Kruiptijm

De waarde die planten en kruiden voor mij hebben

Toen we pas verhuisd waren hadden we maar gauw wat gras gezaaid om het snel “proper” te hebben. We hadden al een tijd geleden een plan laten maken door een eco-tuinarchitect, maar nu zijn we eindelijk het plan in daden aan het omzetten. In november hadden we al 2 bomen gezet, nu de rest.

aanleg kruidentuin

Ecologisch tuincentrum

Het overgrote deel van de planten zijn we gaan halen bij Ecoflora. We kozen voor dit ecologisch tuincentrum omdat er op ons plan natuurlijk inheemse planten stonden. Bij andere tuincentra zijn er 1001 variëteiten, maar hier vind je de plant zoals die biologisch behoort te zijn. Ook het zaad voor de grasweide is puur, zonder vermengd te zijn met goedkope grassen.

Bosaardbei

Biodiversiteit

De eerste dag dat alle plantjes stonden zagen we al de eerste kleine vogeltjes. Voorheen waren er al kauwen, maar nu ook koolmeesjes. Gedroogde stukjes gras werden al meteen verzameld door 2 mereltjes om hun nestje te gaan bouwen. Ook vlinders die ik daarvoor nooit had gezien komen ineens piepen. Wat gaat dat geven als we de bloemenweide uit komt! Ik kijk al uit naar de kleurige fauna en flora als de planten enkele jaren verder zijn. I like!

Salie bijna in bloei

Kruidentuintje

Kruiptijm en tijm

We hadden al een kruidentuintje vlak bij de keuken, maar strategisch nogal slecht geplaatst (recht onder het keukenraam zodat we daar niet echt bij konden). Daar hadden we toen duidelijk niet over nagedacht 😉  Dat is nu gelukkig opgelost en aan kruiden geen gebrek.

Voor het kookblog Veganistisch Koken is het zeker handig om heerlijke, verse kruiden te hebben: salie, rozemarijn, wilde marjolein, peterselie, koriander, kerrieplant, munt, bieslook, tijm, kruiptijm, komkommerkruid, bonenkruid, laurier en citroenmelisse. Daarnaast hebben we ook bosaardbei, blauwe bosbes, braambes en nog andere planten die eveneens eetbaar zijn, en bovendien ook nog geneeskrachtige eigenschappen hebben. Ik ga me er alleen nog wat in moeten verdiepen 😉

kruidentuin met kerrieplant, kruiptijm, sint-janskruid, komkommerkruid, koriander en wilde marjolein

1 van de 2 kleine kruidentuintjes

Instant geluk

De eerste plantjes, diertjes, kleuren en geuren brengen instant geluk 🙂
Het padje en terras tussen de planten moeten we nog voorzien en dan kunnen we heerlijk genieten de komende zonnige dagen.

  

Braambes (foto links) – citroenmelisse en bieslook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven