HG eco-lijn (review)

HG heeft een eco-lijn uitgebracht (review)

HG is bij de meesten wel bekend als schoonmaakmiddel met de slogan “doet wat het beloofd”. 

Zij hebben net een eco-lijn gelanceerd en komen niet met één product, nee, ze komen met maar liefst 12 ecologische producten.

Het is goed nieuws dat steeds meer grote merken zich met duurzaamheid gaan bezig houden, want zij kunnen vaak veel meer mensen bereiken en ook mensen ecologische schoonmaakmiddelen laten gebruiken die dat misschien anders niet zouden doen. Omdat ze het merk kennen en weten wat ze er aan hebben.

Wat is er eco aan de nieuwe producten?

Ten eerste heb je de inhoud van de flessen. Deze is minder belastend voor het milieu.

Ze bevatten geen conserveringsmiddelen, fosfaten en fosfonaten, kleurstoffen, microplastics, allergenen, parabenen, chloor, glycerine.

Ten tweede – ook niet onbelangrijk – de verpakking, is gemaakt van 100% recyclebare materialen. Doordat ze de flessen zelf maken, komt er bovendien ook geen extra transport aan te pas.

Het assortiment

Voor in de keuken

Ovenreiniger

Hier wordt de oven vaak gebruikt en die kan nogal eens vuil worden. We hebben pas een Beyond Meat burger er in klaargemaakt zonder er iets onder te leggen. Dat was niet zo’n slim idee. Een Beyond Meat burger is nogal sappig, waardoor de hele onderkant van de oven zwart zag.

Ik heb de ovenreiniger er op gesprayd en laten inwerken zoals op de verpakking stond. Bij de zijkanten kwam het vuil er zo van af. De zwarte plek die ingebrand was daar heb ik wat harder aan moeten schrobben maar is uiteindelijk toch proper geraakt. Tip voor mezelf, volgende keer stukje bakpapier eronder doen of op de bakplaat leggen, i.p.v. los op het rooster.

ovenreiniger hg eco

De roosters kan je er trouwens ook makkelijk mee proper maken en het is ook geschikt voor bbq-roosters. 

Keukenreiniger

Deze kan je gebruiken om je werkblad en de wanden in je keuken te reinigen.

Koffiemachine ontkalker

Dit product is op basis van citroenzuur. Je kan er toestellen zoals een Senseo of Nespresso machine mee ontkalken. Met één flesje kan je je toestel zes keer ontkalken.

Kookplaatreiniger

Na de afwas maak ik het werkblad proper en dan ook de kookplaat. Dat laatste is het minst leuke want dat gaat niet altijd even makkelijk. De kookplaatreiniger kan ik even laten inwerken en vervolgens proper wrijven.

Voor in de badkamer en toilet

Badkamerreiniger

Deze is geschikt om je wasbak of badkuip mee proper te maken. En je kan er ook de wanden en vloer van je badkamer mee proper maken

Kalkverwijderaar

Hier zit redelijk wat kalk in het water. De douchewand en douchekraan hebben dan ook vaak last van een wit kalklaagje. Ik heb het product er op gesprayd en laten inwerken. De mengkraan werd heel goed proper. Zie maar op de foto, het bovenste stuk is gereinigd en het onderste is de kalklaag.

HG eco kalk verwijderen

De douchewand vind ik altijd een lastige. Ik heb na de eerste keer reinigen het product een 2de keer aangebracht, laten inwerken en proper geveegd. Daarna ben ik er ook nog eens met de glasreiniger over geweest.

Toiletruimtereiniger

Deze gebruik je om je de bril van je toilet en toiletpot aan de buitenkant te reinigen. Je kan het verder ook gebruiken voor het wasbakje en kraan.

Toiletgel

Deze is voor de binnenkant van je toiletpot zodat kalk en vuil verwijderd kan worden. Even laten inwerken en dan met de toiletborstel er door. Al de andere producten zijn transparant, maar deze is blauw.

Voor de rest van het huis

Ontstopper

Je moet er 300 ml van gebruiken dus met een bus kan je zo’n 3x ontstoppen.

Meestal ontstop ik de afvoer van de douche door eerst natriumbicarbonaat er in te strooien en er vervolgens azijn over te gieten. Dit werkt meestal heel doeltreffend, maar als het echt hardnekkig is, dan kan een middeltje nodig zijn.

Wasmiddeltoevoeging tegen stinkend wasgoed

Deze naam van het product is wel heel concreet 😉 Het deksel bevat streepjes waar maateenheden bij staan. Het poeder (kleine bolletjes) giet je in het deksel tot aan het streepje van 25 ml.

HG eco tegen stinkend wasgoed

Deze hoeveelheid doe je samen met je wasmiddel in het bakje om wasmiddel in te doen. Soms kan was onfris ruiken ook al gebruik je een lekker geurend wasmiddel. Het helpt dan om je wasmachine eens op hoge temperatuur te laten draaien en het filtertje leeg te maken. Als dat niet helpt, dan kan deze toevoeging helpen. Ik heb een wasje gedraaid met het poeder en de was kwam er fris uit.

Glasreiniger

Deze is geschikt om zowel je ruiten mee te poetsen als bijvoorbeeld glazen deuren, tafels of spiegels. Ik heb deze gebruikt op de douchewand nadat deze ontkalkt was.

Vloerreiniger

Dat spreekt voor zich 😉

Zo dat was het volledige nieuwe assortiment. Is er iets bij wat jij eens zou willen proberen?

Deze HG ECO-producten zijn momenteel exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven