Flex the Fear Formula - Edwin Selij - review - cursus angsten

Flex the fear formula – Edwin Selij (review)

Met de Flex the fear formula kan je snel van je angsten verlost geraken beweert Edwin Selij. Ik volgde deze cursus  en deel met je in mijn review mijn ervaring met deze cursus.

Bestel deze cursus hier >>

De Flex the Fear Formula is ondertussen de 5de cursus die ik van Edwin Selij en het Hypnose Instituut Nederland volg. Als die cursussen me niet bevallen waren dan had ik nu niet zonder nadenken meteen ook deze cursus aangeschaft.

Hypnose en de manier van Edwin Selij vind ik heel prettig werken aangezien je in een korte tijd veel resultaat kan behalen.

Edwin Selij heeft momenteel een nieuwe product in de aanbieding: Programmeer jouw 2023. Hiermee leer je technieken om sneller je doelen te halen.
Meer info over Programmeer jouw 2023 >>

Inhoud Flex the Fear Formula

Een situatie, voorwerp of iets blijft hetzelfde, toch reageren verschillende mensen er heel anders op. De ene vindt het leuk en de ander is er bang voor. Er veranderd verder niks. Enkel het interne proces van de verschillende mensen is anders. Daarom is het “makkelijk” om je eigen interne proces t.o.v. de situatie te veranderen dan dat je de situatie zou veranderen.

Flex the Fear Formula cursus - angsten ombuigen
Elke les bevat een video.

Wat is angst?

In deze les leer je hoe angst werkt in je brein, welke onderdelen van je hersenen hier allemaal bij komen te kijken. Hier zie je dus ook hoe je het kan oplossen, dus niet enkel mee leren omgaan.

Basishouding

Of je nu voornamelijk een heel nuchter persoon bent of eerder spiritueel maakt niet uit. In dit onderdeel wordt uitgelegd dat je op beide manieren angst kan aanpakken. Dus afhankelijk wat jou het meeste ligt kan je gaan om de video’s met stappenplan en praktisch tips te bekijken of de meer spirituele video’s te bekijken. Zelf ga ik gewoon alles bekijken en checken welke onderdelen mij het meeste liggen en daar verder mee oefenen.

De 2de video in dit onderdeel gaat over vergeven om jezelf te kunnen begrijpen. Best een heftige video en hier moet je misschien wel wat moeite voor doen om dit zo te zien z0als Edwin dat ziet.

Het tunen van de mind

Hoe focus ervoor kan zorgen dat je juist angstiger wordt en natuurlijk ook hoe je dat anders kan aanpakken waardoor de angst meteen een heel stuk minder zal worden.

Snel een gewoonte veranderen

Hoe je met een makkelijke techniek snel een gewoonte kan veranderen of een angst kan omvormen naar een gewenst gevoel voor dezelfde situatie. Deze techniek kan je op allerlei situaties of gewoontes gaan toepassen. Dit is een kwestie van enkele keren herhalen tot het veranderd is in je.

Heftige angsttrauma’s: hoe kom je ervan af?

In deze les ga je leren hoe je een gebeurtenis die je hebt meegemaakt waardoor je bang bent gaat veranderen zodat je je er goed bij gaat voelen zodat je achteraf geen angst meer hebt van zulke situaties.

Paniek: draai het eens om

Deze techniek kan bij iedereen goed werken, maar zeker ook bij kinderen. Heb je kinderen die zich niet zo goed voelen of ergens bang voor zijn, dan kan je samen dit toepassen tot ze zich beter voelen.

Grappig dat Edwin in de demo het voordoet bij iets negatieve reacties op social media of via de mail. Net vandaag ook nog eens zo’n negatieve reactie gehad, dus kon me meteen wel inleven.

Werken met de tijd

Hoe je naar het verleden kan gaan, daar je gevoel kan veranderen zodat het achteraf ook helemaal klaar is.

Hoe werkt angst?

Geef je verhaal aan het licht

Dit is de meest spirituele les en niet voor iedereen geschikt. Ga je het proberen dan zou het je misschien wel kunnen helpen.

Bonussen

Bij deze cursus zitten ook 3 bonussen: 2 mp3 en een masterclass waarvoor je je kan aanmelden.

De ene mp3 gaat over één van de grootste angsten van de meeste mensen: spreken in het openbaar. De tweede mp3 kan je helpen om beter te slapen. Deze mp3 zat ook als bonus bij een eerdere cursus die ik kocht en heb ik al vaker opgezet.

Mijn ervaring met de Flex the Fear Formula (review)

Zoals ik al zei heb ik de cursus meteen aangeschaft nadat deze gelanceerd was omdat ik eerder als cursussen van Edwin Selij gevolgd heb en deze steeds heel duidelijk waren en ik er veel aan had.

Vanaf les 3 krijg je (net zoals bij de cursus zelfhypnose en multidimensionale matrix methode) 2 video’s waarbij de eerste video de uitleg is en in de 2de video zie je Edwin dit uitvoeren aan de hand van een voorbeeld. Zo zie je meteen hoe je er zelf ook praktisch mee aan de slag kan gaan.

Ik denk dat je best alle video’s bekijkt en vervolgens mee gaat experimenteren. Dan merk je meteen welke technieken jou het beste liggen. Het tunen van de mind vind ik persoonlijk een makkelijkere techniek dan de angsttrauma’s. Ik denk dat die heel krachtig is, dus daar ga ik nog wat extra mee oefenen.

Module 8 moet ik nog bekijken, dat is de langste video. Daarna ga ik wat experimenteren met bepaalde situaties en gevoelens en dan ga ik opnieuw een video bekijken van een techniek en dan ga ik er zo mee oefenen. 

Zodra ik daar nog wat ervaringen mee heb, koppel ik dat terug hier in de blog zodat ik kan laten weten wat er verander is.

Ben jij geïnteresseerd in de Flex the Fear Formula, of heb je deze cursus ook gevolgd? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw reactie. Laat deze gerust achter onderaan de blog.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven