Kings of Indigo - review ecologische jeans

Kings of Indigo – review van deze ecologische jeans

Ik heb een jeansbroek gekocht! Waarschijnlijk denk je nu, dat is toch niet zo vreemd. Ja maar, IK heb een jeansbroek gekocht. Dat is zeker 15 jaar geleden dat ik er nog eentje gekocht en aangedaan heb.

De laatste keer dat ik jeans droeg waren het meestal zwarte met bootcut. Daarna ben ik overgeschakeld op rokken, eerst lange, daarna korte en tot op de knie. In het begin was dit nog bij “gewone” kledingwinkels. Dat was toen ik me nog niet bewust was van de impact van kleding op het milieu.

Kings of Indigo - duurzame jeans

Overschakelen naar eco jeans

De laatste jaren koop ik steeds ecokleding. Katoen heeft heel veel water nodig en ze gebruiken ook heel veel pesticiden. Dat wil ik liefst vermijden, bovendien is je huid nog eens je grootste orgaan en via je huid kunnen deze pesticiden ook in je lichaam komen. Bij jeans worden ook vaak nog eens een hoop chemicaliën gebruikt om de broek te “wassen”.

Zo stond ik nu in de winkel om iets nieuws. Ik zag een jeansbroek liggen en dacht “die ga ik eens passen, kan misschien wel eens comfortabel zijn”. Ik had geen enkele broek meer waarmee ik nog buiten kon komen 😉
Vorig jaar had ik er ook al eens eentje gepast, maar die zat me alles behalve lekker.

Ecojeans

Dat is met een rok dan wel een pak makkelijker, zit bijna altijd goed, maar bij een broek moet je toch zoeken naar een model dat ook rond jouw lichaam goed zit. Ik gaf het deze keer dus nog een kans en deze zat me verbazend genoeg onmiddellijk goed. Ik had zelf niet naar de maat gekeken, want jeansbroekmaten was ik dus al helemaal niet meer gewoon 😉

Kings of Indigo jeans

Kings of Indigo (KOI)

De broek is van het merk Kings of Indigo, of kortweg K.O.I. De collectie wordt gemaakt van gerecycleerd of biologisch (GOTS gecertificeerd) katoen. Kings of Indigo is ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Bij Rank A Brand staat Kings of Indigo op de eerste plaatst qua duurzaamheid. Dus dat zat goed, letterlijk en figuurlijk 🙂

www.kingsofindigo.com

Kijk jij bij het kopen van je jeans naar de impact op het milieu?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven