Portefeuille maken van een binnenband van een fiets

Toen ik klein was vond ik het leuk om te knutselen. Als ik bij mijn vriendin ging spelen waren we vaak samen creatief bezig: schilderen, figuren maken met strijkkralen,…

Nu met het ouder worden en bezig te zijn met Visita en Veganistisch Koken is het creatieve wat blijven liggen dus ik had nog eens zin om met iets aan de slag te gaan, maar dat ik het leuk vind, wil niet zeggen dat ik er ook echt goed in ben 😉

Platte binnenbanden

Mijn moeder is bij een koersfietsclub en daar wordt vaak plat gereden. Uiteraard herstellen ze hun banden, maar na dit enkele keren te doen zijn ze niet meer bruikbaar en belanden ze in de vuilbak. Leek me dus leuk om deze van de vuilnisbelt te redden en ze een nieuw leven te geven.

Geïnspireerd door de tassen van Vargu (die van autobanden gemaakt worden), wilde ik dus ook graag een handtas gaan maken van fietsbanden. Maar aangezien ik al jaren niet meer geknutseld heb en eigenlijk 2 linkerhanden heb, dacht ik dat het beter zou zijn om met iets kleiners te beginnen 😉

portefeuille van een binnenband van een fiets

Geldbeugel uit fietsbanden zonder naaimachine

Het vakje van mijn portefeuille voor klein geld is altijd te klein en dan springt het open en valt al het klein geld los in mijn handtas. Dan wordt het meestal wat graaien als ik in de winkel sta tot ik iets vind 😉 Dus een kleine geldbuidel om mijn klein geld samen te houden leek me wel handig om mee te starten.

Aangezien ik niet kan naaien ben ik op zoek gegaan naar andere manieren. De oplossing: ducktape 😉 Kan je wel naaien raad ik je aan om de stappen te volgen en de naaimachine te gebruiken. Je zal een mooier en beter resultaat verkrijgen 🙂

Fietsband en ducktape

Portefeuille uit fietsbanden DIY: stap voor stap

Benodigdheden:

  • 1 binnenband van een fiets
  • 1 rol tape: best zwart aangezien je binnenband ook zwart is.

Aan de slag:

  • Knip 6 gelijke stukken van de fietsband.
  • Knip elk stuk in de lengte door zodat je lapjes krijgt.
  • Spoel af onder de kraan en laat goed drogen.
  • Plak elk stukje aan elkaar zodat je een grotere rechthoek krijgt.
  • Plooi een zijkant een stukje om en plak deze vast.
  • Doe hetzelfde met de andere kant.
  • Het onderste 1/3 plooi je naar boven en plak je vast zodat je een vak krijgt waar je wat in kan steken.

Volgende keer ga ik eerst de 1/3 flap naar boven plooien maar dan binnenstebuiten. Dan plakken en terug naar buiten omplooien. Dan ga je mooier afgewerkte randen bekomen. Maar hé het is mijn eerste probeersel, dus logisch dat het voor verbetering vatbaar is 😉

Veel succes als je ermee aan de slag gaat en het zou leuk zijn mocht je het resultaat met me delen!

Heb jij nog leuke tips om met fietsbinnenbanden aan de slag te gaan, laat hieronder weten 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven