarantie op. Zo heb je de eerste jaren geen zorgen en kan je dus altijd terecht bij Coolblue.

Alfen S-line laadpaal
Geinteresseerd in een laadpaal en weten wat het kost?
Coolblue helpt je bij het kiezen van de laadpaal die bij jouw situatie past!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven