Innobiz Bulia aroma diffuser review - met usb, zonder water

Innobiz Bulia aroma diffuser, zonder water met usb (review)

Eind vorig jaar besloot ik een aroma diffuser te kopen. Ik koos voor Bulia, een diffuser met USB. In deze review vertel ik er meer over.

Wat zit er in de verpakking van de Bulia diffuser?

In de verpakking zit uiteraard de diffuser van Bulia. Deze heeft een USB-uiteinde. Daarbij zit ook een USB adapter die je in het USB-gedeelte van de diffuser kan schuiven. Op die manier kan je de Bulia diffuser ook in het stopcontact steken. Verder zit er ook nog een handleiding bij. Op zich wijst het toestel zichzelf uit, maar is altijd handig om toch even door te nemen.

Bilia aroma diffuser verpakking

Voor de verspreiding van het aroma is het altijd het best om je diffuser niet te hoog te plaatsen. Aangezien je deze rechtstreeks in het stopcontact kan steken wat meestal wat lager bij de grond is, of in je computer, zit je sowieso goed qua hoogte.

Wat is er bijzonder aan deze verstuiver?

Het grootste verschil met een andere diffuser is dat je bij deze Bullia de etherische olie niet met drupjes er in moet doen maar het hele potje etherische olie zo op de diffuser kan schroeven. Deze diffuser werkt dus niet met water, maar met een speciale techniek, ultra-verneveling (ultra-nebulisation). Het werkt met ultrasone diffusie en niet met waterverneveling.

Bulia, opening voor flesje etherische olie

Een ander woord voor nebulizatie is micro-diffustion. Door middel van magneten ontstaat een hoge frequentie vibratie waardoor de essentiële olie zich kan verspreiden. Met ultra-nebulization zijn de drupjes olie nog veel kleiner bij het verspreiden waardoor je langer genot hebt van de geur.

Cold diffusion - achterkant verpakking Bulia

Het heeft ook een USB-uiteinde waardoor je deze makkelijk in je computer, laptop of powerbank kan steken, of met het gebruik van de adapter in elk stopcontact. Het is ook een diffuser zonder snoer en je hoeft het niet ergens op te zetten. Dat maakt de Bulia diffuser heel compact.

Aroma diffuler met USB en zonder snoer

Hoe werkt het?

  1. Doe het dopje van het flesje essentiële olie dat je wilt gebruiken. 
  2. Neem de diffuser vast zodat de opening onderaan zit.
  3. Draai nu het flesje essentiële olie op de diffuser. De Bulia diffuser komt te zitten waar eerst het dopje zat.
  4. Draai je diffuser om zodat het flesje bovenaan zit en schud er zachtjes mee zodat het aroma zich in de diffuser kan verspreiden.
  5. Steek de Bulia in het stopcontact of in een USB-poort.
  6. Druk 1x op de knop en de diffuser zal om de 10 minuten 3 keer geur verspreiden. Je zal dan ook het blauwe lichtje zien branden. Druk 2x op de knop en ditzelfde gebeurd om de 20 minuten. Het licht rond de opening waar het aroma uit komt, wordt nu groen. Dus nog een 3de keer om de diffuser uit te zetten.
Bulia review - 2 standen

Om het flesje etherische olie te verwijderen of te wisselen, draai je de diffuser ondersteboven zodat het flesje recht komt te staan. Dit laat je enkele minuten zo staan om ervoor te zorgen dat eventuele olie die nog in de diffuser zit, terug in het flesje komt. Daarna kan je het flesje losdraaien.

Om de Bulia diffuser te reinigen kan je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken of enkele druppels alcohol dat je met een wattenstaafje kan aanbrengen. Start de verneveling.

Review Bulia aroma diffuser

Welke essentiële olie kan je gebruiken?

Het handige aan de Bulia diffuser is dat het met de meeste essnetiële olieën werkt. De opening van deze flesjes is meestal hetzelfde zodat ze bijna allemaal in de Bulia passen. Zowel flesjes van 5, 10, 15 als 30 ml werken. Ik heb ook flesjes van 100 ml maar dat wordt waarschijnlijk te zwaar voor het compacte toestel. 

In de handleiding staat om alleen 100% zuivere en natuurlijke etherische olie te gebruiken.

Op dit moment heb ik er een flesje van 30 ml met Eucalyptus in zitten. Uiteraard kan je variëren met geuren.

Bulia diffuser in laptop met USB - review

Review, mijn ervaring

Ik koos voor de Bulia diffuser omdat deze zo compact is. Er zijn heel wat prachtige diffusers om in je woonkamer te zetten, maar voor nu wilde ik er eentje die ik makkelijk tussen boven (ons bureau en slaapkamer) en benden (keuken en living) kan verplaatsen. Ik zou het zelfs mee op vakantie kunnen nemen.

Je hoort zachtjes het geluid als de 3 sprays gebeuren om de 10 of 20 minuten. Handig is dat de lichtkleur veranderd zodat je weet of de diffuser op 10 of 20 minuten ingesteld is. Bij een flesje van 30 ml zou je 20 dagen toekomen als je het instelt op 10 minuten en 40 dagen als je het om de 20 minuten laat vernevelen. In de praktijk is dit veel langer want ik laat het niet dag en nacht opstaan. Meestal zet ik het enkele uren op en daarna terug uit. 

Deze Bulia is wel klein, maar zou volgens de handleiding goed zijn voor ruimtes tot 60 m2. Waar je  het toestel in hebt steken is de geur uiteraard intenser dan in een ander gedeelte van de kamer.

Ik heb weinig omzien naar dit toestelletje. Bij eentje met water moet je goed opletten dat er steeds genoeg water in zit, maar deze diffuser met usb en zonder water kan je meerdere dagen zijn werk laten doen zonder dat je het in de gate moet houden. Is je flesje leeg dan dien je natuurlijk wel een nieuw flesje er op te schroeven.

Meer modellen van Innobiz

Innobiz heeft behalve Bulia nog meer modellen aroma diffusers. Bijvoorbeeld de Bo diffuser die gemaakt is van bamboe en waar je ook geen water voor nodig hebt. Deze is verkrijgbaar in wit, zwart en geel. Verder is er nog eentje in het vierkant, eentje van keramiek, met licht en zelfs eentje met een speaker.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven