Dopper steel drinkfles review

Dopper steel waterfles – review

Dopper is één van de bekendste waterflessen. Ze zijn er in allerlei kleuren en zijn heel populair en niet enkel bij de eco-gezinde mensen.

Dopper vond dat er teveel plastic in de oceaan kwam (8 miljoen ton per jaar!). Merijn Everaarts deed mee aan een design wedstrijd met als doen een alternatief te bieden voor wegwerpflessen.

De drinkflessen zijn niet alleen goed omdat ze stimuleren om kraanwater te drinken i.p.v. gekocht water. Ze worden ook duurzaam geproduceerd. Het plastic dat voor deze fles gebruikt wordt is PBA-vrij en kan gerecycled worden. En het belangrijkste, je gooit het niet onmindellijk weg, maar je kan de fles jaren lang gebruiken.

Verder leveren ze ook hun sociale bijdrage door projecten in Nepal op te starten voor schoon drinkwater. En zijn er ook wereldwijde campanes tegen plastic vervulling en financieren ze educatieve programma’s voor verandering.

En nu meer over mijn eigen Dopper 🙂

Dopper Steel – Mijn ervaring (review)

Zelf heb ik al jaren de Dopper Steel. Ik maak er dagelijks gebruik van. Als ik naar een opleiding ga of een leuke daguitstap dan heb ik deze steeds bij. Maar ook als ik een langere wandeling ga maken. Deze drinkfles gaat over mee naartoe. 

Nu denk je misschien ga jij elke dag op uitstap dat je deze fles elke dag gebruikt. Nee, hoor, zou leuk zijn maar de meeste dagen ben ik gewoon thuis aan het werk. Ik merk dat als ik de drinkfles op mijn bureau heb staan i.p.v. gewoon een glas water dat ik veel meer drink. Een glas is snel op en met de Dopper kan ik toch wat langer drinken.

De Dopper steel die ik heb, is trouwens wat groter dan de andere Dopper flesjes. Dat vindt ik er wel leuk aan. Ik heb de stalen versie van 800 ml, daar is het dopje ook van staal. Je hebt ook z’n kleine broertje van 490 ml, de Dopper solid steel. Daarvan is de dop niet in het staal.

Dopper Steel drinkfles review

Ik nam de waterfles drie jaar geleden mee naar een seminar in Londen en liet die toen per ongeluk vrij hard vallen. En sindsdien is er een deukje in. Maar de fles werkt nog perfect en er is gelukkig geen gat in.

Ik merk een heel duidelijk verschil als ik twee drinkbussen mee neem, de dopper en een plastic fles die ik eens ergens bij gekregen heb. Als er op het einde van de dag in beide flessen nog water zit en je proeft ervan is deze in de plastic drinkbus echt niet meer te drinken. Er ontstaat een vreemde smaak en ik denk dat er dan wat schadelijke stoffen van het plastic vrijkomen in het water. Het water is dan om bij een plant te gieten. Het water in de stalen dopper kan je gewoon de volgende dag nog drinken zonder smaakverschil.

Verder vind ik het handig dat het uit drie delen bestaat. Dat maakt het eenvoudig om af te wassen. Als je onderweg bent en ergens wat water wilt bijvullen, dan past een drinkfles vaak niet onder de kraan. Met de dopper wel omdat je niet alleen de dop kan afdraaien maar ook nog het bovenste gedeelte. Zo heb je ook een hele grote opening om het water bij te vullen.

Het bovenste gedeelte en de dop kan je er samen afhalen en ondersteboven zetten. Zo heb je meteen ook een drinkbeker. Zelf gebruik ik dat op die manier niet zo vaak. Ik denk dat ik dat wel zou doen met de geïsoleerde flessen voor een warme drank. Maar bij de stalen dopper drink ik meestal door de dop er af te schroeven. De opening is dan een heel handig formaat om uit te drinken. Bij het sporten kan dit misschien iets te groot zijn, maar dan kan je een passende sport cap kopen.

Zelf vind ik deze fles het mooiste. Maar smaken verschillen natuurlijk en misschien houd jij liever van een kleurtje. Dan zijn de originele Dopper drinkflessen iets voor jou.

Dopper Original

De originele Dopper flessen zijn 450 ml en gemaakt van PP (Polyprobpylene) en ABS (Acrylonitil voor de cup). 

 • Wit
 • Blue lagoon
 • Pacific Blue
 • Sea green
 • Hakuna Mintata
 • Pink Paradise
 • Sunshine Splash

Dopper Insulated

Verder heb je nog de geïsoleerde flessen van 350 of 580 ml. Hierin kan je je kraanwater koel houden op een warme dag (24 uur) of warm water (9u) meenemen.

Deze is verkrijgbaar in :

 • Steamy pink
 • Glacier grey
 • Wavy White
 • Blazing black

Dopper Glass

Behalve al dat moois van hierboven is er ook nog een glazen Dopper. Deze is 400 ml voor de gewone versie en 450 ml als je kiest voor de geïsoleerde.

Van al dat schrijven krijg ik dorst, dus ik ga nog een slok drinken uit mijn dopper steel.

Heb jij ook een Dopper of andere waterfles in gebruik? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven