Loopfiets Whishbone - recycled duurzaam

Duurzame loopfiets: Wishbone recycled en hout

De Wishbone recycled en hout zijn zowel duurzaam in het feit dat deze loopfiets lang mee gaat (deze groeit mee met je kindje), als dat deze van ecologisch materiaal gemaakt is.

Wat is een loopfiets?

Een loopfiets is een fiets waar je mee loopt i.p.v. op te fietsen. De loopfiets heeft geen trappers. Je zit er op zoals op een fiets, maar je stapt er mee vooruit.

Vanaf welke leeftijd?

Een loopfiets is ideaal voor kleine kindjes. Het is zowel speelgoed als dat ze hun evenwicht kunnen oefenen met rondrijden als ze nog niet kunnen fietsen. In plaats van een fiets met zijwieltjes kan het kind leren door met de loopfiets rond te hollen. Er zijn trouwens ook loopfietsen met 3 wielen die wat stabieler zijn voor de allerkleinsten (ca. 1 jaar). Eentje met 2 wielen kan vanaf een jaar of 2 a 2,5j.

Een loopfiets wordt niet enkel voor kinderen gebruikt. Ook voor ouderen is het een handig hulpmiddel voor wie niet goed te been is. Een alternatief voor een rollator of rolstoel.

Loopfiets 2-in-1of 3-in-1

Een 2-in-1 of 3-in-1 loopfiets groeit mee met je kind. De Wishbone bike 3-in-1 bijvoorbeeld kan gebruikt worden vanaf 1 to 6 jaar. Fase 1 is een driewieler, daarna maak je er een tweewieler van en tenslotte draai je het frame om zodat je een hogere loopfiets krijgt.

De hoogte van het zadel is verstelbaar van 23 tot 51 cm.

Whishbone 3-in-1 recycled edition

Wishbone recycled edition

De Wishbone recycled edition is de nieuwe versie van de houten Wishbone die al eerder bestond. Het frame en de wielen zijn volledig gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en tapijten. Er worden zelfs geen niet-biologisch afbreekbare toevoegingen gebruikt. Door het gebruikte materiaal (een eco-kunststof) van het frame is deze steviger dan de houten versie en kan bovendien beter tegen water. Ook de banden zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De banden vul je met lucht (gewone fietspomp) en kan je zachter of juist heel hard zetten.

Loopfiets hout

De houten Wishbone is op zich hetzelfde als de recycled versie. Je kan het ook gedurende meerdere jaren gebruiken en is heel stabiel. De banden van de houten fiets zijn ook gemaakt van gerecycled materiaal en het gebruikte hout is duurzaam berkenhout.

Personaliseren

Je kan je loopfietsje net wat meer personaliseren door er een gekleurde zadelhoes rond te doen en andere handvatten of leuke stickers. Zo wordt het helemaal het loopfietsje van je kind.

Wishbone design

Wishbone design is een bedrijf uit Nieuw-Zeeland dat duurzaamheid heel belangrijk vindt, zoals circulaire economische principes, goede materialen, minder afval, herstelbaar, modulair. Om deze reden hebben ze dan ook de loopfiets ontwikkeld die meerdere jaren mee kan gaan zodat je niet bij elke leeftijd een nieuwe hoeft te kopen, met ecologisch verantwoorde materialen en een duurzaam productieproces.

Heb jij kindjes met een loopfiets? Laat dan zeker jouw ervaring ermee weten onderaan in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven