Sustainable jobs - duurzaam beroep - duurzame vacatures

Op zoek naar een duurzaam beroep? Check de vacatures bij Sustainable jobs en vind je ideale baan.

Als je een duurzame levensstijl hebt, dan kan het boeiend zijn om een beroep uit te oefenen dat hier mee te maken heeft. Ben je op zoek naar iets nieuws dan kan je eens uitkijken voor een duurzaam beroep. Wist je trouwens dat er een databank bestaat met vacatures in de duurzame sector?

Waarom een duurzaam beroep?

Als je slapen, eten, eten maken, douchen, naar de winkel gaan van de uren van je dag aftrekt, dan ben je meer uren aan het werk dan dat je vrij bent. Als je dan een baan hebt die je niet graag doet, waar je interesse niet ligt dan kan dat veel frustraties opleveren.

Een job met een missie

Door te kiezen om niet alleen tijdens je vrije tijd maar ook in je beroep bezig te zijn met wat jij belangrijk vindt, zal je je heel waardevol gaan voelen en draag je iets moois bij aan de wereld. 

Weet jij veel af van duurzame energie dan kan je kijken of je een baan kan vinden waar je daarmee bezig kan zijn. Ben je eerder geïnteresseerd in mode of beautyproducten, dan kan je daar naar gaan kijken. Er zijn namelijk heel wat mogelijkheden qua duurzame beroepen.

3 manieren om een duurzaam beroep te vinden

Je eigen job creëren 

Eén van de manieren om dat te doen is je eigen job creëren. Je kan bijvoorbeeld zelf een winkel of webshop beginnen met duurzame producten of je kan een adviesbureau starten waarbij je andere bedrijven helpt met het verduurzamen van hun bedrijf.

Niet iedereen ziet natuurlijk het starten van een eigen zaak zitten. Dan kan je eens uitkijken voor duurzame vacatures.

Pro-actief duurzame bedrijven benaderen

Wil je een job in de duurzame sector, een job waar je iets nuttigs bijdraagt aan de wereld dan kan je eens voor jezelf opschrijven wat jij zou willen doen. Welke soorten beroepen spreken je aan, welke kwaliteiten heb jij, waar heb je eventueel al ervaring mee?

Daarnaast kan je een tweede lijst maken met duurzame bedrijven waar jij graag voor zou willen werken. Deze bedrijven kan je pro-actief een mail of brief gaan sturen. Wie weet hebben ze wel een droombaan voor je.

Zoek een duurzame vacature (databank)

Een duurzame vacature kan echt over de inhoud van de job gaan zoals dat je werkt als zonnepanelenmonteur of dat je adviseur energietransitie wordt. Daarnaast kan het ook gaan om een administratieve job of productontwikkeling, maar dan voor een duurzaam bedrijf. 

Sustainable jobs

Sustainable Jobs is een databank met allemaal vacatures gericht op het milieu, het sociale en duurzaamheid. Hier kan je op zoek naar een job met inhoud. Niet alleen trouwens als je op zoek bent naar een fulltime baan. 

Je kan zoeken op:

  • Freelance
  • Fulltime
  • Parttime
  • Remote
  • Stage
  • Tijdelijk
  • Vrijwilligerswerk

Je kan je trouwens ook inschrijven om gerichte duurzame vacatures in je mailbox te ontvangen.

Als ik op Sustainable Jobs kijk, zie ik bijvoorbeeld vacatures bij duurzame kledingmerken staan en een box met duurzame producten in. Hoe leuk is het als je voor dit soort bedrijven kan werken!

Win-win

Ook voor bedrijven is zo’n databank handig aangezien hier hun potentiële werknemers op kijken die echt gericht op zoek zijn naar een duurzaam beroep. De werknemers zullen veel meer gemotiveerd zijn omdat ze niet gewoon naar hun job gaan, maar echt een bijdrage willen leveren.

Duurzaamheid wordt voor steeds meer bedrijven een belangrijk punt, dus er zullen in de toekomst alleen maar meer duurzame beroepen en vacatures ontstaan.

Ben jij op zoek naar een vacature en wil je je liefde voor duurzaamheid en milieu erin kwijt? Of heb jij misschien al de ideale baan gevonden? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven