Herbruikbare rietjes

Herbruikbare rietjes

Niet alleen wattenstaafjes worden vanaf volgend jaar verboden, maar ook plastic rietjes. Zelf was ik al een tijdje overgeschakeld op rvs, maar ik merk nu ook in mijn omgeving dat men herbruikbare rietjes begint aan te schaffen.

Waar op letten als je herbruikbare rietjes gaat kopen?

Je denkt misschien “een rietjes is toch een rietjes”, en dat was het vroeger misschien toen ze nog van plastic waren. Maar nu ga je waarschijnlijk iets langer nadenken voor je er aanschaft. Ten eerste ga je het blijvend gebruiken, dus kan het maar beter goed zijn. Ten tweede is de aanschafprijs iets duurder.

Materiaal

Herbruikbare rietjes zijn verskrijgbaar is verschillende materialen. Zelf heb (had) ik altijd de neiging om een rietjes helemaal plat te bijten. Dat kan met mijn rvs-rietje niet meer of ik bijt mijn tanden stuk 😉 Bijt je ook graag op een rietjes en wil je je tanden niet stuk, dan kan je beter kiezen voor een silicone rietje. Ook als je kinderen hebt is dat de veiligste keuze.

Metalen rietjes vind ik er zelf heel mooi uit zien. Een nadeel hiervan is dat ze niet zo geschikt zijn voor warme dranken aangezien het rietjes ook warm kan worden.

Het is hier een kwestie van wat jij mooi vind en qua gevoel in je mond het leukste vind.

  • RVS
  • Glas
  • Bamboe
  • Silicone

Kleur

Het leuke aan de plastic rietjes was dat zij vaak verkrijgbaar waren in heel wat kleuren en soms ook met een motiefje. Dat zag er vrolijk uit op een feestje en ieder kon zijn eigen kleurtje hebben. Nu zijn de meeste rietjes of zilverkleurig (rvs), transparant of bamboe.

Maar niet getreurd er bestaan ook rietjes in andere kleuren. Vaak gaat het dan om de silicone rietjes. Deze vind je in diverse kleurtjes.

Sommige rvs rietjes heb een siliconen opzetstuk in kleurtjes of zijn volledig van een kleurtje voorzien, zoals goud.

Lengte en vorm

Drink jij graag cocktails dan zijn kort rietjes handiger. Ook voor mijn grootmoeder die niet alle koffietassen kan opheffen. Vroeger werd er op restaurant dan een plastic rietje doorgeknipt. Bij de herbruikbare rietjes hebben we daarom ook gecheckt naar kortere rietjes.

Heb jij voornamelijk hoge glazen dan zijn lange rietjes weer interessanter. 

Er bestaan ook rietjes uit twee delen. Dan kan je het korte rechte stuk gebruiken voor in een korter glas en kan je het gebogen stuk er op zetten voor een hoger glas.

Er zijn rechte en gebogen rietjes verkrijgbaar.

Herbruikbare rietjes

Glazen rietjes

Je ziet ze bijna niet, totdat je begint met drinken. Heb je een kleurrijke smoothie dan zie je die zo door het rietje lopen. Het is geschikt voor zowel koude en warme dranken en zijn verpakt per 10, inclusief 2 borsteltjes.

Glazen rietjes, herbruikbaar

Klean Kanteen

De rietjes van Klean Kanteen zijn gemaakt van RVS en hebben een siliconen opzetstuk. Ben je fan van Klean Kanteen en gebruik je bijvoorbeeld ook de koffiebeker of drinkfles, dan mogen deze rietjes niet ontbreken.

Klean Kanteen rietjes

Lengte: 22,6 cm

Liewood rietjes

Deze rietjes zijn van silicone en hebben als voordeel dat de onderkant schuin is waardoor je ook het laatste restje makkelijker opdrinkt. Ze komen in 8 verschillende kleuren met borsteltje en zijn geschikt voor kinderen.

Liewood siliconen rietjes

Mogen in de vaatwasser.
Lengte: 17 cm

Nuby

Voor kleine kinderen is het natuurlijk leuk als er figuurtjes bij komen te kijken zoals bij deze rietjes van Nuby. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en kunnen in de vaatwasser.

RVS rietjes in kleur

De meeste RVS rietjes zijn zilverkleurig. Ikzelf vind dat mooi, maar sommige mensen vinden het saai zo in één kleur. Ik zag deze die per 10 komen (5 rechte en 5 gebogen) in meerdere kleurtjes.

Lengte: 21,5 cm
Kunnen in de vaatwasser.

RVS rietjes in kleur

Herbruikbare rietjes schoonmaken

Het proper krijgen van zo’n herbruikbaar rietjes is niet zo moeilijk als je denkt. De meeste exemplaren komen inclusief een borsteltje dat je door de rietjes kan duwen om te reinigen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven