De goedkoopste laadpas

De goedkoopste laadpas – Wij vertellen je welke het is en waar je hem haalt!

De goedkoopste laadpas, wie levert hem en past hij wel bij mij? Hier lees je alle varianten van laadpassen en welke jij het beste kunt kiezen

Je hebt, of gaat een elektrische auto aanschaffen en hebt een laadpas nodig. Buiten dat je wilt dat je overal bij jou in de buurt kunt laden wil je ook een goede prijs betalen, net als dat je het liefst altijd bij de goedkoopste pomp ging tanken. Doordat je bij een laadpas met drie verschillende laadtarieven te maken kunt krijgen, en ook nog met opstartkosten en abonnementen kan het nogal onoverzichtelijk worden. Wij hebben voor jou bekeken waar je gemiddeld gezien het goedkoopste uit bent. Lees gauw verder over waar jij de goedkoopste laadpas kunt halen!

Je bent hier gekomen om erachter te komen waar je de goedkoopste laadpas haalt.
We houden je niet langer in spanning, haal hem nu bij E-flux!

Verschillende abonnementen voor laadpassen

Wanneer je op zoek gaat naar een laadpas dan kom je van alles tegen. Gemiddeld kan je ze aanschaffen van gratis tot  € 10.- euro. Lijkt een makkelijke keus, over het algemeen zou je al snel voor gratis willen gaan. Echter zie je vaak dat er bij laadpassen die gratis zijn of duurdere laadtarieven aan te pas komen of je zult per laadsessie een starttarief moeten betalen.

Laadpas met abonnement

Met een laadpas abonnement zorg je ervoor dat je zorgeloos kunt laden. Gemiddeld zijn dergelijke abonnementen rond de €5.- euro.

Het voordeel is dat je dan alleen de afgesproken laadtarieven betaald van de provider of de eigenaar van de laadpaal. Je betaalt dus niet iedere keer het starttarief. Dergelijke starttarieven kunnen variëren van €0,12 tot soms wel €0,35 eurocent. Wanneer je vaak laad is het dus handiger om een abonnement te nemen.

Wat mee kan wegen bij je keus is een handig online overzicht of een handige app waarop je precies ziet waar de laadpalen zitten en wat je bij die specifieke laadpaal betaald per kWh.

  • Coolblue, €4,00 euro per maand met vaste laadtarieven;
  • E-flux, €2,95 euro per maand met variabele tarieven afhankelijk van de laadpaal;
  • VanDeBron, €3,50 euro per maand met variabele tarieven afhankelijk van de laadpaal;

Daarnaast zijn er nog enorm veel andere aanbieders te vinden, echter zijn bovenstaande wel de meest relevante aanbieders.

Vergis je niet in de kosten van de laadpas, sommige providers vragen een vergoeding voor de laadpas, sommige providers vragen een vergoeding voor de pas maar dit zijn niet abonnementskosten.

Laadpas zonder abonnement

Je kunt ook voor een laadpas kiezen zonder abonnement, dat is handig wanneer je niet zo vaak laad. Vooral bij hybride auto`s is dit vaak nog de beste optie.

Als je maar één keer per week laad betaal je bijvoorbeeld maar 4 keer per maand €0,35 euro (afhankelijk van de provider). Dat komt dus neer op €1,40, er zijn geen abonnementen die het goedkoper dan dat aanbieden, dus in dit geval is zonder abonnement de beste keuze.

Wanneer je dan een keer een hele maand niet laad (wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent) dan betaal je dus ook geen onnodige kosten.

Als je echt wilt besparen en nooit te duur uit wilt zijn kan je het beste voor meerdere gratis laadpassen kiezen. Dan kan je daarnaast ook altijd kijken welke pas het gunstigste is voor de laadpaal waar je op dat moment staat. Dat kan je vaak zien in een online overzicht of een app van de provider.

  • E-Flux, €5.- euro voor de laadpas met een starttarief van €0,29 cent. Laden tegen de prijs van de laadpaal.
  • Coolblue, Gratis laadpas met een starttarief van €0,35 cent. Vaste laadtarieven.
  • Vattenfall, €9,99 euro voor de laadpas zonder starttarief. Deels variabel maar met een maximum laadtarieven.
  • ANWB, €1,95 euro voor de laadpas met een starttarief van €0,34 cent. Vaste laadtarieven.

Daarnaast zijn er nog enorm veel andere aanbieders te vinden, echter zijn bovenstaande wel de meest relevante aanbieders. We hebben 10 laadpassen op een rijtje gezet in een andere blog. Klik hier om die te lezen.

Als je echt wilt besparen en nooit te duur uit wilt zijn kan je het beste voor meerdere gratis laadpassen kiezen. Dan kan je daarnaast ook altijd kijken welke pas het gunstigste is voor de laadpaal waar je op dat moment staat. Dat kan je vaak zien in een online overzicht of een app van de provider.

Goedkoopste laden

Het goedkoopste laden is dus lastig te zeggen.
Wanneer je veel laad bij publieke laadpalen kan je het beste voor een goedkoop abonnement gaan met goede laadtarieven per kWh voor de laadpalen bij jou in de buurt. Zo kan je dus altijd laden zonder starttarief, en afhankelijk van de provider maar vaak voor een vaste kWh prijs.

Laad je niet vaak, ga dan voor een laadpas zonder abonnement. En zoals we net al zeiden, wil je in dit geval echt het goedkoopste uit zijn ga dan voor meerdere gratis laadpassen zonder abonnement. Zo kan je altijd de goedkoopste pas kiezen voor de paal waar je staat!

E-flux staat bekend als een hele competatieve speler in de markt met de goedkoopste prijzen. Het abonnement is super goedkoop en je betaald alleen de kosten van de paal!

E-Flux laadpas
De goedkoopste laadpas aanvragen bij E-Flux

Wat is voor mij de beste oplossing

Het probleem bij het vergelijken van laadpassen is dat je al snel appels met peren gaat vergelijken. We hopen dat je door bovenstaande informatie als iets gerichter kan zoeken naar jouw situatie.

Soms laden bij laadpalen

Laad je niet vaak bij openbare laadpalen dan kan je beter voor een laadpas zonder abonnement gaan en soms een extra starttarief betalen, vaak is dit in zo`n situatie goedkoper. Zo liggen de starttarieven vaak rond de 30 cent en is een abonnement al gauw €3.- euro per maand. Je ziet dat je dan eigenlijk pas beter uit bent wanneer je 10 of meer keer per maand aan de laadpaal hangt.

Vaak laden bij laadpalen

Laad je vaak bij laadpalen? Ben je veel onderweg of heb je een kleine accu en hang je elke week wel 2 keer of vaker aan de laadpaal dan is het handig om voor een abonnement te gaan. De kosten van het abonnement zullen bij veelvuldig laden wegvallen tegen alle andere gemaakte kosten. Vaak is een abonnement namelijk maar €3.- tot €5.- euro en in hele sommige gevallen €10.- euro, maar deze gaan we uiteraard niet meenemen als we kijken naar de goedkoopste laadpas.

E-flux de goedkoopste laadpas

Goedkoopste laadpas
E-Flux, de goedkoopste laadpas

Met de E-Flux laadpas ben je zeker van een laadpas die je helpt laden voor de beste prijs. E-flux heeft een grote netwerk bestaand uit meer dan 200.000 laadpunten. Zo kun je altijd ergens opladen. E-Flux maakt gebruik van twee soorten diensten. Een betaald abonnement en een gratis abonnement waar je per laadsessie extra betaald. Het betaalde abonnement is €2,95 per maand. Bij het gratis abonnement betaal je per laadsessie een extra starttarief van €0,29 eurocent per laadsessie, per keer dus. Afhankelijk van jouw situatie kan dit wel eens de goedkoopste laadpas zijn.

Groot laadnetwerk met 200.000+ laadpunten

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld morgen in huis

Overzichtelijke maandfactuur met laadsessies

100% Groene-energie, een echte groene pas

Tarieven E-flux

Bij E-flux is thuis opladen de goedkoopste optie, althans afhankelijk van wat de huidige kWh prijs natuurlijk doet. Je laad thuis tegen de normale kWh prijs die je bij de energieleverancier betaald. Bij een publieke AC-laadpaal betaal je meer dan thuis zoals dat bij alle andere providers ook zo is. Maar het is nog steeds goedkoper dan benzine of diesel. Publiek laden kost bij E-flux gemiddeld €0,33 per kWh. Dit is een gemiddelde, je betaald namelijk de prijs van de laadpaal, echter gemiddeld gezien komt dit uit op de eerder genoemde prijs van €0,33 per kWh.

Snelladen is de snelste vorm als het gaat om het opladen van je auto, maar hierdoor ook de duurste. Hier betaal je de actuele prijs voor de desbetreffende paal. Over het algemeen ligt deze prijs rond de €0,60 per kWh, ook dit is weer een gemiddelde en is dus soms hoger maar ook soms lager.

Voor een E-flux “orange” laadpas abonnement betaal je €2.95 per maand. Hiermee zijn ze één van de goedkoopste in maandelijkse lasten. Laad je niet vaker dan 10 keer per maand en wil je geen vaste lasten? Dan kan je een pas kiezen zonder maandelijkse abbonements kosten, je betaald dan 29 cent per laadsessie.

Neem een kijkje bij onze top 10 laadpassen!

Disclaimer: De energietarieven zijn momenteel zo erg aan het fluctueren dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de in deze blog genoemde tarieven. Kijk altijd bij de leverancier voor de huidige tarieven om zeker te weten wat je gaat betalen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven